Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
djyuri
őstag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Szia
Akkor gondolom más sem jutott előbbre ezzel a dologgal....
Az ugyanolyan lap azért fontos,mert a bios frissítő progik igen nagy valószínűséggel kiszűrik,hogy egy picit is,de más konfigurációshoz van az a csipp.
Valami használtat kell vadászni...persze ekkor már előjön az a kérdés is,hogy akkor a régit kidobom,hamár vettem másikat
de a működővel ügyes kezekkel és türelemmel meg lehet javítani a régit.Ennél többet én nem tudok ajánlani.
-
djyuri
őstag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Szívesen...úgy gondoltam egyértelmű...sajna csak ugyanilyenbe....
Régebben a hobbielektronika fórumon belefutottam olyan topicba,ahol epromok égetésével és másolásával akartak foglalkozni. Köztük volt természetesen a biosz csipp is. De évek óta nem követem nyomon azt a fórumot. -
djyuri
őstag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Szia
Ha jól látom cserélhető a bios csipped a lapon Az elem jobb felső sarkában.
Vagy ezt kéne újraíratnod egy működő gépben vagy egy nem biosz hibás lapot venned..mondjuk egy törött foglalatosat..
Többnyire működő gépben is lehet biosz csippet ki/be rakni...nyilván nem egyszerű csavarhúzóval zárlatot csinálva,hanem precízen spéci hegyes eszközzel a lappal párhuzamosan eltávolítva.Természetesen ez akkor,ha tényleg bajos a bios-od.
Amúgy nem tévhit...barátom MSI neo platinum 925X-es lapja évek óta a szekrény tetején pihen hasonló miatt..ott egy vírusos nvidia driver írt bele a lap bios-ába a telepítés közben. -
djyuri
őstag
Sziasztok!
Az Asus Update programban baj,ha a flash-elés előtt kiveszem a pipát a "Clear cmos checksum to load default BIOS settings" -ből?
A bios verzió ugyanaz lenne,csak ráfrissíteném újra,mert legutóbb kékhalálba zuhant pár %-al a vége előtt a gép. Szerencsére most is erről a gépről vagyok,de ajánlották,hogy essek neki újra,hogy tiszta legyen a frissítés.
A default beállítás ellen csak azért küzdenék,mert nagyon macerás láttatni a bios-al a revo drive-omat a kevés IRQ miatt(és kevés PCI ROM miatt)köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- 007 First Light - Bemutatkozott a PC-s gépigény
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen notebookot vegyek?
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Macska topik
- További aktív témák...
- Eladó XFX Radeon 7700 2GB videokártya
- HP Dell, Fujitsu, üzleti kategóriás notebook kiárusítás - frissítve: 01.03
- 174 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3995, 100% Akksi
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó szerverek!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

de a működővel ügyes kezekkel és türelemmel meg lehet javítani a régit.