Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Penge_4

veterán

válasz sparks #4623 üzenetére

Ez már túlzás. És ekkor is ott van az a két eshetőség, hogy
    1. Mi van, ha valami bug van a randomgenerátorban, ami akkor derül ki, amikor majd importálnám a privát kulcsomat, hogy hozzáférjek a pénzemhez, mert a publikus kulcsra elmegy a pénz.
    2. Mi van, ha valaki véletlenül ugyanazt a kulcsot generálja le, amin nagy összeget tárolok. Oké, ennek kisebb az esélye, mint a lottó ötösnek, de azt is megnyeri valaki. Az 1-a sokmillióhoz/milliárdhoz dolog akkor állja meg a helyét, ha abból a szemszögből nézed, hogy neked mennyi az esélyed ugyanazt generálni kétszer vagy olyat, ami már használatban van. De ha vesszük a 7 milliárd embernek csak a felét (tekintve, hogy ha nem is ismeri mindenki, de aki ismeri mindjárt megszorozhatjuk olyan 10-zel, mert annyi címet generál, ki többet, ki kevesebbet), már exponenciálisan nő a lehetősége. És az engem már nem érdekel, hogy melyik kontinens melyik lakója generálja le ugyanazt a kulcsot, aminek az egyenlegén hirtelen megjelenik egy rakás BTC, mert azzal a lendülettel én valószínűleg elbuktam.

A második pontot lehet csökkenteni azzal, hogy mondjuk 1000 BTC-t szétosztunk 10x100 vagy 20x50-es "adagokban".

De az elsővel az a baj, hogy az csak akkor derül ki, amikor az ember szeretné elkölteni a pénzét. Mert ott lesz a megérkezett BTC a publikus kulcson, csak éppen a privát kulcsnál kap infarktust, hogy nem tudja importálni, mert nem passzol a publikussal.

Persze ehhez a részéhez teljesen hülye vagyok, mert nem értek a kriptográfiához és a matematikához se nagyon, de elvileg a CPU is hibázik néha. Meg hallottam valami olyat is, hogy tökéletes randomgenerátor sem létezik. Szóval ennek mennyi az esélye?

Új hozzászólás Aktív témák