- Kemény üzenetet küldött a gyártói részlegnek az Intel társvezetője
- Teljes fényárban: Chieftec Apex Lumo gépház
- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
- Gyártófüggetlen módon oldja meg a részletes geometria problémáját az AMD
- Hardvereket szállít a virtuális fuvaros
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- UHD filmek lejátszása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Teljes fényárban: Chieftec Apex Lumo gépház
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
potatosenpai #49 üzenetére
Léteznek nem hivatalos, módosított telepítők, pl azért, hogy minden "felesleget" kiszedjenek az OS-ból. Ez önmagában nem jelent warezt, mert a termékkulcsot úgy is meg kell hozzá adni, viszont okozhat problémákat, mert nem csak felesleges dolgok is hiányozhatnak belőle. Ezért kérdeztem.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
-
válasz
potatosenpai #43 üzenetére
Gyári windows telepítő? Valószínűleg több százszor telepítettem windows-t, de ilyennel soha nem találkoztam.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
potatosenpai
csendes tag
"tök őszintén, szeretném megnézni, hogy mit művel a gépével az, akinek képes ennyire széthullani."
0. percben telepítettem egy windows frissítést, ami valahogy el is foglalta a 130GB szabad hely nagy részét a meghajtón. tmp törlése után sikerült visszaharcolnom 40 et, de még így is csúnyák a számok. Valamiért windows (system) 24/7(1-2 secre kb 2 seces kihagyásokkal) 1-2MB/s el írogat ssd-n és hdd-n is folyamatosan. Telepítek hozzájuk drivereket a gyártótól, amire abba is marad... de kövi windows update valamiért azt hiszi, hogy tud ennél jobbat. Sajnos mr windowsos driver ezzel együtt oda vissza rángatja szegény fejet, eddig a rekord egy 3 hónap alatt szétment hhd, ami szimpla ssh nak volt használva. Valamiért windows a gyártó wifidriverével sincs megelégedve, de amit erőltet helyette az meg soha nem akarja automata beconfigolni az ip-t, de meguntam, úgyhogy ahk ban írtam rá scriptet.(edit: mármint automata beconfigolni scriptet egy gombnyomásra) A közelmúltban találtam rá a megváltàsra.
Naszóval úgy tűnik, hogy ez a féle fekete mágia visszafordítható, ugyanis a festo és a siemens kézenfogva erősebb démonokat idéz elő az alvilágból, mint amire microsoft képes, és amióta telepítettem a codesyst a tiaportállal együtt, nincs az a windows update, ami az ő drivereiket felül képes írni. Persze azoknak is megvan a hátulütője, mert az alap funkcionalitáson kívül semmire sem képes... de hát valamit valamiért nemde.
Szóval néha asztali szerepben storykat írok az epic harcból, amit mr windowsal vívok, és minden percét imádom. Sosem fogok oprendszert váltani. <3[ Szerkesztve ]
-
DrDoktor
senior tag
Akkor lehet nálam is ez a gond .Watch dogs legion megfagy van ,hogy több percre is .Belagzik
A gép kifagy .Böngésző befagy.A szerelem az szerelem ahogyan a propaganda is propaganda ukrán és orosz oldalon is!
-
Csabis
aktív tag
válasz
Felesbandi #15 üzenetére
Még a hőskorban 1024*768 15" Monitoron nyomtam .. volt hogy arcomba vágta a 640*480.
Aki régi "motoros".. az nem igen akad ki ezen hogy 1440P esetén, elsőnek 1080P hozza le.. Vagy kisebb a felbontás első indításnál..[ Szerkesztve ]
-
Ez nem a Microsoft hónapja: a múlt heti in-cycle frissítés hazavághatja a Kerberos autentikációt, Win7-től Server 22-ig bezárólag terjed az érintettségi skála...
https://www.coreinfinity.tech
-
anulu
félisten
a probléma az, h a CPU alig ketyeg 100% GPU kihasználtság mellett.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
-
synaxon
tag
Mi a probléma a lapozófájl letiltásával? Ha van elég RAM-od, akkor teljesen fölösleges. 10 éve használom a gépeimet page nélkül és kb. 3 program panaszkodott a hiánya miatt, de azok is azért, mert pont a 32 bites korszak végén készültek és 4 giga RAM már kevés volt nekik. Az egyetlen "hátránya", hogy nem tud memóriadumpot kiírni kékhalál esetén, de tekintve, hogy több karácsony van egy évben, mint kékhalál, így ezzel együtt tudok élni.
A tökéletesség unalmas.
-
válasz
E.Kaufmann #32 üzenetére
De azon játszani annyira sem fog, mint linuxon.
-
FattyDove
őstag
válasz
Felesbandi #15 üzenetére
En csak hasznalni szeretnem a gepemet, nem karbantartani allandoan.
Akkor a linuxot jobb, ha elfelejted.
-
E.Kaufmann
veterán
- Memóriahiba - Win reinstall nem oldja meg - ha emiatt történt fájlrendszer hiba, akkor egy ideig akár meg is oldhatja, ha pont az újratelepítést nem érinti.
- Driver hiba - visszapakolja a telepítés közben/után, ha miatta történt valami gixer a fájlrendszerben, akkor ugyanaz a helyzet, mint a memóriával
- Ha meg be lenne korlátozva a felhasználó, mit tehet fel, azért menne a sírás.
- Pech megfoghatatlan Linux alatt is. Az is tud néha érdekeseket produkálni, főleg az asztali környezet. Persze ha nincs HW hiba vagy kernel/HW összeférhetetlenség, akkor egy alap konzolos telepítés betonstabil. Hyper-V felett futtattam több Debian szervert külön-külön feladatokra (tudom, egy docker erőforrás kímélőbb lenne), de agyonverhetetlenek voltak, amíg ki nem lőttem a VM-et vagy a hostot alóluk[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
anulu
félisten
lehet, valaki "hozzzáértő" mondott neki dolgokat, ő meg megfogadta...
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
anulu
félisten
válasz
E.Kaufmann #25 üzenetére
- Memóriahiba - Win reinstall nem oldja meg
- Driver hiba - Win reinstall nem oldja meg, ha ugyanazt pakolja vissza, másikat meg from scratch rebuild nélkül is lehet telepíteni
- Felpakol minden vackot - azért, mert a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye
- Pechje van - na, ez meg totálisan megfoghatatlanfélreértés ne legyen! nem azt mondom, hogy tökéletes a 11, még a jótól is messze van (USB-C monitor support hello...), de már van legalább olyan szinten, mint a 10 (ami a 1511/1607-nél nagyjából egy kalap f*s volt). 10 alatt keresztbeáll a P/E-Core-októl a mai napig és valszeg ezt pl nem is nagyon fogják kireszelni.
normál otthoni használat mellett nem tudom milyen érv lehet a 10 mellett. business-nél ok, de most nem arról beszélünk.
-
válasz
Felesbandi #19 üzenetére
Hibátlanul ment a windows 10 vagy 5 évig nálam, aztán csak SSD csere miatt lett újra installálva. Idén kicseréltem az egész gépet (alaplap, proci, vga, memória, kivéve SSD), és azonnal bebootolt a windows, ami még a régi rendszerrel volt installálva, azóta is tökéletesen működik (még drivereket sem kellett telepíteni). Mit csinálsz te vele, hogy évente kell neked újrainstallálnod? Remélem nem használsz mindenféle cleaner programokat (azok sok kárt csinálnak), nem tiltod le a lapozófájt, meg nem csinálsz hasonló, értelmetlen dolgokat.
[ Szerkesztve ]
-
-
L3zl13
nagyúr
"processzor alacsony kihasználatlanságára panaszkodnak"
Most akkor a processzor alacsony vagy magas kihasználtságára panaszkodnak?
[ Szerkesztve ]
Aki hülye, haljon meg!
-
anulu
félisten
érdekes, az elmúlt 10 évben akkor húztam újra Win-t, ha:
- alaplapot/cpu-t cseréltem
- megdöglött a vinyótök őszintén, szeretném megnézni, hogy mit művel a gépével az, akinek képes ennyire széthullani.
-
arabus
addikt
Valójában én is a béta óta használom és insider-ként kéthetente új béta buildekkel.
Soha semmilyen probléma nincs vele,pedig ha oc-van akkor naponta 42 kék,zöldhalált okozok neki és igy is mindig összeszedi magát.
A driver pedig a hardvergyártók sara azért ne fogjuk már ezt is a win-re.
A trágya nvidiát kell szidni ha kétezer eurós kártyákat van pofájuk árulni akkor irjanak rá drivert is szerintem ilyen összegekből busásan kitelik.Útálom az AMD által gyártatott szemeteket,és azokat is útálom akik nem útálják ezeket!
-
Lenry
félisten
válasz
Felesbandi #19 üzenetére
igen, a hasonlat az egy olyan dolog, ami nem 100%-ig azonosítható
Egy OS-t nem kene szuksegszeruen evente ujrahuzni meg pepecselni vele
és nem is kell, képzeld...
az én gépemen megjelenése óta futott a Win8.1, amit a Win10 megjelenésekor Win10-re frissítettem, tavaly meg Win11-re.
egyszer sem kellett újratelepíteni. azóta is minden működik rajta, amikor frissítés érkezik, akkor frissül.
nem kell rendszeresen tisztogatni, azon kívül, hogy időnként lefuttatom a lemezkarbantartót, ami letörli a régi frissítések telepítőit, féléveket elmegy hibátlanul, stb, stb.
tehát az, hogy nálad szar, nem azt jelenti, hogy a termék en bloc szar, hanem hogy nálad szar valamiért. semmi többet.[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Felesbandi
senior tag
Voltam Linuxon, csak a jatekok miatt mentem vissza Windows-ra. Az se volt tokeletes, de jobbnak eltem meg, mint a Windows-t. Meg hat az se veletlen, hogy a fejleszto kollegaim nagy resze vagy MacOS-t, vagy Linux-ot hasznal, szinte senkinel nem latok Windows-t.
@Lenry:
Lehet, hogy nem esett le neked, de nem autorol beszelek... Te meg ezt hozod fel egy OS-hez hasonlathoz...
Az autoban egyreszt vannak kopo alkatreszek ami azert elegge mas kategoria, a tankolasos peldad meg inkabb a laptop toltesevel egyenlo, arra is panaszodtam netan?Egy OS-t nem kene szuksegszeruen evente ujrahuzni meg pepecselni vele, ahogy egy autonal muszaj. Erdekes modon a MacOS-es laptopom hibatlanul teszi a dolgat, pedig azt kb felevente inditom csak ujra, akkor se azert, mert szarakodik az OS... Nem gondolod, hogy kisse gaz az, hogy az egyik feleveket elmegy hibatlanul napi 8-9 oraban barminemu restart nelkul (pedig rongyosra szemetelek rajta mindent), a masikat meg rendszeresen kene tisztogatnom meg 1-masfel evente ujra kene huznom, mert azt se birja, ha napi 2 orat jatszok rajta (termeszetesen NEM tort jatekokkal)?
-
a2d2
addikt
Engem ilyen érdekességekkel traktált a windows 11, tegnapelőtt pl pár percenként megjelent, sima böngészés közben is (előtte mondjuk játszottam):
"az alkalmazás számára nem engedélyezett a grafikus hardver elérése - Microsoft Windows"Feltettem tegnap a legújabb nvidia drivert, azóta nem tapasztalom, bár nem is játszottam mondjuk, de nyomattam pár köt furmark-ot hogy 100% legyen a fogyasztása a VGA-nak.
[ Szerkesztve ]
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Lenry
félisten
válasz
Felesbandi #15 üzenetére
En csak hasznalni szeretnem a gepemet, nem karbantartani allandoan.
én csak használni akarom az autómat, mi az, hogy tankolni is kell, meg olajat cserélni meg adót fizetni rá meg kereket cserélni meg még EL IS ROMLIK!!!!!444!???
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
anulu
félisten
válasz
Felesbandi #15 üzenetére
"En csak hasznalni szeretnem a gepemet, nem karbantartani allandoan."
és ezzel az elvárással mennél linuxra?
-
Felesbandi
senior tag
Remelem a kovetkezo nehany evben erosodik a Linux videojatekok teren. Engem egyre inkabb a windows tart vissza a PC gaming-tol. W10-zel bajaim voltak, 4K monitoron ha megnyitottam egy jatekot ami alapbol mas felbontassal akart elindulni, folyton visszadobta az asztalra. Megelegeltem, atmentem W11-re, ott ezt nem csinalja, cserebe valamiert szutyok gyenge a netem, foloslegesen el vannak rejtve menuk es olyan, mintha egyszerre lenne gyorsabb is es lassabb is a rendszer.
Es nem, nem vagyok hajlando evente ujrahuzni a rendszert, torolgetni korabbi driver-eket es csak utana tisztan telepiteni az ujakat, meg managelni a frissiteseket. A fejlesztok dolga ezt hasznalhatora megcsinalni. En csak hasznalni szeretnem a gepemet, nem karbantartani allandoan.
-
Mi az a W11?
Analóg vén majom egy digitális világban
-
anulu
félisten
annyit látok, hogy Afterburner szerint a CPU használat nagyon alacsony (3-5%) (miközben a GPU 99%-on pörög), de így is tükörsima minden. W11 teljesen up-to-date-re húzva, 12700KF, 4090 (legutolsó driverekkel).
[ Szerkesztve ]
-
GreatL
őstag
Akkor nem használod semmire a gput. Még a legújabb driverekben is van egy rakat hiba, a régiek meg rosszabbak ilyen szempontból.
Intel Core Ultra 7 265K | Arctic LF3 420 víz | MSI Z890 Tomahawk Wifi | 2x8 GB Kingston Fury 6000 Mhz CL30 RGB | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Pocketbook Inkpad 3 Pro | Canon R8
-
Dr. Akula
félisten
3090-el nem látok semmi különbséget patchelés óta. Kéne? Érintett a témában?
-
Dare2Live
félisten
Hátha:
Én most áltm át W10ről W11re, nem tudom mért 2percet nem megy a 3080 ventije 30secet 30%on ami elég hangos. És ezt játzsa egész nap. Afterburnerrel nem sikerült szabályozni.
Erre vkinek megoldás?don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Csabis
aktív tag
Akkor jó későn.. nekem pl feladatkezelőben nincs baloldali ikonok..
Böngésző instant kivagy..
Windows nem reagál semmi klaviatúra jelzésre..
Mindezt kb 4óra game után..
3080Ti -
podtibi
senior tag
Rohadjon rájuk az egész. Eddig gyorsabb volt, mostmár gyorsabb sem a win10-nél.
Ui: Ezt inkább rád bízom.
-
Picco
addikt
az egesz w11 egy vicc
pycur: 2-4 havonta frissitek drivert, sohasem a legujabbra....es nincsenek problemak.
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
pycur
tag
Aha, legyen mindig feltelepítve a legújabb verzió.
Valahogy legtöbbször és főleg most pont hogy az rontotta el az egészet.
Ami működik azt nem kell megjavítani.Az agy a hardver, az ész a szoftver, az IQ pedig a verziószám. :D
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Windows 11 2022 Update teljesítményproblémákat okozhat a GeForce-okon, így mostantól a javításig nem telepíthető.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Hálózati / IP kamera
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Xbox Classic / Xbox 360
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget