Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen videókártyát?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaxSpeed
csendes tag
válasz
ssolitude
üzenetére
Nagy vagy ssolitude!!! THX.
És itt a megoldás! Nagyon szépen köszönöm. Már akartam szédszedni darabokra a gépet...
Ezt nem gondoltam volna. A venti csatlakozó nem érintkezett jól. És nemrég raktam bele egy RAM-ot, és túrtam a vezetékek közt is. Biztos akkor csinálhattam vele valamit. Most lehúztam a ventit és már megy is a BIOS. Megtakarítottam, visszadugtam - gondolom mostmár érintkezik jól (elég poros volt) és minden jó. Kész.
Mégegyszer köszönöm szépen. -
MaxSpeed
csendes tag
válasz
üzenetére
Milyen hibára gondolsz? Ha mondjuk kicserélem a BIOS eepromot egy vacsi újra, és azt flash-elem meg, akkor lehet, hogy jó lenne?
Azt nem tudja esetleg valaki, hogy vezérli a BIOS a VGA-t, amikor bejön a BIOS képernyő? Maga a BIOS chip, vagy ez a chip csak egy sima eeprom memória? Vagy van egy külső vezérlő chip, ami a BIOS eepromból felprogramozza magát, hogy lásd magát a BIOS képernyőt, a billentyűzetet kezeli stb? Lehet ám, hogy hülyeségeket kérdezek.
-
MaxSpeed
csendes tag
válasz
üzenetére
Megvolt a BIOS frissítés. A legújabb amit az ABIT oldalán találtam az a v2.8-as. De ez volt már benne is vagy 3 éve, kb. mióta megjelent.
Ja. Változás nincs. Ugyanúgy fagy a BIOS-ba belépéskor. (kék ujjnyi csík alul)
További ötletek esetleg?RAMokat néztem, külön-külön egyikkel is másikkal is ugyanaz. Az egyik egyébként G-Skill, a másik Kingmax. Nem gyanaxok rájuk.
-
MaxSpeed
csendes tag
Üdv!
Adott egy NF7-S v1.2, AthlonXP 1700+, 1GB DDR lap.
Be akartam lépni a BIOS-ba de csak annyi történt, h megjelent alul egy ujjnyi széles kék csík és K.O. Na gondoltam egy BIOS Reset.
Megtörtént. Most bekapcsolásnál a boot közben megáll: CPU is unworkable or has been changed. Please recheck-CPU SOFT MENU. Nyomok egy <Del>-t és ugyanaz. Kék sáv a képernyő alján és csak az <ALT-CTRL-DEL>-re ujraindul v. még azt se, csak a reset gombra.Ha a <Del> helyett <F1>-et nyomok akkor simán megy a gép az alap, 11x100MHz-en, default beállításokkal. Olyan mintha semmi baja se lenne. (Eddig 9,5x200MHz-en ment)
Próbáltam már 230V lehúz, elem kiszed, cmos clear minden kártya kiszed, másik vid.kari. Mindig ugyanez. Kifogytam az ötletekből.Esetleg látott már valaki ilyet, tippek? Előre is köszönet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
- Sorozatok
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen videókártyát?
- Arc Raiders
- Kés topik
- További aktív témák...
- G.SKILL Trident Z RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP - 99 hó garancia
- Corsair VENGEANCE 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP - 120 hó garancia
- Crucial Pro 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL40 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4157
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó szerverek!
- Akció!!! Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest