Hirdetés
- iPad topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen notebookot vegyek?
- Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrhitoshi
veterán
Üdv! Írtam egy programot arra, hogy hogyan fog repülni egy ágyúgolyó a kilövés után. A program figyelembe veszi a légellenállást is, elvileg.
Az lenne a gond, hogy a program gyorsan lefut, ha nincs légellenállás... ki hitte volna, az matematikailag könnyebb feladat. A kódot úgy írtam meg, hogy fogtam a dolog fizikáját, és megoldottam a differenciálegyenletet, majd pedig a kapott függvényeket leprogramoztam. A program jól működik, ha nincs légellenállás, szépen megadja a kilövési sebességhez, és a távolsághoz tartozó szöget, és szépen ki is rajzolja, tehát ezzel nincs gond. A légellenállásos egyenletekkel viszont nem tud megbirkózni. 16 percen keresztül számolt, közben 1 GB memóriát elhasznált, és semmi eredmény. Igaz sajnos, csak egy szálon fut a program.
Van valami ötlet esetleg erre a problémára ? Nem tudom linkeljek programkódot ?A vicces a dologban az, hogy még így is csak közelítek a valósághoz.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux kezdőknek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LEGO klub
- Hogwarts Legacy teszt
- iPad topik
- Media Player Classic és Home Cinema (MPC-HC)
- World of Tanks - MMO
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3670 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3093, 91% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3452
- 2025.10.29 - Frissített lista - Lenovo LOQ / LEGION Pro 7 (RTX 5070Ti / 5080 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)