Hirdetés
- Milyen alaplapot vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Mi történik a szemeddel, ha napi 8 órát monitort nézel? | Orvos válaszol
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Apple asztali gépek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Annyira nem rajong az Intel és az NVIDIA közös PC-s projektjéért az Acer
- Akkumulátor töltő digitális fényképezőgéphez
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
zuzu000 #1442 üzenetére
esetleg php is jó lehet kezdeni szerintem. c++nál két fokkal javanal egy fokkal egyszerűbb, nagyon hamar lehet vele eredményt elérni. mellesleg használható is.
régebben még basicet és pascalt szokták mondnai kezdőnyelvnek, de alapvetően nem tudom, hogy mennyit nyernél velük, pascalt már nem nagyon használ senki, basicban se vagyok annyira biztos (bár excelnél még lehet használatban van pár helyen).
docnak egyébként valahol igaza van, C++ nem biztos, hogy jó kezdő nyelvnek, annak ellenére, hogy pár éve aktívan próbálgatják sok helyen ilyen szerepben. mondjuk szerintem kezdeni még mindig a C++ a jobb (pl az embernek nem kell saját dinamikus adattárolót építenie), bár mindkettő problémás. mindkettővel kb az a baj, hogy ahhoz, hogy az ember megértse, pontosan mi is történik, nem árt valamennyire képben lenni architektúrában/digitális technikában. valamint hibázni is elég könnyű velük, memóriakezelés mindkettőnél eléggé problémás lehet. java valamennyit elfed a problémákból, php meg még annál is többet.
-
doc
nagyúr
válasz
zuzu000 #1442 üzenetére
a kerdes az, mit szeretnel?
ha egyszeruen csak megismerkedni a programozassal, akkor akar a JavaScript is jo valasztas lehet, ott gyorsan lathatod az eredmenyet annak amit csinalsz, es ha kesobb komolyabban akarsz foglalkozni a temaval, akkor a hasonlo szintaktika miatt konnyu lesz C/C++ fele is tovabblepni
vagy esetleg valami jatekfejlesztesre kitalalt nyelv, pl. BennuGD -
proci985
MODERÁTOR
válasz
zuzu000 #1439 üzenetére
Ct kevésbé használják mostanában, és pár tekintetben sokkal macerásabb a C++nál.
jó könyv... hm. amivel ne kezdj, arra tudok példát mondani. a "lehányt" programozzunk C/C++ nyelven könyveket hanyagold, kaotikusak és nagyon hullámzik a nehézségük. aztán van a "The C++ programing language", Stroustruptól, az szigorúan kerülendő, hiába a C++ atyja írta. a kiadó szerint kezdőknek jó, gyakorlatban pár év tapasztalt kell hozzá.
ami jó, az a Programming paradigms and principles using c++, szintén Stroustruptól, csak kezd a második fejezettől, mert az első lazán kapcsolódik és alapvetően architektúrával foglalkozik (ha foglalkoztál digitális technikával érdekes, egyébként nem ad pluszt). azért jó, mert tényleg az elejétől kezdi, és szépen lépésenként vesz mindent. tehát ha van sok időd, akkor jó, egyébként tutorialozz. ja és angol, bár szerintem ez előny.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Új Zsír Dell Inspiron 14 7441 Érintős Ultrabook Laptop -25% Snapdragon X Plus 10Mag 16/1TB SSD QHD+
- Csere-Beszámítás! DDR5 Gamer Notebook! Rog Strix G513RC / R7 6800HS / RTX 3050 / 16GB DDR5 / 512 SSD
- HP ProDesk 600 G4 DM Mini PC, I5-8600T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, Wifi, Bluetooth, Win 11, Számla, 2
- HP ProBook 450 G7, 15,6" FHD IPS, I5-10210U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( olvas
- HP ProBook 440 G7, 14" FHD IPS, I5-10210U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( olvasd
- Új pc házak! Kèszleten!
- Dell Latitude 5410 i5 10310U, 16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., számla, 6 hó gar
- Jawbone Up okoskarkötő, aktivitásmérő
- Új Asus 16 ProArt 4K+ OLED Touch Ryzen AI 9 HX370 32GB 2TB Nvidia RTX 4060 8GB Studio Win11 Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3361
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest