Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrDerekas
addikt
válasz
bizoonik
üzenetére
Nos a legegyszerűbb a rendszer újratelepítése volna. Viszont, hogy lassabb, ez további problémákat vet fel. (Külföldi fórumon ezt taglalják is) Mivel nem találtam manual-t a bios menüről, így vaktában lövöldözök csak. Elvileg egy energiagazdálkodási beállítás miatt is throttingolhat a procid, vagy szimplán nem engedi 100%ban kihasználni annak teljesítményét. (Másik vasakon ez a C-STATE beállítás volt ha jól rémlik) Ha downgradelni akarod a bios-t akkor a flashback-ek kell engedélyezni. (Bár gondolom ezt már nem akarod, mivel jó az új bios is) Csak azt tudom javasolni, hogy miután a végtelenségig igyekeznek lebutítani a hordozható eszközök bios funkcióit és testreszabásukat, ezért egyesével kell végignézned és értelemszerűen beállítgatni. Ha elakadsz, jelezd
Legfeljebb ketten nem tudjuk 
-
MrDerekas
addikt
válasz
bizoonik
üzenetére
Ha már a biosban vagy érdemes beállítgatni. A boot mode-nál lehet az efi lenne számodra a nyerő, a PXE pedig legyen disable. A SATA mode meg ahci. De jobb lenne, ha letöltenéd a támogatási oldalról a User Manual-t és végigolvasni a bios részt. Eléggé hiányos információkból próbálok segíteni, de ma már nincs több időm rá. Holnap max átolvasom én is, meg jövök pár célirányos kérdéssel. Már ha meg nem oldod addig

-
MrDerekas
addikt
válasz
bizoonik
üzenetére
Több dolgot is tehetsz. AHCI vezérlő kapcsolással lehet meg tudod oldani a kékhalálozást. Valószínű, hogy a szervizben simán ráhúztak egy újabb verziót és nem állították vissza a bios beállításokat, azaz azokat, amellyel egykor telepítetted a gépet. Célszerű lenne végignézni a beállításokat és a gyári (default) beállításokat személyre szabni, ahogy a rendszertelepítéskor álltak. Esetleg indíthatod csökkentett módban a rendszert. Ha úgy stabil, akkor driver hiba lehet, ami a gyári bios beállítások miatt van. Vagy futtathatsz valami portable rendszert, ez is elég, ahhoz, hogy kizárjuk vagy megerősítsük a hardveres hibát. Én kétlem, hogy bios hiba miatt lenne kékhalál, ezért elsőnek a hibaforrást kell megtalálni.
Ha a letöltött bios-t akarod feltenni, ahhoz minek az ipv4? Nekem ez zavaros, de lusta vagyok most User manualt olvasgatni a lapodhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Corsair DOMINATOR PLATINUM RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP - 99 hó garancia
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP - 120 hó garancia
- ADATA XPG Lancer Blade 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL34 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Crucial Pro 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL40 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 3-12. gen.
- Samsung Galaxy A33 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia /
- Dell Precision 7560 - Intel Core i9-11950H RTX A4000 32GB 1TB SSD FHD
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Legfeljebb ketten nem tudjuk