- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- UHD filmek lejátszása
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Milyen monitort vegyek?
- Példátlan a 2 nm-es TSMC node iránti kereslet
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Zsolt,72 #387 üzenetére
A 14PM-em jól érezhetően melegebb a 30W-os* töltés közben, mint bármelyik Androidos telefonom 60W (vagy akár gyorsabb) töltéssel. Párom sima 15-öse egy kicsivel hűvösebb, de az nincs is annyira körbebugyolálva luxus hőszigeteléssel.
*Ami valójában 27W és azt is csak egy rövid ideig éri el, nem véletlenül végez a teljes töltéssel szinte ugyanannyi idő alatt, mint a 20W-os.
-
Stauffenberg
nagyúr
Persze, mert izzik a telefon a MagSafe töltés közben (de amúgy a vezetékes töltéstől is, elképesztően szar az iPhone-ok hőelvezetése). A közhiedelemmel ellentétben nem attól degradálódik egy akku, ha sok wattot pumpálsz bele rövid idő alatt, hanem a szélsőséges hőmérsékletektől (a mínuszokat is ide értve), meg persze a ciklusoktól, de az végképp kivédhetetlen, kopó-fogyó eszköz.
Én 11 hónaposan vettem a 14 Pro Max-em 87%-os akkuval, az előző tulaj folyton MagSafe töltővel agyalta az autóban (ahol navi közben tűzhet rá a nap is, micsoda jó kombó). Azóta benne van további másfél év lassan és még csak 84%-ra esett azóta. Csak a 30W-os töltővel töltöm és használaton kívül (értsd: nem terhelem amikor töltőn van).
-
Stauffenberg
nagyúr
Úgy éri meg, hogy ezek a szürkeimport cégek külföldről szerzik be, ügyeskednek egy sort az áfával (értsd: adócsalás) és neked számla nélkül adják (vagy valami annak látszó papírt nyomtatnak ha nagyon akarod, de ilyen 0% áfás trükközés lesz és rögtön ki is derül, hogy drágábban adják, mint a hivatalos Apple webshop nettó ára, ami ~235k).
Garanciát egy másodpercet nem vállalnak rá (pedig az EU-ban kötelező a kereskedőnek), hanem az 1 év Apple gari minden telefonra jár, mindegy hol veszed.
Ha tudsz várni 2-3 hónapot, akkor Media Markt vagy bármilyen más hivatalos (!) Apple viszonteladónál kint lesz 270 ezer körül és kapsz rá 3 év teljesen frankó jótállást.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Evil Snowman #160 üzenetére
Wow! Nem is tudtam, hogy kellett volna hiányoznia a 120 Hz-es mobil kijelzők feltalálása előtt a 120 Hz-es mobil kijelzőknek.
Nekem nem fáj a 60 Hz-es telefonod, Pro Max-em van, de attól még a szokásos Apple vallási bullshit nem nagyon hat rajtam. Vallással meg nem vitatkozunk.
-
Stauffenberg
nagyúr
Mivel az iPhone Pro modellek csak bújtatott áremelések, ezért előbb azt kell kitalálni, hogy azokat mivel tudják megindokolni. Ha megkapja az iPhone Lite (un. "sima" iPhone) is 400 ezerért azokat a dolgokat, amiknek már réges rég alapnak kellene lennie, akkor mivel adod el a Pro-t utána?
Mondjuk ennél jobb bizonyíték nincs arra, hogy mennyire bullshit dolgok miatt neveznek egy telefont Pro-nak.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Evil Snowman #131 üzenetére
Nem tudom te mikor néztél utoljára naptárat, de az lassan 8 éve volt. Az Apollo űrprogramban kevesebb idő kellett ahhoz, hogy ember lépjen a Holdra, mint ameddig elnyújtják, hogy az alap iPhone is képes legyen a 120 Hz-re.
Komolyan már csak azért várom, hogy ez végre megtörténjen, mert a hiányán károgásnál már csak az idegesítőbb, mikor megpróbálják megmagyarázni, hogy teljesen oké egy drága telefonból kihagyni, hogy "Pro" címkével, felárért adják oda. Ez olyan, mintha az 5-ös BMW-ben (és nem a Tata Nano-ban) nem lenne alapból klíma, csak az M-es csomagban, de megmagyaráznád, hogy felesleges is, mert neked amúgy sincs rá szükséged a komfortos közlekedéshez.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
szőröscica #82 üzenetére
Vagy ez most 300-ért vagy amikor jön a 17-es széria, akkor MM-ből egy normál 16-os 330-ért. Mindenben jobb (de minimum ugyanolyan) a normál 16-os és kapsz egy ultraszéles kamerát is. A Dynamic Island viszont egy fillért nem ér szerintem. Jó ha van, de messze nincs annyira kiaknázva mint lehetne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Nem iPhone SE 4 lett a készülék, hanem iPhone 16e. Drágábban is kezd, mint az SE.
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Spotify
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- UHD filmek lejátszása
- Windows 11
- Politika
- Milyen okostelefont vegyek?
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- További aktív témák...
- Sam Galaxy Flip5 DS 5G 8+512GB, menta
- Samsung Galaxy A5 2017 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 Ultra 12/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Honor 400 Lite,új 0 perces, 2év garival
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest