- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Jester01 #806 üzenetére
Hali!
Köszi a választ!A parám igazából éppen az, hogy ha átírom az ifstream típust istream-re, akkor a fordító már jogosan pampog, hogy miért akarok mondjuk egy close() függvényt egy ilyen tagváltozóra meghívni.
A legtöbb függvényem tulajdonképpen elsősorban fájl-specifikus, van olyan metódus, ami megnyit, van olyan, ami bezár (direkt itt nyitom meg, és nem mondjuk a main()-ből, hogy rugalmasabb legyen!), van olyan, ami megmondja a fájl méretét, fájl elejére vagy végére ugrik (a clear() metódus nélkül a fájlvégre éréskor már nem megy a seekg()-vel a fájlméret-lekérdezés, ezért tartottam érdemesnek külön függvénybe bepakolni), és így tovább.Ez a dolog egyébként a linuxos tail program megvalósításához kellene, aminek a feladat-kiírását korábban itt írtam: [link]
A standard inputról olvasás itt akkor kellene, amikor a júzer nem ad meg fájlnevet paraméterként - épp, ahogy a Linuxon is működik a tail.
Na, és a fájlkezelést, valamint egy tároló feltöltésének függvényét is bepakoltam ebbe a File osztályba, amit említettem, és gondoltam ha a paraméterben nincs megadott fájlnév, akkor lehetne cin-ről olvasni.Akkor szerinted érdemes inkább a standard inputról olvasásra külön osztályt létrehozni?
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- Iphone 14 Pro fehér-ezüst 128GB nagyon szép
- BANKMENTES részletfizetés ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest