- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fujifilm X
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple MacBook
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
gyakorlatban: minden php előképzettség nélkül a harmadik nap már haxoltunk egy weboldalat. java/c++/c tudás volt, minden mást arra alapoztunk. az idő nagyrésze google volt, avagy melyik az a funkció phpben, ami ezt meg ezt tudja. nem lett szép a kód, de alapvetően spagettikódon kellett ügyködni... és nem tolhattunk teljes refactort.
c++ elmélyedés jó. sebességre egyébként c++ remek, de pl valósidejű rendszereknél ahogy látom a környékbeli cégek Adáról Javara térnek inkább át.
guideline link?
amit gondolsz, az pontosan úgy van, változónévbe nem kell berakni a típust, későbbi refactornál csak a baj lehet belőle. ha előtte van a típus, az úgyis látszik. hungarian notationsnak valaha volt értelme, de a jelenlegi fejlesztői környezetekkel csak problémákat szül.
postfix annotationt én még nem láttam, szerintem felesleges és végig kell hozzá az egyész FVnevet olvasni (nem látható át gyorsan), szal szerintem az értelmetlen.
prefix tekintetében eltérnek a vélemények. én pl c++ban szoktam m_ prefixet használni a class variableknek, szerintem annyival nem kell többet írni, mint amennyivel átláthatóbbá teszi a kódot. illetve ha a Car classnak van egy m_wheel private variableje, akkor az interfacen lehet a wheelt használni inputnak, így később kívülről az interface tisztábban tartható és nem lehet keveredés, hogy mi honnan jön. ugyanakkor SDKtól függően ez sem mindig kellhet.
egyébként ha érdekelnek a konvenciók, akkor a Lakos féle Large Scale C++ Design remek és zseniális darab, illetve szerintem a Martin féle Clean Code is remek, bár utóbbi inkább Java orientált, de C++ra is nagyrészt érvényes.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- LEGO klub
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen egeret válasszak?
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Magisk
- eBay
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Renault, Dacia topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- További aktív témák...
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- PS5 Slim Disc 1TB 2026.10.08 GARANCIA
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged