Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz Gyuri16 #1671 üzenetére

Valamit félreértettél, én nem utasítom el dogmatikusan. :D Inkább csak kíváncsi voltam a szempontokra és konkrét példákra, hogy vajon miért jobb, és mi lehet az alternatíva. Hát már kötekedni sem lehet? :D
    Csak felvetettem, hogy lehetnek alternatívák, vajh' miért jobb a goto.
    Ez a thread bejövős, végre olvasok igazi érveket is, korábban csak vitatható szempontokat olvastam arra vonatkozóan, hogy miért is jó vagy miért is rossz. Igazából én speciel egyelőre csak batch-programozásnál használtam goto-kat, komolyabb nyelveknél eddig elkerültem, valahogy eddig egyáltalán nem állt rá a kezem/agyam.
    Egyébként tuti, hogy néhány kód valóban rövidebb lehetne goto-val (pl. elkerülve a sok if-et, külön függvénybe rakást, stb.), de egyelőre eléggé ódzkodom tőle - lehet, hogy jobb is, ha nem akarok ócsárlást hallani másoktól. :D

Amúgy bírom Linus Torvalds stílusát, az biztos, hogy nem veti csak úgy alá magát véleményeknek. :D

Ja, majdnem lemaradt az érdemi részre reagálás:
    "masodik pontod: szerintem itt dabadab arra gondolt, hogy ha pl valamilyen resourcot fel kell szabaditani return elott. itt egyszserubb a vegere tenni a felszabadito kodot returnnal, es a tobbi helyrol csak gotozni a vegere. persze c++ eseten ezt illik OO szinten megoldani, vagy finally-ban.."
    Az utolsó mondatoddal végül is elmondtad, amit akartam mondani.
    Ilyen esetben továbbra sem látom semmi értelmét/hasznát/átláthatóságbeli előnyét a goto-nak, mert nem értem, C++ topicban miért is ne feltételezhetnénk, hogy mondjuk destruktorban vagy más metódussal intézzük el az erőforrások felszabadítását, stb... vagy megint máshogy, akár egy mezei globális függvénnyel...
    Nem épp a sűrűn ismétlődő feladatok elvégzésére szoktunk például függvényeket írogatni? :U

Új hozzászólás Aktív témák