- Milyen videókártyát?
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Eltűntek a mobil GPU-k az AMD és az Intel útitervéből is
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
addikt
Semmi infó nincs róla amúgy. Azt sikerült róla kiderítenem, hogy umc gyártja, 90nm, valószínűleg 2 futószalag és összesen 8 tmu (2x4). Ez utóbbi adatok már a saját teóriám, hivatalos specifikáció nincs. Az én változatom valami újabb revízió lehet, mert nincs rajta av kimenet (a helye ott van neki, csak nincsenek felforrasztva rá a komponensek).
[ Szerkesztve ]
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
pl:
rtl8111h - ez egy igen elterjed gigabites cucc, igazából mindenre rakták és rakják mai napig kb 10 éves. Igazából részemről nem volt vele baj, működik de nyilván hardcore hálózati fanok megmondják hogy milyen.Matrox G200 - Ez is elég sok szerverben volt pár éve pedig nem mai darab.
WDDM követelmények csak a videókártyára vonatkoznak, minden más hardver működik x64-es XP driverrrel is. Pontosabban a windows feltelepíti (ha cert sem járt le rajta) és nagy eséllyel működni is fog. De pont Matroxnál nálam volt valami kevertc a Xenia drivere ment ugyan de a kezelőpanelja nem (Win7driver Win10-en)
Azaz a WDDM 2.0 sem egy kőbe vésett valami, ASPEED 2500-as videó drivere 1.1-es és minden hiba és figyelmezetetés nélkül WIN11-el működik. Nyilván fos sebességgel mert semmilyen gyorsítást nem tud. Most hírtelen nem is tudom melyik WDDM verzió van fent de az egyik tesztkártyám HD6570 drivere sem mai darab és mégis működik ráadásul UEFI kompatiblissé tettem bios cserével.Na de a lényeg hogy Matroxnál ha leírják supportba hogy megy win10-el akkor ott mennie kell win10-el mert pont a supportot kell megfizetni ezeknél a kártyáknál, tökmindegy hogy 10+ éves a kártya, leboxolják az MS-el hogy menjen.
-
Simán, szerverekben is lehet találkozni 20+ éves matroxokkal is.
De amúgy hálókártyákból is a Dell rakott a 6-7gen-be realtek fast ehernetet ami igencsak régi, ki is akadtam rájuk amikor i7-es gépbe 100-as hálókártya volt.
De amúgy az az el hogy ami működik azt ne piszkáljuk gondolom. Bár más példa de ha megnézel egy lapot simán lehet hogy 80-90-es évek beli alkatrészek is vannak rajta mert az az olcsóbb.
Tipikusan mai napig raknak 10+ éves realtek gigabit hálókarikat és int hangokat alaplapokra. Működik, olcsó, driver supportja is van, célját kiszolgálja, nincs értelme jobbat fejleszteni.[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
ha a megjelenés évére gondolsz, az 2008 vagy 2009.
az én kártyám pcb-jén a 2017es dátum szerepel mint gyártási idő.A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest