- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ezüsthátú
tag
Vásárolnék Benq gh gépet budapesten,SZÉP ÁLLAPOTÚT 20000FT.KÖRNYÉKÉN.
-
nokri
csendes tag
sziasztok
a GH700-ast ma 45-50e között lehet kapni. visszaolvasva ti 25e vettétek anno a GH600-ast
szerintetek megéri még mindig a 700-as ennyiért? vagy van már jobb gép ezen árban?
-
Deadpapa
aktív tag
Lassan egy éve van meg nekem is.El is mesélném a tapasztalataimat.Ez a gép olyan mint egy kifinomult nő.Ha jól bánsz vele akkor kezes.Előfordul hibás széria halottam már és én az elsők közt vettem meg de semmi probléma nem volt vele a felsorolt hadrverproblémák közül.Amit én is emlitenék a focus.Kicsit lassu.De vegyük figyelembe az árát.Azt én is tapasztaltam hogy eléri a kivánt élességet és visszakap belőle majd homályba megáll.Olyankor hátralépek egyet vagy egy zoom vissza és jó is.Ami nagy hátránya az ISO.Nagyon zajos tud lenni.Viszont a videoja ebben a kategóriában megfelelő.500-600 kép megy vele 4db Varta 2400 tölthetővel és eneloppal is.Vettem álványt ami nagyban megkönyiti a focuszálást a kicsikének.
-
doglott
csendes tag
Megvan
Ha zoom-olunk akkor hozza elő a super macrot!
-
doglott
csendes tag
Sziasztok!Hang felvétel van a videókészítésénél?Mert valahol azt írja hogy nincs mikrofon!
-
Szkipi
tag
Üdv.
Hát ahogy írtad is tényleg nagyon bele nyúlhattál egy hibás darabba.
Nekem és kollégámnak (akinek már December óta megvan) még nem sikerült össze futni ilyen hibákkal.
Sőt pont ezért vagyunk vele megelégedve mert eddig hiba nélkül muzsikál.-A HD videónál előírt C6-os követelményt én is olvastam a használatijában ennek ellenére nekem egy Verbatim 8GB MicroSDHC Class4 van benne átalakítóval és megyen vele a HD rögzítés szép minőségben.
-A maximális zoomnál történő fényképezés gondra szerintem rá is cáfol az előtted lévő hsz-ben készített képem.
-Lehet nekem más FW van rajta vagy valami más eltérés de nem megyen túl az élesítésen. Mint írtam is kicsit lassan fókuszál, áll rá az élességre de ha megvan nagyon szép képet lő.
Remélem azért az idő múlásával több örömet okoz majd neked mint bosszúságot és legalább annyira elegedet leszel vele mint én.
-
BabeRick
csendes tag
Tisztelt fórumozók Benq Gh600 jelenlegi, vagy leendő tulajdonosai!
Néhány hibát, tapasztalatot szeretnék megosztani ezzel az egyébként kiemelkedő minőségben kivitelezett és nagyszerű paraméterekkel rendelkező fényképezőgépről. Nekem nem volt vele(velük) szerencsém, de ez ne riasszon el mást. Tapasztalt hibák:
1. - A használatbavétel utáni második napon nem volt hajlandó bekapcsolni, az objektívje csak kicsit megmozdult, majd visszament és kikapcsolt a gép. A "lencsevédő fent van" hibát írta ki, persze nem volt fent. Ekkor utánaolvastam, és több helyen találtam hasonló hibaleírást, kiderült, az első sorozat típushibája. Nagy "szerencsémre" áruházvezetői engedéllyel 3 napon túl is kicserélték egy másik, bontatlan példányra.
1. - A már új, másik gép nagyon zavaró függőleges fényes csíkozást rakott minden képre, de csak egyes beállításoknál, illetve a világos tónusú képeknél kevésbé látszik, valamint függőleges kék-fekete foltokkal, sávokkal szennyezett fényképeket készített, melyek miatt a kép élvezhetelen lett, még ha az élessége és a téma jól is sikerült - szerviz vélemény CCD hiba.
2. - Egyszer fordult elő, hogy teljesen megállt a gép használat közben, nem reagált semmilyen gombra, pedig előtte néhány másodperccel még fényképeztem, majd félig kiengedett objektívvel nem működött tovább, a kijelzője is sötét volt. Az elemtartó kinyitása, majd becsukása után újra működött. Félek, nehogy maradandó problémája legyen egy ilyen után.
3. - Az esetek kb 2/3-ában egyszerűen nem tud ráélesíteni pl. egy arcra, madárra, vagy egyéb tárgyra, akkor sem, amikor az egyértelműen elüt, kontrasztosabb a környezeténél. Teljes zoommal, gyakorlatilag használhatatlan fotózásra, csak kb 12-14x es zoomig működik az élesítés, a fókuszbeállítása, úgy is, hogy - úgy gondolom - minden beállítást kipróbáltam. Ahogy fókuszál, szépen látszik, amikor elér az élesítés a jó pontra, de egyszerűen túlmegy rajta, kicsit visszafelé indul, majd homályos képnél áll meg. Gyakorlatilag semmi nem éles. - talán egy új firmware segíthet.
4. - Az objektívje be/ki akadt, ugrott, bekapcsolás után rögtön kikapcsol, al LCD-n egy fekeze félhold jelent meg - mintha elmozdultak volna a lencsék egymáshoz képest. Kétségbeesés után, a félhold felől, egy óvatos, de határozott kisebb pofonnal a hiba meggyógyult, az objektív gyönyörűen dolgozik.
Pozitívumok:
- Rendkívül szép képeket tud készíteni, ha az öreg Isten is és a gép is úgy akarja. Szebb a képek tömörítése, mint a Nikon P sorozatnak, de nehéz eltalálni, milyen beállítással lesz jó.
- A fókuszt nagyon nehezen találja, ha azonban meg van, kitűnő a mélység érzet a képeken, nagyszerűek a színek, néha a piros, narancs hibádzik
- Csak Class 6-os és e feletti sebességű micro SD-vel készíthető HD720 videó, ez alatti minőségben (VGA) azonban a videó élvezhetetlen, HD-ban viszont, mintha mozifilmet néznék. Zoomolni lehet videó közben, kb 0,5, 1 mp kell a ráfókuszálásra, de ez az a kompromisszum, amit belekalkulál az ember egy 35-40 ezer forintos gépbe, a 150 ezressel szemben.
- Rendkívül funkció-gazdag, az egyedi színszűréstől, a témafényképezésig, melyeket jól eltalálva hihetetlen jó minőségű képeket lehet készíteni.
- Kiemelkedő az OIS optikai képstabilizálása, nagyon szépen működik, szintén profi szintű.
- Kevesebb fénynél is tud nagyon szép képeket készíteni, de manuális (rekesz-záridő), vagy téma módban, de csak a képek fele lesz jó. Nem tudni miért, egyszer élvezhetetlen, zajos, csíkos képet készít, a következő pillanatban tökéletes színpadképet ad vissza.A második gépen még nem jött elő a "lencsevédő fent van" hiba, mint az elsőn, de a minap - teljesen más miatt - jártam egy Práter utcai szerviz átvevő helyen, ahol több ugyanilyen gép is várt javításra, nagy része objektív beakadás (lencsevédő fent) hibával.
Összességében, biztosan, csak én "nyúltam bele", mert olvasom, hogy mások hónapok óta használják hiba nélkül. Egy csodálatos gép lenne ebben az árkategóriában, és tényleg jobb képet készít, mint pl. a Nikon L810, de ennyi problémám géppel még nem volt.
-
Szkipi
tag
Üdv.
Két napja én is boldog tulajdonosa vagyok egy ilyen kis kütyünek.
Engem elsőre inkább az olcsósága fogott meg, itthon pedig több órás nyüstölés után a tudása is!
Egyáltalán nem zavar az angol menü, teljesen egyértelmű és egyszerű a beállítása (pedig nincs angol nyelvvizsgám). Gyakorlottabb fotósoknak nem fog gondot okozni, a többinek meg ott vannak a kis kompakt gépek vagy a mobiltelefon
Még egyenlőre csak tesztelgetem 2 napja, kiforrottabb vélemény inkább majd több idő elteltével írnék de eddig jó.
A fókusz kicsit lassú elég sokat tud gondolkodni de csak zoom tartományban, normálban szinte rögtön lő.
Viszont ha belövi magát akkor szép képet készít még nagy zoomtartományban is.
Mellékelek is egy képet 8Mp felbontásban kb. 20-25m távolságból max 21x zoom-mal és szabad kézzel.Én végkiárusításban 24990-ért vettem az egri Tacskóban. Ennyi pénzért ilyen tudást, ilyen képet max zoomtartományban......szerintem önmagáért beszél!!!
Tavaly ugyan ennyiért vettem a Sony kompakt gépemet de csak árban egyeznekértelem szerűen még csak egymás mellé se tenném őket
Eddig le a kalappal előtte, bőven megéri az árát (még az a 40et is bőven amennyiért a neten árulgatják).
Nem azt mondom, hogy egy hibátlan csúcsgép hisz mint mindnek ennek is vannak hibái.
Nem is egy Canon EOS vetélytárs, de akit az exponálógomb nyomkodásán kívül a mély víz is érdekel, viszont még kezdő vagy már haladó annak tökéletes választás lehet.
Véleményem szerint a legjobb ár/érték arányú gép!!! -
Deadpapa
aktív tag
Na valami értékelés.Akinek van!!
-
Deadpapa
aktív tag
válasz
nagymonika #15 üzenetére
:
) nem vagy semmi.Ennyire fontos a magyar nyelv? -
nagymonika
csendes tag
Köszi, de már tárgytalan. Felhívtam a szervizt abban a reményben, hogy tudnak rá magyar nyelvű szoftvert tenni, de nem. Azt mondta a szervizes, hogy nem is árulhatná így a Tesco és, hogy ezek a típusok nem Magyarországra voltak gyártva és nem létezik magyar menüs.... Szóval vissza vittem a Tescoba és szó nélkül vissza kaptam a pénzt. Így most megpótolom még egy 10-el és veszek egy másik gépet.
EZT: http://euronics.vko.hu/foto_es_video/fenykepezogep/nikon_l310bk-p17881.html -
Deadpapa
aktív tag
válasz
visszamennyé #13 üzenetére
Látod most ide tette mfel 2 képet.Panoráma nagyon jó.Használtam már.Én megvagyok vele elégedve nagyon.Az elején kicsit csalódott voltam de kiismertem és manual modban már jókat lehet vele tolni
-
Deadpapa
aktív tag
Kicsit nehezen jön be de aztán simán megy a link.Ott mindent megtalálsz
-
Deadpapa
aktív tag
válasz
nagymonika #7 üzenetére
Nem nincs a Gh600 ban magyar menü de hid el jobb is.Csak bezavarna mivel minden beálitást angolul irnak le mindenhol.De ha kell segitség szólj.Sőőt van egy linkem itt van magyar leirás.
ftp://217.21.255.101/camera/manuals/gh600/gh600__um_hu.pdf
-
nagymonika
csendes tag
Üdv, tegnap vettem egy Benq GH 600-as fényképezőgépet a Tescoban, Sajnálattal vettem észre itthon, hogy nincs benne magyar menü.... Akinek van ilyen gépe, abban van magyar menü? Köszi
-
Deadpapa
aktív tag
válasz
visszamennyé #4 üzenetére
Milyen tipusu képeket tegyek fel?Macro Éjszakai természet?Mondj pár lehetőséget amit megszeretnél nézni.
-
Deadpapa
aktív tag
válasz
visszamennyé #4 üzenetére
Holnap meló után ide teszem fel kéepket neked.Meg leirom az előnyeit is.Több mint a hátrányai.Szerintem az a gép ami 10x ennyibe kerül nem ad 10x jobb képet
-
Deadpapa
aktív tag
válasz
visszamennyé #2 üzenetére
Na hali.Tavasz óta használom.Akkor kezdem a hátrányaival hogy a végén megjöjjön a kedved hozzá.
ZOOM:21x es de maxon nem sokra mész vele.Elég gyenge a minőség.Viszont álványnal javitható.Olyan 17-18x ig tökéletes.Macro.Türelem kell hozzáHa itt is zooomot használsz akkor max 14 aztán a fókusz szenved.De melette szóljon elég a 14
Én azt tapasztaltam hogy a piros szinnel nem tökéletes.Nekem piros a zsoba és narancs a lámpa bura.Na ez igy a kettő veszélyes minden wörös a képeken.És az utolsó számomra zavaró tény hogy a kijelzője mindig jobb képet ad vissza mint a monitorom.Lehet hogy a monitorom kevéske. -
Deadpapa
aktív tag
Üdv mindenkinek.Úgy látom ezzel a géppel kapcsolatosan még nincs téma és hozzászólás.Mivel én ilyen típussal lövöm a képeket kíváncsi lennék a további véleményekre és észrevételekhez!!Én nagyon szeretem és számomra meglepően sokat tudó gép árahoz nézve.Esetleg hibák problémák megbeszélésére is figyelmet kellene szánni.Szóval akinek van csak kezdje el.
Új hozzászólás Aktív témák
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest