Hirdetés
- PCI Express 7.0 – Brutális sebesség, de minek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen házat vegyek?
- Projektor topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- PC-k milliói kerülhetnek veszélybe idén
- Gaming notebook topik
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
I. Általános tudnivalók

1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
balloonfreak
csendes tag
Sziasztok! Lelkes újonc vagyok a témában, és gondolkozom kisebb beruházáson egy miner gépbe. Miután az alapokat átolvastam, vad spekulációba kezdtem, s arra jutottam hogy ha az áramfogyasztás tényezőjét mellékesnek tekintjük, hozhatna ez még profitot, ámbár 1 dolog rendkívül aggasztó számomra: a difficulty factor növekedésének tendenciája. (erre a forrásra alapozva)
Ilyen tendencia mellett ha jól számolok egy 40-50Gh/s miner még ingyen áramfogyasztás mellett is alig hozná vissza az árát ~3hónap alatt.
Ha ez továbbra is ~10naponta 30-40%al nő, akkor az áramfogyasztás miatt nagyon sok bányász abba fogja hagyni, eladja a gépét olcsón, így egyrészt olcsóbban lehet majd jutni miner géphez, másrészt ha sok bányász abbahagyja, akkor a difficulty factor stabilizálódik, talán még csökken is?
Kérdezném az ittlévő nagy koponyákat, helytálló-e a gondolatmenetem.
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- PCI Express 7.0 – Brutális sebesség, de minek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen házat vegyek?
- PlayStation 5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Projektor topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kés topik
- További aktív témák...
- -65% Off Dobozos Új HP EliteBook 860 G10 i5-1355U 16 GB DDR5 1 TB SSD FHD+ több mint 2 év gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI A320M R5 1600 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050Ti 4GB ZALMAN T3 PLUS DeepCool 400W
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4578
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest