Hirdetés
- ASUS ROG Ally
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple MacBook
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kuruc2
senior tag
Nos megtaláltam az alaplap leírásában a neten, hogy valóban az alaplap usb-device-wake-up féle jumperelése default állípotban nem engedi meg a dolgot, át kell rakni:
De mit ír pontosan, mire kell figyelni? Mit kell ellenőriznem mielőtt módosítok?
Amit írtál korábban ezzel kapcsolatban azt hogy tudom megnézni tápon? (Hogy engedi-e.)És amúgy miért van így elbonyolítva az egész, miért nincs default-ként egyből engedélyezve az usb device-ről történő wake up?
(meg az amúgy ps2 keyboardom nem is usb device, nem? vagy mégis annak kell venni?)
-
Kuruc2
senior tag
"Ebből a képből nem sok minden derül ki..."
Mivel ennyit találtam a neten, Nekem telómon behalt fényképezés.
"Alaplapon nincs jumper, ami letiltaná a keyboard power on-t? "
Én azt honnan tudjam?

Annyit tudok hogy ez az alaplap: Alaplap"a BIOS-ban lehet még más helyen olyan beállítás, ami tilthatja,"
Na király. .:s
" ill. a táppal kapcsolatban is lehet olyan elvárás, hogy X ampert tudjon az 5 voltos ágon... Nézd meg a leírásban."
Minek a leírásában? lap?
-
Kuruc2
senior tag
Nos. Nagynehezen előtúrtam az opciót, bizonyos APM Configuration menüben.
Be is lőttem hogy Power on by PS/2 Keyboard-nál CTRL-ESC legyen, lementettem, és mégse működik. Próbáltam úgy is hogy Space-re állítom, de azzal se indul.
Ötlet?
(és igen, ps/2 a bill, nem pedig usb.)
-
Hunork
veterán
köszi a segítséget!
szerintem is így jó, de holnap (most melózok), azért nyomok egy Bios Default-ot, csak kíváncsiságból, aztán meglássuk, mit ír ki, de szerintem ez annyi volt korábban is. (bár ettől nem értem, hogy miért aktív egy ilyen opció, mikor nem húzható proci kerül a lapba...
) -
Hunork
veterán
Értem. Viszont hol a bánatban lehet ennek utána nézni? Minden hivatalos dolgot elolvastam már az i3 2100-ről, de ezt nem találtam sehol, vagy rosszul kerestem...

Azonban, ezt a procit nem lehet húzni, meg hát H61 chipset, ezért gondoltam, hogy sok jelentősége nincs ezen opciónak, nem? -
dewil666
őstag
Alaplapi elem mellett ott a jamper 5 sec rövidzár (így kitörölte a BIOS-ból a ROSSZ biost)
Innentől fogva sima ügy volt a telepítése és most már bármit rá tudok tenni. A ROSSZ bios úgy jött hogy akitől vettem a lapot elküldte azt a bioszt amivel neki hibátlanul ment. Igen ám de csak 1 fájlt küldött 3 helyett így hibásan ment fel ezért indult el az E1 a beégetett bios. Hiába vettem ki az elemet hiába csináltam bármit is
Mikor jumperelés után hallottam beindulni a gépet na mondom most jó lesz, mert a ventik hangosabban mentek vezérlés nélkül. És most már a BIOS verzióhoz nem E1-et ír hanem F4a-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- ASUS ROG Ally
- Vladik Brutal - Megjelent az orosz Half-Life
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Kuponkunyeráló
- Sorozatok
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
- G.SKILL Trident Z5 RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP - 99 hó garancia
- G.SKILL Trident Z RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP - 99 hó garancia
- Crucial Pro 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL40 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP/EXPO - 99 hó garancia
- G.SKILL Ripjaws M5 RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 WHITE - XMP - 120 hó garancia
- Xiaomi 14T Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3678
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3995, 100% Akksi
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Apple iPhone 16 Pro Max Desert Titanium Titán dizájn, Pro kamera, 120 Hz ProMotion,90%,3 hó gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)
szerintem is így jó, de holnap (most melózok), azért nyomok egy Bios Default-ot, csak kíváncsiságból, aztán meglássuk, mit ír ki, de szerintem ez annyi volt korábban is. (bár ettől nem értem, hogy miért aktív egy ilyen opció, mikor nem húzható proci kerül a lapba...