- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OLED monitor topik
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen egeret válasszak?
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Kompakt vízhűtés
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrhitoshi
veterán
Üdv! Írtam egy programot arra, hogy hogyan fog repülni egy ágyúgolyó a kilövés után. A program figyelembe veszi a légellenállást is, elvileg.
Az lenne a gond, hogy a program gyorsan lefut, ha nincs légellenállás... ki hitte volna, az matematikailag könnyebb feladat. A kódot úgy írtam meg, hogy fogtam a dolog fizikáját, és megoldottam a differenciálegyenletet, majd pedig a kapott függvényeket leprogramoztam. A program jól működik, ha nincs légellenállás, szépen megadja a kilövési sebességhez, és a távolsághoz tartozó szöget, és szépen ki is rajzolja, tehát ezzel nincs gond. A légellenállásos egyenletekkel viszont nem tud megbirkózni. 16 percen keresztül számolt, közben 1 GB memóriát elhasznált, és semmi eredmény. Igaz sajnos, csak egy szálon fut a program.
Van valami ötlet esetleg erre a problémára ? Nem tudom linkeljek programkódot ?A vicces a dologban az, hogy még így is csak közelítek a valósághoz.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest