- Bemutatkozott a HHKB legújabb, Topre kapcsolókkal szerelt billentyűzete
- Intel Raptor Lake-U Refresh architektúrás mini PC érkezett az MSI színeiben
- A Chrome egyeduralmára tör a ChatGPT böngészője
- Kompakt AIO-val használható rackmount ház jött a Chieftec fémjelzésével
- Már nagyon közel van az AI szerverekbe szánt SOCAMM2 szabvány véglegesítése
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
WonderCSabo #1641 üzenetére
nálunk itt a kezdők VS2010el kezdenek, és meglepően jól megy nekik. első két gyak az ismerd meg a compilerről szól (pontosan mire kattints, hogy le is forduljon), utánna működik.
ha komolyabb hibára fut, akkor meg még mindig a hibakód alapján rá lehet jönni, hogy mi történt. szerintem sokkal egyszerűbb az elején, mint mondjuk amennyit én szívtam a dosos borland c++al.
ettől még ugyanúgy megtanulnak szépen kódolni.
papíron kódolásnak szerintem sok értelme nincs. nem tükröz valós felhasználást, ha meg tervezni kell valamit, akkor gráffal/automatával/flowcharttal, esetleg pseudokóddal szerintem jobb eredmény érhető el. megeshet persze, hogy az embernek szinte segítség nélkül kell kódolnia, de pl unix kernelt moddolni az elején még nem fog senki (és a compiler még ott is ad valamennyi visszajelzést ha az ember elszúrja, legalábbis minixnél biztosan).
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
WonderCSabo #1641 üzenetére
Persze, ez is egy jó szempont, hogy előbb tanuljon meg programozni, aztán utána már egy kicsit kényelmesebb eszközhöz is nyúlhat.
Egyébként én épp ezért nem is tartom olyan baromságnak azt a számonkérést, ahol eleinte papíron kell írni egy működő kódot (még ha nem is találod el a pontos könyvtári függvényneveket). Még ha sokan köpködnek is rá, és még ha én is utáltam, amikor nekem kellett ugyanezt csinálnom.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Asus ROG FLOW X13 x360 Érintős MINI Gamer laptop -50% Ryzen 9 6900HS 16GB/1TB RTX 3050Ti 4GB FHD+
- DJI FPV Fly More Combo drón szett - CARBON
- Eladó RedMagic 9 pro (16/512 GB)
- Gamer PC - R7 5800X, RTX 3070 és 16gb RAM + GARANCIA
- Samsung Galaxy S25 / FE / 25 Ultra / S25 Edge / Flip 7 - 256GB / 512GB - Bontatlan - 2/3 év gari
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 512GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3684, 100% Akkumulátor
- Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB (MC9E4MG/A) Ezüst - MAGYAR - 77 Ciklus - Gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3395, 94% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- FELVÁSÁRLÁS A GYŐRÚJBARÁTI BOLTUNKBAN!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő