Új hozzászólás Aktív témák
-
alapz@j
tag
-
maestro87
őstag
válasz
ToMmY_hun #5664 üzenetére
Nem vagyok már annyira kezdő, kb 5 éve hobbi szinten programozgatok mikrokontrollereket.
Nekem újra fordítja (már amikor bírja a szerverük).
De a kedvedért most gyorsan lefuttattam CodeBlocks-ban is, és az van amit mondtam, semmivel sem másabb a kimenetcontinue
nélkül. Szerintem nézd át azt a kódot még egyszer.
Acontinue
itt csak annyit csinál, hogy a feltételt még egyszer leellenőrzi a hatására ami már nem fog teljesülni a feltételben lévőa = a + 1
miatt. Tehát itt semmi szerepét nem látom, ellenben az én példámmal ahol azif
előtt van értékadó utasítás is. -
maestro87
őstag
válasz
ToMmY_hun #5662 üzenetére
Lehet online futtatni a kódot és ha kitörlöd a
continue
-t ugyanaz lesz a kimenet. Aza = a + 1
miatt nem printeli ki a 15-öt, nem acontinue
miatt.Értem, tehát akkor a
continue
után elölről kezdődik a ciklus.
Akkor viszont ez a helyes példa kód a használatára:#include <stdio.h>
int main ()
{
/* local variable definition */
int a = 10;
/* do loop execution */
do
{
a++;
if( a == 15)
{
/* skip the iteration */
continue;
}
printf("value of a: %d\n", a);
} while( a < 20 );
return 0;
}Kimenetek:
value of a: 11
value of a: 12
value of a: 13
value of a: 14
value of a: 16
value of a: 17
value of a: 18
value of a: 19
value of a: 20continue
nélkül itt tényleg kiírja a 15-öt is.Már van is egy ötletem hol tudnám ezt használni a jelenlegi kódom optimalizálására. Köszi.
-
zka67
őstag
válasz
ToMmY_hun #5547 üzenetére
Szia, de igen, a pointerek csak és kizárólag egy darab memóriacímet tárolnak, ami egy darab szám. Az összes többit a fordító végzi el. Ha te pl. egy int típusú tömb címét adod át paraméterként egy függvénynek, az átadott paraméter csak a tömb címét tartalmazza. Amikor a függvényben a tömb következő elemére lépsz, a fordító által generált kód szerint lesz 4-el nagyobb a címed. Ha karakter tömb címét adod át, a fordító csak 1-el fogja növelni a címet. Ennél egyszerűbben nem tudom megfogalmazni.
-
Jester01
veterán
válasz
ToMmY_hun #5545 üzenetére
Pedig éppenséggel pointer készítő, mivel nem csak egy számot (a címet) adja vissza hanem konkrétan egy megfelelő típusú pointert (aminek a belső reprezentációja lehet, hogy nem is csak egy szám). Arra a valamire mutató pointert gyárt neked amit operandusként megadtál. (Igen, tudom, hogy amúgy address operator a neve.)
"The result is a pointer to the object or function designated by its operand"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- Logitech Combo Touch iPad Pro 11" (1., 2. a 3. gen), szürke - UK billentyűzet ipad tok billentyűzet
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi 128GB silver ezüst Apple
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB desert titanium sivatagi titán független Apple 3 év garancia
- újszerű iPhone 16 Pro 256GB white titanium fehér titán iStyle független Apple 3 év garancia
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged