- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED monitor topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Home server / házi szerver építése
- Milyen egeret válasszak?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
Új hozzászólás Aktív témák
-
sssirius
tag
válasz
attis71 #2566 üzenetére
Ha nem fontos a sorrendhelyesség, akkor használj std::set-et. A tömb összes elemét belerakod a halmazba, majd utána kiíratod őket, és minden elem csak egyszer fog szerepelni.
Egyéb megoldás:int out[N];
int size;
bool found;
for(int i=0; i<N;i++) {
found = false;
for(int j=0; j<i; j++) {
if(A[i]==out[j]) {
found = true;
}
}
if( !found ) {
out[size]=A[i];
size ++;
}
}Csak figyelni kell rá, hogy nem az egész tömb tartalmaz "értelmes" adatot.
Nem próbáltam ki, de kb. stimmel. -
sssirius
tag
válasz
kemkriszt98 #2550 üzenetére
Kipróbáltam és valóban 0-t eredményez bármilyen karakter beadása esetén. A system("PAUSE") hívást nem használtam még sosem, én cin.ignore(10000, "\n")-t használnék és utána cin.get().
Halvány emlékeimben még rémlik olyasmi, hogy a következő beolvasás előtt érdemes meghívni a cin.sync()-et is.A cin.clear() csak az error flag-et fogja helyrerázni, de ha közben leütsz egy billentyűt akkor az bennmarad a bufferben ezért kell a cin.ignore(10000, "\n") ami legfeljebb 10000 karaktert figyelmen kívül hagy, amíg nem érkezik egy újsor karakter. Így az ENTER-t leütve tudod folytatni a programodat (ha jól sejtem azért van benn a system("PAUSE").
-
sssirius
tag
válasz
WonderCSabo #2547 üzenetére
Régen csináltam már ilyesmiket, de az az érzésem, hogy ha a felhasználó beír egy "e" betűt, akkor azt gond nélkül át fogja alakítani egy egész számmá.
Javaslom neked a stringstream-ek használatát. Ott egy kicsit jobban kézben lehet tartani az ilyesmit.
Ha mindenképp ennél az eljárásnál szeretnél maradni, akkor szerintem olvass be sztringbe és utána használd az atoi vagy strtol függvények egyikét.Szerk.: egyel feljebb lévő hsz.-re szerettem volna válaszolni, bocs.
-
sssirius
tag
válasz
kemkriszt98 #2541 üzenetére
Értem, oké. Ha kételkedsz a szintaktika helyességében, akkor érdemes a függvény hívását kikommentezni. Bár nem biztos, hogy olyan hibaüzenetet kaptál volna ami nyomra vezet.
Nem akartam rosszindulatúan kötekedni, csak én mindig parancssorból szoktam fordítani (new Windows), és ilyen esetben ott szerintem kiírná, hogy mi a baja. -
sssirius
tag
válasz
kemkriszt98 #2536 üzenetére
Ahogy dabadab kolléga mondja... de azért egy fordításnyi fáradtságot szerintem rá lehetne szánni az ilyesmire, ha már annyira érdekel. Ez csak személyes vélemény.
-
sssirius
tag
válasz
Atti575 #2529 üzenetére
Ez nekem úgy tűnik több sebből vérzik... a tömbök elemeit [] operátorral hivatkozzuk, tehát rend[i], valamint én a fopen() függvényt szoktam használni, ha már C (nem C++), de gondolom az általad használt függvény is működik...
Azt viszont nem látom, hogy mitől várod azt, hogy ár szerint növekvő sorrendben írja ki...
Itt egy egyszerű (de nem túl hatékony) helybenrendező algoritmus:
int i,j;
for( i=0; i<db; i++) {
for( j=i; j<db; j++) {
if(rend[i].ar > rend[j].ar) {
struct Nyilvan tmp = rend[i];
rend[i] = rend[j];
rend[j] = tmp;
}
}
} -
sssirius
tag
válasz
Atti575 #2525 üzenetére
std::ofstream out("output.txt");
out << adat;
out.close();Nyilván ha a második sort ciklusban hívod minden autóra, akkor többet is ki tudsz íratni. Ha pedig különböző sorba akarod íratni, akkor out << adat << std::endl;
Persze lehet, hogy rosszul gondolom mit szeretnél...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Hálózati / IP kamera
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Subaru topik
- Google Pixel topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Sony PlayStation 5 (PS5) Játékkonzol - Lemezes verzió, dobozában!
- Zalman R1 White - Ha valami egyedire vágysz 2.0!
- Riverside 500
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook Air 13,6 M4 16GB/256GB - Ezüst - MAGYAR(2025) - mw0w3mg/a - 3 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest