Új hozzászólás Aktív témák
-
Zé_Mester
őstag
az arányokat a ram-fsb között állítod be.
intel kitalálta hogy a régi P4 után mostmár a ramot nem lehet visszaosztani, hanem csak felfele.
ez többé kevésbé érthető is, hiszen a DDR2/DDR3-as ramok már olyan sebességeket tudnak, ahol nincs értelme a visszaosztásnak.
a felszorzásnak a lényege hogy mindig az FSB-ből kell kiindulni.
a legkisebb ram sebességet úgy tudod beállítani hogy úgy lövöd be hogy az éppen járatott FSB-vel megegyező sebességre állítod be.
pl.: 333FSB - RAM333MHz --->> DDR2 667MHz ez az 1:1 beállításpersze 333FSB mellett is lehet magasabb sebességre állítani a ramot, 800,999 és még megannyi sebességet be lehet állítani, persze ezt a lapod kiírja hogy adott szorzónál menni lesz az aktuális ram sebesség.
magasabb FSB-nél is így működik, pl ha 500-as FSB-n jár a procid, akkor a ramot minimum DDR2-1000-re tudod belőni.
itt is ugyanúgy lehet még feljebb is vinni a ramot, ha bírja a tempót.nekem azért vana szükség olyan ramra ami megy mint a bolond, mert 650FSB-hez a ramot minimum 1300MHz-en kell járatni, különben nem fog menni.
és 1300MHz-et elérni egy rammal már elég komoly dolog, átlagos ramok nem képesek ilyen sebességre.remélem értehtő ahog leírtam ezt az egészet, próbáltam egyszerűen megfogalmazni hogy átlásd a dolgokat
remélem segítettem
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- OLED TV topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Arch Linux
- 3 milliós villanyautó, AI tamagocsi és kamerás napszemüveg - megjött az AstraUX
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- BestBuy topik
- EAFC 25
- Négyeszközös HDD-ház érkezett a SilverStone műhelyéből
- További aktív témák...
- MSI Z590 Gaming Force
- SAMSUNG / SkHynix 16GB DDR5 Notebook RAM
- Gigabyte GA-MA770-UD3 rev: 2.0 AMD AM3 alaplap + Phenom II X4 Black Edition 955 proci
- ASUS ROG STRIX B550-F GAMING WIFI II alaplap eladó /Garanciás/
- új, bontatlan Kingston FURY Impact 32 GB KIT DDR4L-3200 SoDIMM CL20-22-22 memória / kisker garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256-512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest