- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 3D nyomtatás
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Szállingóznak a képek az érkező új VGA-król
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanzi89
addikt
Van ötletetek, hogy hol tudnék Békéscsabán a héten venni CPU 4-Pin -> 8-Pin átalakítót? A Toplaptop-nál voltam, mert a webshopjuk szerint van nekik ilyen raktáron, de a boltban nem tudnak róla.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Devid_81
félisten
-
TeeBee73
veterán
válasz moha bácsi #31791 üzenetére
Esetleg, dughatok ugyanannyit, csak ne vegyem fel?
Franc tömörít. Szárazon így is szűk.[ Szerkesztve ]
"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
doberman
senior tag
-
Devid_81
félisten
Csak gondoltam benezek...
...
-
mezis
félisten
válasz moha bácsi #31791 üzenetére
Újabban lustaságból egy régi Canon fényképező géppel készítek rövidebb video felvételeket (kutya, macska, család). Utólag még az Avidemux-al kétmenetes, x264-es tömörítéssel csaknem tizedére zsugorodik. Nem vettem észre minőségromlást.
mezis
-
TeeBee73
veterán
válasz moha bácsi #31789 üzenetére
2-3 HDD? Akkor én mit szóljak a 14TB-ommal?
-
faragojof
őstag
+1 a DVD-re. Kiírod, felrakod a polcra, ötévente újra archiválod. Amíg rá nem gyújtod a házat, örökélet meg egy nap. Minden ami elektronikát, forgó mozgó alkatrészt tartalmaz, bármikor tönkre mehet. Ezek a holmik a polcon állva, használaton kívül is meg tudnak halni, mint tudjuk.
Felhőben tárolni személyes anyagokat?Egyébként ha rám hallgat, mindenki azt csinál amit akar!
"Formicate Under Command of the King,,
-
sanzi89
addikt
Igen, tudok. Amit fent írtam.
Hősidőkből - elvileg - prémium BenQ, majd Pioneer, végül majdnem a legdrágább Plextor. Ilyen íróim voltak, rengeteg féle lemezt kipróbáltam, a favorit Taiyo Yuden lemezeket is, Verbatim, TDK, Panasonic, sorolhatnám.
Évek múltán az olvasó csak tekerte, tekerte a lemezeket, de rengeteg hibás volt köztük, sok helyet foglaltak műanyag tokban, porosodtak a polcon, stb. Soha többet DVD, nincs is csak kb 5 lemezem, amiből 3 RW, de évek óta nem használtam semmire. Kényelmes ember vagyok, amúgy is van az okos TV/torrent letöltés miatt egy kis home server/NAS, abba bele kell dobni a HDD-t, másikat USB3-mas portra, felhő szinkron beállít, probléma letudva örökre. Rögtön elérhető minden adat, gyorsan, egyszerűen, kényelmesen. Keresgélni a lemezek között, időnként visszaolvasgatni, hogy nem-e döglött meg a tokban... Ehhez túl rövid az élet."Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
doberman
senior tag
csak egy kis plusz info az archíváláshoz:
kb 12 évvel ezelőtt írt dvd-ram lemezemet találtam meg a minap, végig sötét környezetben volt. tökéletesen olvastam, majd töröltem és újraírtam... (az abból a "korból" származó dvd-im 95% -a olvashatatlan)de én is inkább 2 hhd és felhő kombó mentést favorizálom...
van egy streamerem, van csak pár gigányi szalagom van mellé...
8lnu
-
LógaGéza
veterán
+1 DVD, de lehetőleg M-Diskre. Bekódolod H.264-es formátumra, max 720p-s felbontásra, olyan 2,5-3Mbps-re, és mehet.
Ha érdekel a dolog, akkor segítek szívesen"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
mezis
félisten
válasz sanzi89 #31782 üzenetére
kb 15 éve arhiválgatok, kezdetben CD-re, aztán már csak DVD-re. Nincs semmi gondom vele, még midig tudtam olvasni azt, amire szükségem volt.
Kipróbált, megbízható író, minimális sebességgel a felírás és a végén bitenkénti összehasonlítás.
Ennek egyetlen alternatívája csak a streamer kazetta lenne, de az nem otthoni használatra való. Legalábbis az ára alapján.
Tudsz jobbat ?mezis
-
sanzi89
addikt
-
tááo
aktív tag
Jó estét.
Olyan problémám volna, hogy van több gigányi MTS formátumú családi videóm (nem poresz ) amit szeretnék archiválni. Erre várnék segítséget, mi módon tegyem. Egy ismerősöm kettő darab külső vinyót javasolt mert korábban Ő csak egyre mentette dolgait s az váratlanul tönkre ment a rajtalévő pótolhatatlan dolgokkal együtt. Esetleg valami más ötlet?
tailor74: túl nagyok a mellizmai?
[ Szerkesztve ]
"Ha faragsz még egy ilyen rímet, fogad funkcióját átveszi az ínyed" (L'art pour l'art)
-
addikt
Keresd a hibát..
Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
SipiBcs
őstag
Albit keresünk a Kedvessel... Ha esetleg tud valaki valamit, akkor megköszönöm az infót.
"Ha választanod kéne a barátnőd és az ötöslottó között, te milyen kocsit vennél?"
-
TeeBee73
veterán
válasz forintuser #31762 üzenetére
Én még mindig megmaradok a ~16-os lányoknál. Futok is ha rendőrt látok.
-
TeeBee73
veterán
válasz forintuser #31760 üzenetére
Aham'. Szóval a fiúcskáktól szeded be a lóvét.
Trükkös, trükkös..."4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
fero02
nagyúr
válasz forintuser #31752 üzenetére
Szabad tudni mit dolgozol, hogy ilyen korán kelsz?
-
TeeBee73
veterán
válasz TeeBee73 #31753 üzenetére
Na, azért ma tündéreskedtem kicsit.
Brokkolikrémleves (anyám receptje szerint), Szalonnában sült csirkemell hagymás törtkrumplival.
A cékla és az őszibarack az tavalyi.MOD: Ééééés, elisb@sztam a linket.
SzóvaL, itteje:
Tudom, kilötyköltem a levest, meg nem jó az exponálás...
[ Szerkesztve ]
-
SipiBcs
őstag
"Ha választanod kéne a barátnőd és az ötöslottó között, te milyen kocsit vennél?"
-
TeeBee73
veterán
válasz faragojof #31750 üzenetére
Nem is főztem semmit. Rendeltem 3 adag bolognait, (a kutyáimnak is kell valami), legurítottam a Royalt, aztán futottam pár kört a Mini Morissal. Egy cirka 5 perces pályát sikerül 24 alatt megtenni.
Ja, Dirt: Rally-ról van szó. Nem IRL.
[ Szerkesztve ]
-
forintuser
őstag
Nem felkeltem ma 2:40-kor hogy megyek munkába? Úton a kocsi felé nézem hogy vasárnap van...
Holnapkészítést vállalok.
-
Devid_81
félisten
Lopott termek
...
-
TeeBee73
veterán
válasz LógaGéza #31742 üzenetére
Nem muszáj, de sokan írnak ide kecsóról, debrecenből, inglendből es', megmittudoménhonnankéremkapcsoljaki. .)
MOD: Találtam egy üveg bontatlan Royal Vodkát. Vicces lesz a mai főzés.[ Szerkesztve ]
-
-
yohnsee
tag
Drága fórumozók!
Nincs valamelyikőtöknek elfekvőben laptop töltője? 19V 3.95A kellene, a típus mindegy, mert legfeljebb átforrasztom a csatlakozóját. Egyébként Toshiba géphez kellene. Előny, ha valami gyári töltő lenne.AVR
-
TeeBee73
veterán
válasz moha bácsi #31736 üzenetére
"Egyre jár az agyunk."
-
LógaGéza
veterán
válasz moha bácsi #31733 üzenetére
Vannak olyanok is, akik Békéscsabán csinálják, nem kell ezért más megyébe menni
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
ati012
őstag
Vállalom notebookok, videókártyák, konzolok javítását Scottle ir3600 -al, 2 hét garanciával! 8000 Ft / eszköz -
Devid_81
félisten
Cica-e?
...
-
Devid_81
félisten
Hat az meg mi a pecs?
...
-
doberman
senior tag
jaja... az első helyről rendszeresen rendelünk 2 személyes tálat, nagy adag,jó kaja.kiszállítás van.szépkártya játszik.
az utóbbiról nincs jó véleményem, főleg mióta a leányom többször járt a konyháján: kosz-retek,egér ürülék...
szívfájdalom nélkül kutyulják a kaját (pl hasnyálmirigyesnek zsírral főznek..)Dönert nem ismerem..
[ Szerkesztve ]
8lnu
-
TeeBee73
veterán
válasz moha bácsi #31720 üzenetére
Naná, hogy jobb. Az ír párlatok klasszisokkal jobbak mint a skótoké. Mondjuk, én burbon párti vagyok.
-
LógaGéza
veterán
Ez egy ideje elromlott. Rendeltünk mi is tőlük még tavaly elég sokat, de egy ideje csökkent a hús mennyisége, de több lett a saláta, és a szószban úszott minden... A trauma szendvicsük se az igazi már... Anno annyira meg volt pakolva, hogy ember volt a talpán aki azt úgy megette, hogy nem esett szét a kezében, mostanában meg egyszerű művelet...
forintuser
Az Evangélikus Nagytemplommal átellenben lévő kis házban a hambisra gondolsz? Na ott még tényleg nem néztem"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
tááo
aktív tag
válasz LógaGéza #31707 üzenetére
Esetleg...? (ha még éhes vagy)
[ Szerkesztve ]
"Ha faragsz még egy ilyen rímet, fogad funkcióját átveszi az ínyed" (L'art pour l'art)
-
Devid_81
félisten
A kepen minden van ami az atlagembernek kellhet
Bar ezt a lofejes allarc izet annyira nem ertem miert is olyan meno mostanaban...
-
LógaGéza
veterán
válasz TeeBee73 #31711 üzenetére
Hát elég komoly anyagból van, meg azért ha az ember 10ezres gyrost eszik, az legyen már finom, és lakjon jól tőle... Ennél egyik eshetőség sem áll fenn
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
TeeBee73
veterán
-
LógaGéza
veterán
Honnan lehet rendelni eme nagy városban normális gyrost?
-
tááo
aktív tag
válasz moha bácsi #31701 üzenetére
Lehet TeeBee73 személyében körünkben üdvözölhetjük a honvédség hivatalos playboy-át.
-
Pacák
senior tag
Mai képrejtvényünk.
Nuclear launch detected
-
TeeBee73
veterán
válasz moha bácsi #31701 üzenetére
Dehooogy! Neeem...
Dehogynem!"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- PlayStation 5
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen program, ami...?
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Asszociációs játék. :)
- 3D nyomtatás
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest