Hirdetés
- Samsung LCD és LED TV-k
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Hisense LCD és LED TV-k
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gyorsabban viszi ki a gyártást Kínából az ASUS
- Raspberry Pi
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- OLED TV topic
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
"Azonban - ha mindenki csendben marad, akkor szerinted 900 vagy 800 dollárért adták volna ki?"
Ezt te sem gondolod komolyan, hogy ezen múlik?Amikor pörgött a bánya, akkor is volt pampogás, de ettől még a mostani áraknak a négyszeresén mentek a kártyák, vagy egyszerűen - és nagyobb valószínűséggel - egyáltalán nem is kaptál. Magasról tesznek rá, ki van felháborodva, meg mit írnak mérgesen a fórumra a "gamerek", annyi számít, hogy mekkora a kereslet, és nekik mennyi kártya van raktáron.
A legkevésbé sem akarom védeni ezeket a kártyákat/árakat, mert valóban nem nagy eresztés az előző generációhoz képest és mert nekem is hányingerem van attól, amit a cégek produkáltak főleg kommunikáció terén a fogyasztók felé. Gyakorlatilag hazugságon, manipuláción kívül nem lehetett mást látni.Viszont: Ami számomra vicces, hogy ahogy közeledünk az árak aljához, kezd pont olyan lenni, mint tőzsdén/cryptónál a bottom. Az emberek még elégedetlenebbek, mint akkor amikor 3-4-szer ennyibe kerültek a kártyák.
Én sokszor sok helyen írtam fórumon az elmúlt 2 évben, hogy rohadtul nem érdemes játékra venni, mert iszonyatosat fognak zuhanni az árak. A reakció kivétel nélkül az volt, hogy 4-5 ember támadott egyszerre, hülye vagyok, baromságot beszélek, "most má' mindig ennyi lesz", "hozzá kell szokni", "cshiphijjány".
Most szvsz már lehet több árkategóriában is venni olyan kártyát, ami pöpec lesz évekre, az újak nagy része sem extrém áron jelenik meg (ráadásul 1-2 hónapon belül egészen biztos, hogy tovább esik, azt meg meg lehet várni), de most már elindult egyfajta "csodavárás". Nehogy odaverjen ennek egy-két dolog:
1. Például a dollár, azzal hogy fél év múlva 450 Ft-nál lesz újra.
2. Azért telik az idő, és a cégek már apasztják egy ideje a raktárkészletüket, valamint az újak gyártását is igyekszenek a megváltozott kereslethez igazítani. A cryptós ciklus tetejét nem tudták belőni, ezért lett megnövekedett raktárkészletük, de azóta már eltelt másfél év. Most még a túlkínálat a jellemző, de naivitás lenne azt hinni, hogy ez nem fog változni így vagy úgy.Én azt tippelném, hogy a forint árak alját (egy időre) a következő 3, max. 6 hónapban fogjuk látni. (legvalószínűbb június-július, ahogy 2019-ben is) Majd kiderül.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A zöldek három verziót kínálnak majd a középkategóriát célzó sorozatból.
- Spórolós topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Assetto Corsa Competizione
- Hisense LCD és LED TV-k
- iPhone topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok