Új hozzászólás Aktív témák
-
sentinel
aktív tag
Hello Lortech
Igen, valóban ez a megoldás kipróbáltam
A SET /A var %%= 3 az azt jelenti jelen esetben, hogy 10/3 és megadja ez a maradékot, jelen eseben 1-et ugye?
Ha igen, akkor abban még tudsz segíteni ilyeneknek hol néztél utána? Gondolom van hatványozás stb, de egyszerűen nem tudom hogy keressek rá a google-on, mert az nem értelmez ilyen %% jeleket, stb.
Köszi!
-
sentinel
aktív tag
Hello,
hogy tudom figyelni batch fájlban, hogy egy válzotó (%str2%) az minden harmadik (3,6,9...stb) futáskor egy ciklusban csináljon valamit? Sajnos a vége az egy mappától függ mennyi fájl van benne, mert annyiszor fut le, tehát a véga sajnos X előfordulás
tehát erre gondoltam:
ha %str% az harmadik, akkor csináljon valamit, amúgy meg fusson tovább.
Tehát hogyan tudok egy változót deklarálni, hogy 3 vagy annak hatványa-e?
Köszi
-
sentinel
aktív tag
Hali,
copy, vagy Xcopy-val meg lehet azt csinálni egy parancsban, hogy több másolandó file-t másoljon át, vagy csak 2 sorban?
Konkrétan erről van szó:
copy *.jpg (és) *.bmp d:\munkaNa az (és) helyére nem tudom mit kellene írni, hogy egyetlen parancsal átvigyen 2 feltételt.
Valaki tudna segíteni?
Köszi
-
sentinel
aktív tag
Hali,
köszi! Van egy batch fájl amit vissza akarok fejteni pontosan mit is csinál. Az ok amit mondasz és értem is, na de google-val hogy keressek rá?? Már tettem idézőjelbe is, stb, de tényleg nem veszi figyelembe sem pl ezt sem--->>>> %%~dpntxH
Meg ilyenek: 2>>&1
Pedig ez valami speckó parancs lehet. Nemtom, pl levág valamit egy karakterből stb...
-
sentinel
aktív tag
Hello,
hol tudok utána nézni ezeknek a furcsa jelölések mit jelentenek egy batch fileban?
%%~dpntxHfind "TTL=" || goto vege - > itt a || és a && jelölések és egyéb ilyen parancsok furcsa karakterrel?
Google-val próbáltam keresni, de semmi...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus Vivobook 15 X1504ZA-BQ1420 2 hónapos GARIS!
- PlayStation 5 (PS5) Digital Edition 825 GB játékkonzol, DualSense töltőállomással, ajándék táska
- Apple iPhone 15 (újszerű, független , 128 GB, 6 GB RAM, Kék)
- Samsung 55" QE55QN700CTXXH 8K UHD Smart Neo QLED Mini LED TV
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged