Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• proci985

MODERÁTOR

válasz birno #1788 üzenetére

gyakorlatban: minden php előképzettség nélkül a harmadik nap már haxoltunk egy weboldalat. java/c++/c tudás volt, minden mást arra alapoztunk. az idő nagyrésze google volt, avagy melyik az a funkció phpben, ami ezt meg ezt tudja. nem lett szép a kód, de alapvetően spagettikódon kellett ügyködni... és nem tolhattunk teljes refactort.

c++ elmélyedés jó. sebességre egyébként c++ remek, de pl valósidejű rendszereknél ahogy látom a környékbeli cégek Adáról Javara térnek inkább át.

guideline link?

amit gondolsz, az pontosan úgy van, változónévbe nem kell berakni a típust, későbbi refactornál csak a baj lehet belőle. ha előtte van a típus, az úgyis látszik. hungarian notationsnak valaha volt értelme, de a jelenlegi fejlesztői környezetekkel csak problémákat szül.

postfix annotationt én még nem láttam, szerintem felesleges és végig kell hozzá az egyész FVnevet olvasni (nem látható át gyorsan), szal szerintem az értelmetlen.

prefix tekintetében eltérnek a vélemények. én pl c++ban szoktam m_ prefixet használni a class variableknek, szerintem annyival nem kell többet írni, mint amennyivel átláthatóbbá teszi a kódot. illetve ha a Car classnak van egy m_wheel private variableje, akkor az interfacen lehet a wheelt használni inputnak, így később kívülről az interface tisztábban tartható és nem lehet keveredés, hogy mi honnan jön. ugyanakkor SDKtól függően ez sem mindig kellhet.

egyébként ha érdekelnek a konvenciók, akkor a Lakos féle Large Scale C++ Design remek és zseniális darab, illetve szerintem a Martin féle Clean Code is remek, bár utóbbi inkább Java orientált, de C++ra is nagyrészt érvényes.

Új hozzászólás Aktív témák