Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Heatpipe / hőcső házilag
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- E-book olvasók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márton
nagyúr
válasz
loszerafin
üzenetére
''az valszeg azt is elhiszi, hogy a TFT is sugárzik. ''
Idézek a prospektusból:
''A TFT-LCD képernyők háttérvilágítását a minél tökéletesebb képminőség elérésének érdekében erős ívfény szolgálja. Ez az ívfény egy széles spektrumú elektromágneses zajt is tartalmaz, amelyben megtalálhatók az alacsony frekvenciájú összetevők is.''
Nekem csak az fura, hogy ugyanaz a 2 gömb jó a crt monitorokhoz és a teljesen más elven működő LCD-hez is.
''a képernyősugárzás bilógiailag káros rezgéseivel azonos frekvenciájú és amplitúdójú de ellentétes fázisú hullámokat állítanak szembe, amelynek eredményeképpen a káros sugárzás megszünik''
Tehát ez a sugárzás ugyanolyan frekvenciájú (és amplitúdójú) minden crt és ezenkivül minden tft monitor esetében is?! Vagy sugároznak ezek sok frekin, de ezek közül kizárólag az egyik fajta káros biológiailag?! És ezt szünteti meg 100%-osan mindkét esetben. Háát.
''A káros hatás valamennyi képernyőnél észlelhető. Az utolsó generációs MPRII és TCO99 szabványnak megfelelő képernyőknél egyaránt jelentkezik.'' -
Tigerclaw
nagyúr
válasz
loszerafin
üzenetére
Egyébként neki pár hónap múlva megadta magát az egyik golyó ragasztása, és már nem tette vissza. Biztos kimerült.

Egyébként semmi súlya nincs, szóval nem sok ''töltelék'' lehet benne.
Sulinetben lehet már venni 54 rugó körül 15-ös LG TFT moncsit, így ha a fele visszajön, már csak 27 rugó, vagyis olcsóbb mint ez a cucc. Bár aki hisz ebben a golyóba, az valszeg azt is elhiszi, hogy a TFT is sugárzik. -
Sidaries
őstag
válasz
loszerafin
üzenetére
Amiket eddig írtak. Tft sugárzás meg ilyenek.

-
Charybdis
csendes tag
válasz
loszerafin
üzenetére
Na, itt egy kis szünet volt a topicban. Lehet, hogy a megjelenteket feldarabolták, és szétszórták darabjaikat az ország több pontján, mert túl sokat tudtak.
De tényleg, ha valaki ott volt, mesélhetne, én nyitott vagyok az új dolgokra, pl. Hubbard Dianetika c. könyvét is elolvasom majd. Amit az ember még nem próbált ki, arról ne is nagyon mondjon véleményt.
Szóval valaki számoljon be. -
válasz
loszerafin
üzenetére
megdumálom a többiekkel, de ma biztos nem tudom elérni őket.

-
Sanya
nagyúr
válasz
loszerafin
üzenetére
TESZT hát ezek nem emberek. ennek max a szőkék dőlnek be!
-
jerry311
nagyúr
válasz
loszerafin
üzenetére
Ha a pálcás ember olvasta az utóbbi 1 év statisztikáitt vagy legalább híreit amiben szerepelt az alagút, akkor nem csoda, hogy jó helyeket talál meg a pálcájával.
Sokat számít az emberi tudat, te úgy tudod a pálcájával megtatlálta a negatív gócpontokat, a pálcás ember meg úgy tudja, hogy ott volt 2 baleset is tehát azt kell megmutatnia neked
-
tomcs
őstag
válasz
loszerafin
üzenetére
mondjuk nem mindegy hogy ez ugy tortenik hogy meghivjak a fickot 1 10 eves alagutat kimerni, 3 nap mulva meg (+ 1 y), kimeri es ''jee, tenyleg itt voltak a balesetek'' vagy epitenek 1 uj alagutat, kihivjak a fickot, atadjak a forgalomnak, majd 10 ev mulva nezik a statisztikakat
[Szerkesztve] -
válasz
loszerafin
üzenetére
Vazz, ha nem vizsgáznék csütörtökön, mennék a fizikus kollegákkal együtt.

-
jerry311
nagyúr
válasz
loszerafin
üzenetére
Ez egy az emberi hülyeség kiaknázásán alapuló pénzkereseti lehetőség.
Kb. annyira hatásos mint az 5 mm átmérőjű müanyag katicabogár ami a telefonod bármely pontjára ragasztva elnyeli az összes sugárzást (érdekes módon a telefon mégis rajtamarad a hálózaton, tehát a katica csak a fejed felé irányuló hullámokat nyeli el).
Másik hasonló termék: 50 Ft-os műanyag bögre, 2 Ft-os matricával, hogy ez bizony egy energetizált bögre és ha ebből iszol az javít az egészségeden
LOL
Ahogy A. Einstein mondta:
''Két dolog határtalan az emberi butaság és a világegyetem. Bár az utóbbiban nem vagyok biztos.'' -
lesaux
veterán
válasz
loszerafin
üzenetére
Tisztelt Lo szerafin!
Ez nagyon tetszik!
És elmentek a beszélgetésre? -
lesaux
veterán
válasz
loszerafin
üzenetére
Szerintem fölösleges volt.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
loszerafin
üzenetére
Khm...apró megjegyzés: az energiamegmaradás a mániám.
Honnan veszik ezek az apró gömbök az energiát, amivel kioltják (
) a képernyő által kisugárzott hullámokat?
Hm?
Jah, tegyük fel, hogy valóban kioltják. Viszont.
Ha nem működik a monitor, akkor elég épp nem fázisban lennünk (mikrométerek), és kikapcsolt monitor mellett is sugárzásnak vagyunk kitéve, tekintve hogy a gömbök ugyanolyan hullámokat bocsátanak ki, mint a monitor.
-
morzsol
aktív tag
válasz
loszerafin
üzenetére
Az, hogy a crt-k károsítanak... azzal sztem kevéssé lehet vitatkozni. (Nem ez a gyenge pont.) Arról már inkább, hogy mennyire. (Valahol már elsütöttem: egy (3!) elektronágyúval ülünk szemben, azzal nézünk farkasszemet - iszonyat barbár dolog.)
De, hogy ennek hatását 2 ilyen bigyóval, a hivatkozott magyarázat szerint hatástalanítani lehetne... - ez maszlag.
Lantanidák - nekem sércse ja füjjemet, de kit érdekel, az én bajom! (Ezzel a terminológiával eddigi életem során még nem találkoztam.) -
Szeke
senior tag
válasz
loszerafin
üzenetére
Ha a dátumokat nézed: 87, 90, 94, 91, stb, ez még mind a low radiation, tco '03, mprII, stb társai előtt készült monitorokra vonatkozik. A mai monitorok már nem hinném, hogy annyira károsítóak lennének.... A TFT-k meg aztán végképp nem.
-
nygma
addikt
válasz
loszerafin
üzenetére
''Szerintetek mi ez?''
parasztvakítás ^ 3 -
anaqer
veterán
válasz
loszerafin
üzenetére
Meg fogsz lepődni, de kamu cuccokat is szoktak direkt drágán adni... ''hű ez milyen drága, akkor biztos valami todományos izébigyó''... érted. Meg szerintem egyszerűbb és kifizetődőbb egy nagy balekot találni, mint tíz kicsit.

De kíváncsian várom én is a hozzáértők véleményét. -
anaqer
veterán
válasz
loszerafin
üzenetére
Nem vagyok fizikus, de így elsőre én is valami humbugra tippelek... mondjuk ezt mondtam az ''LCD + írásvetítő=projektor'' kapcsán is, aztán mi lett belőle... szóval passz. Én nem adnék ki érte pénzt.
a Mengyelejev-táblázatban 57 - 71 rendszámú lantanidák) elektromágneses rezonanciájának >tulajdonságait használja fel.
Miben áll ez az EMR tulajdonság? Miért szűnik meg egy idő után? Miben különbözik az A és a B gömb? Csupa-csupa rejtély...
[Szerkesztve] -
lesaux
veterán
válasz
loszerafin
üzenetére
A CRT-k se sok mindent sugároznak. Amitől régebben tönkrement az ember szeme, az az volt, hogy a port taszította magától a képernyő, bele az ember szemébe.
Na de hogy a CRT-knél átlósan kell rakni, a TFT-knél meg alulra, szerintem innentől már tuti, hogy hülyeség, ha egyáltalán eddig nem volt világos. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
loszerafin
üzenetére
A TFT-k gyakorlatilag nem sugároznak semmit. Innentől kezdve elég ''érdekes'' az egész.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Vezetékes FEJhallgatók
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Heatpipe / hőcső házilag
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Tanuljunk angolul!
- Apple iPhone 17 - alap
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Lenovo L27i-4A Monitor! 27"/IPS/FHD/100hz/1ms/Ultravékony Design/Fehér Szín
- ASUS ROG Strix XG32UCWG
- Philips Evnia 24M1N3200ZA Gamer Monitor!24"/IPS/FHD/165hz/1ms/G-sync-Freesync Premium
- AOC U27B3M Monitor! 27"/4K-3840x2160/VA/HDR10/Freesync-G-sync! Beszámítás/Csere!
- Samsung Odyssey G5 C32G55TQWR 32 Ívelt 1000R WQHD Gamer Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 1000GB FHD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10100F 8GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1050Ti 4GB Fractal Design 500W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Green-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4169, 100% Akksi
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
) a képernyő által kisugárzott hullámokat?