- Melyik tápegységet vegyem?
- DUNE médialejátszók topicja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- HP notebook topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
djyuri
őstag
válasz
IstvánLászló #2479 üzenetére
Szia
Akkor gondolom más sem jutott előbbre ezzel a dologgal....
Az ugyanolyan lap azért fontos,mert a bios frissítő progik igen nagy valószínűséggel kiszűrik,hogy egy picit is,de más konfigurációshoz van az a csipp.
Valami használtat kell vadászni...persze ekkor már előjön az a kérdés is,hogy akkor a régit kidobom,hamár vettem másikat
de a működővel ügyes kezekkel és türelemmel meg lehet javítani a régit.
Ennél többet én nem tudok ajánlani.
-
djyuri
őstag
válasz
IstvánLászló #2477 üzenetére
Szívesen...úgy gondoltam egyértelmű...sajna csak ugyanilyenbe....
Régebben a hobbielektronika fórumon belefutottam olyan topicba,ahol epromok égetésével és másolásával akartak foglalkozni. Köztük volt természetesen a biosz csipp is. De évek óta nem követem nyomon azt a fórumot. -
djyuri
őstag
válasz
IstvánLászló #2475 üzenetére
Szia
Ha jól látom cserélhető a bios csipped a lapon Az elem jobb felső sarkában.
Vagy ezt kéne újraíratnod egy működő gépben vagy egy nem biosz hibás lapot venned..mondjuk egy törött foglalatosat..
Többnyire működő gépben is lehet biosz csippet ki/be rakni...nyilván nem egyszerű csavarhúzóval zárlatot csinálva,hanem precízen spéci hegyes eszközzel a lappal párhuzamosan eltávolítva.Természetesen ez akkor,ha tényleg bajos a bios-od.
Amúgy nem tévhit...barátom MSI neo platinum 925X-es lapja évek óta a szekrény tetején pihen hasonló miatt..ott egy vírusos nvidia driver írt bele a lap bios-ába a telepítés közben. -
djyuri
őstag
Sziasztok!
Az Asus Update programban baj,ha a flash-elés előtt kiveszem a pipát a "Clear cmos checksum to load default BIOS settings" -ből?
A bios verzió ugyanaz lenne,csak ráfrissíteném újra,mert legutóbb kékhalálba zuhant pár %-al a vége előtt a gép. Szerencsére most is erről a gépről vagyok,de ajánlották,hogy essek neki újra,hogy tiszta legyen a frissítés.
A default beállítás ellen csak azért küzdenék,mert nagyon macerás láttatni a bios-al a revo drive-omat a kevés IRQ miatt(és kevés PCI ROM miatt)köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Melyik tápegységet vegyem?
- DUNE médialejátszók topicja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kutya topik
- Megújult a PROHARDVER!
- Tőzsde és gazdaság
- Futás, futópályák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Garanciális! Asus ROG CROSSHAIR X670E HERO Alaplap! BeszámítOK
- DDR5 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- MSI PRO B760-P DDR4 II Alaplap
- Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (1x32GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AX-370 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Zalman S3 EVGA 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest