Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kephamos

addikt

Tegnap kicsérltem a notebookom kkülső és belső vinyóját. Amelyik külsőre (320-as WD) az Ubuntu live rendszer azonnal bejelzett, hogy probléma van 217 bad sectort észlelt. Akkor formatáljuk! Egyik fele NTFS, másik ext4. Ext -4re ubuntu fel. Nyomattam egy gyors tesztet, ami kb a 90%-ánál megállt és kb 20 perc után meguntam a várakozást. XP fel a másik particióra, HD sentinel:

"A lemez felületén található 217 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
    Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
    Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.

Ajánlatos a lemez állapotának folyamatos ellenőrzése."

A régi belsőmet beleraktam a rackbe, gondoltam meglesem, hogy azzal mi a helyzet:

"A lemez önteszt során talált 2 hibás szektort.
    A lemez felületén található 2 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
    Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
    Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.

Ajánlatos a lemez állapotának folyamatos ellenőrzése."

1. Mi a különbség a hibás és a gyenge szektor között?
    2. Kezdjek el gyűjteni új vinyókra?
    3. Van valami megoldás, vagy igazából nincs is nagy probléma?

Mod.: A 217 gyenge szektorosra nagyobb hátralévő időt ír ki, mint tegnap...

Új hozzászólás Aktív témák