Hirdetés
- Samsung LCD és LED TV-k
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Hisense LCD és LED TV-k
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gyorsabban viszi ki a gyártást Kínából az ASUS
- Raspberry Pi
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- OLED TV topic
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
"Nem, nem OK, mert nem követed az események tényleges időrendjét. A 4080 12G bejelentése után jött a pampogás, aztán az átnevezés / leárazás, és végül a megjelenés."
A pampogás 2020 vége, 2021 eleje óta tart, nagyon is követem az események tényleges időrendjét, olyannyira, hogy gyakorlatilag tengernyi fórum topic-ban 3-4 hónapos hibahatárral írtam folyamatosan, hogy fognak változni az árak, 1 évre előre, szimplán az előző ciklusból becsülve.A pampogás semmit nem ért a bánya idején, mert a játékosoknak zéró alkupozíciója volt a crypto miatt megnövekedett kereslet miatt. Ez elmúlt, így valamivel jobb alkupozícióba kerültek, a raktárkészletek miatt pedig a cégek valamivel rosszabba. Hogy az AI-őrület mit okoz ezzel az is érdekes kérdés.
Ha senki nem pampogott volna, akkor is ugyanannyi kártya fogy, és akkor is ugyanúgy változik az ár - mint ahogy MINDEN kártya ára csökken, nem csak a 4070Ti ára -, csak lehet, hogy 1 hónappal történt volna a megjelenés után."És nem is ez a lényeg - hanem az, hogy ha a belengetésre nem jön vissza hőbörgés, akkor nem csökkentettek volna árat. Miért tették volna?"
Megint csak. Kereslet-kínálat. Max. picivel később, hosszú távon totálisan lényegtelen."De igazából felesleges ezen ennyit polemizálni. Ha úgy érzed, felesleges beszólni a drága kártyákért, akkor ne tedd, szerintem nem az, úgyhogy én teszem. Ennyi."
De kinek szólsz be? Írtál Jensennek? Teljesen rendben van, hogy itt a fórumon leírja valaki, hogy szerinte nem jók az árak, még egyet is értek vele, csak ahogy haladunk előre, egyre kevésbé. Változtatni semmit nem változtat, a kereslet-kínálat alakulása helyreteszi magától így is úgy is.Csak ha valaki számolni akar:
2019 júniusában vettem RX 570-et 3 év garival boltból ajándék játékkal 43.500 Ft-ért. Ekkor 282 Ft volt egy dollár, tehát 154$, áfával. Most ez 54.000 Ft. Az egy két éves kártya volt, szerintem most kb. az RX 6600 a megfelelője a termékpalettát tekintve. Erre az 54.000 Ft-ra szerintem 20%-ot legalább rádobhatsz ilyen-olyan okokból, RT (még ha gyenge is), egyéb iparági tényezők stb. Így 65.000 Ft. Ez alatt szerintem boltban nem fogunk 6600-at látni, most 79.000 Ft a legolcsóbb, a többi terméket lehet ehhez viszonyítani. Ha a dollár megindul, erről is le lehet mondani. Új termékeken prémium van mindig, legalább 10-15%. Ennyi.Viszont egyre biztosabb vagyok benne, hogy sokan fognak abba a hibába esni, hogy "még várok, hogy még olcsóbb legyen", ahogy írtam, ugyanez a jelenség játszódik le a tőzsdén is a bottom környékén. Újra és újra, hiba nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A zöldek három verziót kínálnak majd a középkategóriát célzó sorozatból.
- Spórolós topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Assetto Corsa Competizione
- Hisense LCD és LED TV-k
- iPhone topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok