Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mr_ricsi
veterán
válasz
betyarr
üzenetére
Szerintem több fogalomzavarban szenvedsz:
Az bios az a progi, ami az alaplapon bekapcsoláskor elindul. Ez ismeri fel a hardvereket, majd elindítja az oprendszert. Az UEFI ennek az újabb, továbbfejlesztett verziója. A gyártók vagy BIOS-t vagy UEFI-t adnak az alaplapokkal, neked nincs választási lehetőséged, hogy melyiket használd.A kérdésedből ennyi illik a topic témájába, a többi már win8:
Az MBR és a GPT telepítés a HDD-vel függ össze. Az MBR telepítéskor max 2.5TB-nyi HDD terület kezelhető egybefüggően, de ez a módszer kompatibilis a régebbi gépekkel is, ezért átrakható a HDD. A GPT telepítéskor 2.5TB-nál nagyobb HDD is egyben látszik. Ehhez 64bites oprendszer és bios támogatás szükséges. Az UEFIk mind támogatják, de a BIOS-ok között is van olyan, ami tudja.
Ha nincs 2.5TB-nál nagyobb HDD-d, akkor a téma számodra nem érdekes, MBR telepítést célszerű választanod."3. láttam,hogy szinte szemvillanás alatt bootol a gép.de mi van azokkal a programokkal,amik az os-el indulnak?"
Leállítás helyett hibernálod a windowst, és akkor a memória méret és a HDD-d sebességétől függően az is gyorsan elindul. (Vagy SSD-re telepíted a windowst, és akkor villámsebesen indul. -
geza12
aktív tag
válasz
betyarr
üzenetére
Hello!
Nekem az előző lapom ilyen volt mint nekem, már ha Gigabyte GA MA 78g DS3-ról van szó.
Hát én először is kikapcsoltam minden bootolást és a first bootot a HDD-re tettem, a többit meg disabledre.
Aztán nem tudom neked RAID-ba van e winchester, mert az is egy plusz képernyő bootolás előtt.
Ha abba van akkor rakd át AHCI-ba vagy esetleg Native IDE-be.Esetleg ezeket próbáld meg, de van még más megoldás is szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- G.SKILL Ripjaws V 2x4GB 3000MHz DDR4 kit
- Kingston FURY Beast RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C40BBAK2-32
- Corsair VENGEANCE 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- G.SKILL Trident Z5 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP/EXPO - 99 hó garancia
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 5600MHz CL40 - XMP - 99 hó garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4183, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest