- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Amazon Kindle
Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
Sziasztok!
Most felfogok tenni megint egy nagyon amatőr kérdést "good programming practice" témában.
Van egy programom, ami beolvas több száz, sokszor több ezer képet, hogy műveleteket végezhessen rajta. Főbb osztályokat tekintve van egy Feldolgozó, egy I/O és egy UI. Mindháromnak hozzá kell férnie ahhoz a vektor<mátrix> változóhoz, ami a képeket tartalmazza. Az I/O ugye betölti az adatokat, a UI megjeleníti az aktuális állapotot, a feldolgozó osztály meg elvégzi a műveleteket.
A kérdésem a következő:
Az a legjobb megoldás, ha a feldolgozó osztály tartalmazza ezt a vektort és a másik kettőnek a feldolgozó osztály egy objektívének pointerét adogatom oda VAGY az a szebb, ha létrehozok a három osztály számára egy base class-t ami static változó formájában tartalmazza ezt a vektort?Egyelőre az első verziót használom.
Előre is köszi a nem megalázó választ.
-
leviske
veterán
Sziasztok! Ismertek olyan oldalt, ahol compiler-eket hasonlítanak össze? Vagy, ha kíváncsi vagyok, hogy pl két msvc verzió által végzett fordítás közt van-e érdemi eltérés az egyik javára, akkor azt nekem kell tesztelnem?
Leginkább az érdekelne, hogy a 2017 mennyivel fordít hatékonyabban a 2012-nél a Skylake és Zen architektúrákra.
-
leviske
veterán
Sziasztok!
Ezer bocs a zavarásért, de belecsöppentem tanulóként egy olyan projektbe, ahol boost-ot is kell használni, többek közt a Python miatt. Bár a boost beállításokat már elvégeztem, de a vc141-es fordítóval, ami mint kiderült, nem volt okos húzás részemről, mert a projekt vc120-as és nem akarnék a többi résztvevőnek bekavarni. Most utólag felraktam a MSVC2015-öt a kompatibilitási cuccaival, így már a 2017-ben is tudok mit kezdeni a vc120-es verzióval. Viszont a boost-ból nincsenek vc120-as .lib fájlok (LINK : fatal error LNK1104: cannot open file 'libboost_regex-vc120-mt-gd-1_65_1.lib'), csak vc141-esek. A leírásában nem látok túl sok segítséget ahhoz, hogy hogy tudnám utólag létrehozatni vele a vc120-as fájlokat is.
Ebben tudna valaki segíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Revolut
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Linux haladóknak
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- BMW topik
- Formula-1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest