- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Projektor topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Fujifilm X
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali fotós kérdések órája
-
PROHARDVER!
Baldur's Gate 3
Új hozzászólás Aktív témák
-
FlashBird
tag
válasz
Piszmaty76 #599 üzenetére
Ami a harmadik évadra hatalmas bukás lett
De én csak leírtam a véleményem ami szubjektív, nálam a bg2, id2, nn2, poe2 körökkel leelőzi. De nem akarom negativ dolgokkal telinyomni a topicot, rpg kedveloknek mustgame, nekem viszontnemjon be ez a gyartsunk cinemat olcson indiaban gaming helyett.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
VikMorroHun #595 üzenetére
A hátsó felemre másnap, ha elsokallom a csípőset este.
Téged mire?
-
VikMorroHun
őstag
Hm... Végül is ez csak egy ajtó a kezdő pályán, de mire is emlékeztet?
-
FlashBird
tag
Nem tudom hogy lehet ebbe a játékba 100+ órát rakni, nekem cseppet befejezetlen hangulata van, ettől még 10/8 de karcosan csak a jó rpg és d&d érzés miatt. Bár azok táborát erősítem akik a Witcher3-tol sem voltak hanyatesve amikor a jatek fele cinematic...
-
VikMorroHun
őstag
válasz
Fitzgerald #587 üzenetére
Igazad lehet. Az előbb átnéztem pár ezer sort a játék szövegeiből, és tényleg nem találtam semmi komoly/nyakatekert dolgot. Bezzeg a Divinity Original Sin 2-ben! (Főleg, amikor az elfek nem tudták megkülönböztetni a múlt és a jövő időt.) Ezek szerint itt visszafogták magukat a készítők.
-
Callisto
őstag
válasz
AsakuraDave #589 üzenetére
Én kikapcsoltam, mert nem akartam irányított szerencsét.
A karmic dice megakadályozza a lose streaket. -
AsakuraDave
őstag
Ez a distance based interakció k.va idegesítő
Letolok egy harcot és nem a main characteremmel kezdődik egy automatikus dialogue hanem amelyik legközelebb állt az NPC-hez... Ez a Hag-nál illetve a Gnoll harc után kva idegesítő mert az ability vagy class/faj checket nem tudom használni... lehetne intimidate-elni pl az NPC-t hogy adjon oda valamit, de mivel egy INT party tagomat teszi be beszélni bexoptam...kezdhetem előről a harcot mert rögtön ahogy vége van jön az NPC...
A karmic dice opció nálatok be van kapcsolva? Most vettem csak észre és elvileg ez segítség, nem? -
kicsako
őstag
válasz
Fitzgerald #587 üzenetére
Egyetértek, 80+ óránál tartok, na meg kb. 140 óra EA-ben. Nyelvvizsgám sincs, de szerintem a szöveg 95%-át megértem. Ismerősök ugyanezt mondták.
-
Fitzgerald
veterán
válasz
VikMorroHun #585 üzenetére
Összesen 70 órányi játékidőnél járok, nem tűnt fel, hogy különösebben nehéz, egyedi nyelvezete lenne a játéknak. Pl. a Witcher 3-hoz szerintem komolyabb angol kell, mint a BG3-hoz...
-
VikMorroHun
őstag
válasz
Hegyirabló #200 üzenetére
Pontosabban: a Larian-féle RPG-knek nehéz, egyedi nyelvezete van. Pedig a játékfejlesztő stúdióknak van egy olyan irányelvük, hogy viszonylag egyszerű nyelvezetet kell használni, mivel tudják, hogy a világpiacra termelnek, ahol sokaknak az angol nem anyanyelvük, de ez őket valamiért nem érdekli.
-
Callisto
őstag
válasz
venom8888 #583 üzenetére
Data Mismatch vagy Data Mismatch
Első körben (ha steames) csinálnék egy fileellenőrzést. Stemben jobb click a játkon a könyvtárban, majd telepített fileok és ellenőrzés.
-
venom8888
őstag
Sziasztok. baldurs gate 3 data mismatch error-t kaptam, hogy lehet javitani?
-
FlashBird
tag
Na úgy néz ki holnap befejezem a main questet a játék szerint 50 óra körül (vagyis ezt látom a saveknél), ebben van +- amikor belépve maradt a játék órákra meg a visszatöltések. Sidequesteket csak azt csináltam meg ami érdekelt viszont nagyon nagy pozitívum hogy ennyiféleképpen végig lehet szaladni a játékon, bár úgy érzem a 12-es level cap túl hamar meglett ami egy kicsit csalódás pláne hogy nem is adott nagyon semmi extrát, ezt teljesen nem értem.... lett volna itt még 2-3 szint biztosan, az is vicces hogy a készítők szerint túl erősek lennénk Lev9 spellek-el, de azért az enemy-nek van ilyen a tarsolyában...
ActIII sokkal jobban tetszett eddig mint a többi.
-
PhilBrick
őstag
válasz
gabranek #579 üzenetére
A, igen! A kotel ami mindenhol ott van, megsem jo semmire.
De van vagy feltucat mas lehetoseg:
- strenght potion
- jump spell
- fly spell
- fly potion
- misty step
- dimension door
- gaseous form
- Barbarral atdobni
- esetleg tovabbmenni egyedul a kovetkezo waypointig.Tobb hirtelen nem jut eszembe.
-
gabranek
senior tag
Szerintetek hogyan lehet megoldani azt, ha van egy szakadék amit az egyik csapattaggal át tudok ugrani, de a többiekkel nem, akkor a többi tagot át lehet valahogyan juttatni? Az ugrási távolság növelése spell sem megoldás, mert még úgy is nagy a távolság. Próbáltam kötelet dobálni, hátha ki lehet feszíteni, de nem. Van erre valami trükk?
-
Kolbi_30
őstag
Beleultem a gepbe, a dragon ridereknel..ami adott -2 iqt. Ez elmulik vagy rabasztam? mert mire eszrevettem mar kiirtottam kb mindenkit es volt vagy 3 autosdave
-
Hintalow
senior tag
válasz
hitvanyalak #572 üzenetére
Ami kezdőként jó lehet, ha érdekel a világ, az a 3 kiadásos Forgotten Realms világleírás jó belépőpont, mivel magyar ÉS könnyen/jó áron beszerezhető.
Az 5-ik kiadásban a Sword Coast lehet jó valóban, de ott amúgy a világ leírása elég széttöredezett, sok modulban/source bookban vannak részletek. -
válasz
hitvanyalak #566 üzenetére
Forgotten Realms Campaign setting - Ez kell a lore-hoz, persze a D&D5E-es verziót érdemes olvasgatni
D&D5E Player's Handbook - ebben vannak spellek (is, de pl a átszható fajok rövid leírása is megtalálható), de nem mind, még van legalább egy tucatnyi hivatalos könyv, amiben találhatóak [link]
Monsters Handbook - tartalmaz sok szörny és fajleírást.Igazából tucatjával olvashatod a D&D könyveket úgy, hogy még mindig csak keveset fogsz tudni a világról.
Talán ez lehet számodra a legérdekesebb, mert a Sword Coaston játszódik a Baldur's Gate sorozat: Sword Coast Adventurers Guide
-
kicsako
őstag
válasz
hitvanyalak #569 üzenetére
ment pm
-
hitvanyalak
senior tag
válasz
Fitzgerald #567 üzenetére
Könyvet sokat olvastam régebben, tényleg inkább egy jó ismertető kellett volna, hogy amikor a myconidákkal találkozok tudjam mik-kik azok egyáltalán stb.
Nem tudom mikor szippantott be utoljára ennyire játék/világ. -
kicsako
őstag
válasz
Magához a világhoz mindegy melyik verziót olvasod, csak a harcrendszer/abilityk stb különbség van a verziók között(ha jól tudom)
-
Fitzgerald
veterán
válasz
Nem, a játékosok könyve elsősorban a szabályrendszert foglalja össze. Forgotten Realms témájú kiegészítőket keress akármelyik D&D-hez, illetve olvass Forgotten Realms világában játszódó regényeket, novellákat. A D&D igazából csak egy keretrendszer, amihez mindenféle campaign settingek jelentek meg az évtizedek során, ezek egyike a Forgotten Realms, ahol a Baldur's Gate sorozat is játszódik.
Szerk.
5th Edition nem volt a kezemben, de azt olvasom, hogy Forgotten Realms tematikájú a source book is elvileg. Viszont komolyabb világleírásra, lore-ra ne számíts egy source bookban.
-
hitvanyalak
senior tag
-
válasz
hitvanyalak #564 üzenetére
Igen, már Act I-ben is van pár ilyen jó tárgy.
-
nubreed
veterán
Find Ketheric Thorm's Relic quest:
Már elkezdtem nagyban csinálni ezt a questet, ott tartok éppen, hogy az Inner Sanctumba tovább tudnék menni. De közben lehet, hogy most csináltám a Mountain Pass részt is, mielőtt tovább megyek az Inner Sanctumba ahol Nightsong is lesz, szóval megtehetem "büntetlenül" azt, hogy most Mountain Pass -be megyek? Nem származik semmilyen hátrányom ebből, nem törik meg ettől valamilyen quest vagy bármi ilyen? Vagy a Mountain Pass részt azután is meg lehet csinálni, hogy legyaktam Nightsongot és Kethericet? -
Talán van olyan varázstárgy (nyaklánc, gyűrű, stb), ami ad. Mivel nem játszottam még végig (kb 30 órát toltam eddig bele, még act 1), nem tudom, hogy létezik-e ilyen.
mod. egy kicsit utánaolvasva, a DND5E nem igazán tartalmaz ilyen varázseszközöket, mely extra spell slotokat adna. Kár, mert a ADND2E-ben voltak ilyen bőséggel.
-
TwentySix
aktív tag
Udv mindenkinek, ha letoltom a magyaritast a jatekhoz, a steam letiltja az achievmenteket? Koszi
-
hitvanyalak
senior tag
Köszi, Meg is van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bittorrent topik
- Yettel topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- iPhone topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- Projektor topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Fujifilm GFX50S II Garis + GF 50mm F3.5 R LM WR + 3db akkumláltor + Urth Core nyakpánt
- 2025-ÖS Vadiúj Core Ultra 7 20 Magos 20x5.5Ghz RTX 5070 12GB GDDR7 32GB DDR5 1TB M.2 Gamer Pc 2ÉV
- ÚJ ! AMD Ryzen 7 9800X3D 16x4.7GHz Gamer PC 2025-Ös RX 7800XT 16GB 32GB DDR5 1TB SSD 850W 2ÉV GAr!
- Új AM5 RYZEN 5 8400F GAMER ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 512GB NVME SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 2ÉV GAR!
- Segway Ninebot G30 DII - elektromos roller
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tuningold PC-det most! Szupergyors G.SKILL RAM AKCIÓ Kèszleten!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest