- VR topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fujifilm X
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Új hozzászólás Aktív témák
-
repvez
addikt
na látom nem igen pörög a topik.
De hátha van valaki aki tud segiteni egy kis infoval.
A kérdés pedig az lenne, hogy honnan és hogyan tudnám kinyerni a táj texturákat vagy az autogenes épületeket utcákkal olyan fromában ami blenderben vagy 3ds maxben megynitható.Egy olyan projecthez kellene ahol egy valos helyszint akarnék használni, de ahhoz hogy minden házat egyenként megcsináljak egyedül kevés vagyok, de egy ilyen autogenes megoldással már jo lenne.
Esetleg valahogy az flight simulátorbol kinyerni a mesht hozzá. -
repvez
addikt
udv, tudna nekem alaki abban segiteni, hogy hogy tudom, beállitani vagy resetelni a beállitását a tengelyét egy objectumnak?
Mert van egy testem amit szeretnék tükrözni, ha szemböl nézem akkor az XY sikban van és a függöleges Y tengelyen szeretném tükrözni.
Az objektum kb 4 fokos szöget zár be az X tengellyel és hiába állitom, hogy a word vagy local koordináta rendszet hasznáűlja vagy a 3d coursorhoz, akkor is a tükrözött objektum nem az ellentétes oldali -X+Y sikon
hanem a -X-Y részbe tehát teljesen átlosan jelenik megMintha az Y tengely is el lenne 4 fokkal fordulva hogy merőlegesen álljon a tárgy hozzáképest .
Egyébként mondtam már hogy utálom a blender gondolkodásmodját, föleg ezzel a 3d kurzorral meg, hogy mindent ki kell elöször jelölni és mindenért gombot kell nyomni , nem elég az egérrel kijelölni és a megjelenö gizmoval manipulálni amit szeretnék mint 3dsmaxban?
-
gyulank
addikt
Letöltöttem egy sörösdoboz obj-t, csináltam egy igaziról méretezett képet hozzá. Hogy kéne rendesen rátenni, és hogy lehet forgati rajta, hogy merre álljon?
-
törölt tag
CC0 licensz a biztos, a többinél mindig van valami megkötés.
Polyhaven.com-on például minden asset ilyen. -
core i7
addikt
Sziasztok Blenderben a netről milyen képek használhatóak fel textúrázáshoz , amelyeket el is tudok adni vele?
-
Lathronos
őstag
-
KROK640
nagyúr
Szomorúan látom, hogy nem túl nagy itt a forgalom
-
gabor128
aktív tag
Van itt valaki, aki foglalkozik Blenderrel és tudnék vele privátban beszélni megbízással kapcsolatban?
-
gabor128
aktív tag
Üdv!
Szeretném megkérdezni profi Blender használóktól, hogy kb mennyi ideig tart egy profinak és egy teljesen kezdőnek összerakni kb 1 perces videót 1-2 szereplővel, nem túl bonyolult háttérrel?
Illetve meg lehet olyat oldani benne, hogy maga a szereplő az animálva van, ve minden más az egy video felvétel lenne? -
gyulank
addikt
Nem tudok elég nagy frame ranget beállítani.
-
repvez
addikt
érdeklödnék, hogy a beépitett NODE rendszerrel meg lehet e oldani azt, hogy egyéni kritériumokat végezzen el ?
Ugy értve, hogy olyat szeretnék csinálni, hogy több bemeneti adatot bevezetni a NODE-ba ott az alap matematikai müveleteket hozzárendelve kiadja a kimenő részen, amit azután egy másik NODE-ba lehet becsatlakoztatni és az egész rendszert hozzákapcsolni egy 3D modellhez , hogy az alapján viselkedjen?
például ha van egy repülö modell, akkor a nodeba be lehessen vinni a felhajto erő képletéhez az adatokat . a másik node-ba meg összeadni a repülögép tömegét a különbözö modellekre mint a bonbák rakéták és a gép saját töbegemeg a hajtomu toloerejét és ezek kombináciojának megfelelöen viselkedjen a repülö modell ha ledobja a bombát akkor ugye értelem szerüen csökkentet tömeggel számolva
-
5leteseN
senior tag
Gondolkodom a Blender-en, egy dupla E5-2640, +GTX960 elég hozzá, tudja-e használni a rendelkezésre álló rengeteg cpu-magot/-szálat?
A W10 vagy a Linux jobb egy ilyen rendszerhez?
-
nubreed
veterán
válasz
alexnowan2 #310 üzenetére
Mi lassú, a viewport vagy a renderelés? Cycles-t (GPU rendering )használ vagy Eveet (CPU rendering)?
Amúgy nekem is volna kérdésem. Ha van egy mesh -em és annak az egyik face -éből csinálok egy separated objected, akkor a BoxCutter miért nem működik rendesen rajta?
-
alexnowan2
csendes tag
Sziasztok! Fiam a Blendert próbálgatja, de lassú.
Egy 970gtx van a gépében, i5 3470 és 8gb ram ami tudom kevés de eddig elvolt.
Mit fejlesszek és mennyire? Quadro kártya kellene? Egy 4000m jobb mint a 970-as? Vagy a proci kevés?
Köszi! -
nubreed
veterán
Srácok, van még itt valaki? Boxcutter problémám lenne, lehet itt kérdezni?
-
nubreed
veterán
Üdv!
Hátha valaki tud segíteni.
Nagyon érdekel a K-Cycles. Ugye van az alap "belakott" Blenderem, egy csomó pluginnel és egyebekkel amiket beszereztem hozzá. Na most ha jól értem a K-Cycles -t nem úgy kell telepítreni mint más addon -okat Blender alá, hanem egy önálló Blender entitás gyakorlatilag. A kérdésem az, hogy hogyan tudnám gyorsan és egyszerűen átvinni az addonjaimat és plugin -jeimet a K-Cycles féle Blender alá? Van erre valamilyen megoldás? -
gyulank
addikt
Azt hogy lehet megcsinálni, hogy van egy háttérkép ami egy szoba, elé tennék másik képet, és közé egy lámpát, ami bevilágítja a szobát, szóval ha elsötétítem a szobát, akkor a lámpa sárgás fénye világítaná meg a falakat, és a parkettát, esetleg az egészet ködbe tenném, és hogy kell a kamerát ráállítani?
-
gyulank
addikt
Hogy lehet a kimenet méretét úgy váltani, hogy az a rész legyen benne amit akarok? Pozíció állítás nincs, csak méret.
-
nexwo
őstag
Hasznos videó gyűjtemény: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest