Hirdetés
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
RootRulez
félisten
Sziasztok, én most hallottam először erről a progiról az egyik vinyómon (samsung) van pár hibás szektor assziem 3 + 8 gyenge, de lehet több Szal ráeresztem a progit és írok, hogy siker vagy sem...
-
Lexa
csendes tag
Üdv mindenkinek.
Sajnos egy olyan problémába szaladtam ami meghaladja a tudásom.Van egy 120 Gb segate Ide HDD-m.
Egy gép összeomlás óta ugyan a win látja de csak a kezelés/ lemez kezelés rovatban.
Egy testDisk progi viszont látja az egyész particiót és a rajta levő adatokat is.
Más progi meg azt írja sérült az MBR de felülírni meg nemengedi error ,ezt írja.
Hogy tudnám máshogy és máshol és esetleg lementeni és láthatóvá tenni?Válaszotokat köszönöm.
Ha lehet priviben -
Steve1979
aktív tag
sziasztok,
ennek a hdd regenerator-nek van valami értelme? úgy értem mik azok a körülmények ill. hibák ameddig érdemes vele időt eltölteni? Eddig még nem használtam, a progit felraktam, készített 1 bootlemezt, és van pár potenciális winyóm amin lehet elkélne némi segítség, de mi az a határ kb, amire inkább azt mondjátok h ilyen hibánál még segít, ill. h kuka és nem időtöltés hdd-vel.
-
zsolt37
csendes tag
Szia hamma01!
Nekem is hasonlo gondom van csak a leejtés kimaradt
Laptop már nem is bootol,biosban tudok ezt azt tenni.
Honnan töltötted azt a cd-t?Te esetleg megpróbálhatod ami nekem nem jött be,live cd-ről linuxot indítasz és talán tudsz usb-n keresztül menteni.Nekem megy a linux így de nem lát merevlemezt a gépben.Neked talán.....
-
demagóg
aktív tag
"...Esetleg áramingadozásra gondolok, de akkor haza kellett volna vágnia több alkatrészt is..."
Nem feltétlenül, mert ha a tápfesz ellátással van gond pl. kontakthibás tápcsati, akkor íráskor könnyen keletkezhet sérült szektor. Az "áram ingadozás" alatt a feszültség pillanatnyi megszűnésére kell gondolni. Ez nem okoz közvetlen elektronikus alkatrész meghibásodást. Pontosabban kellene tudni a hibák jellegét, helyét. Nem zárható ki, hogy a fej, lemez tényleg kezd leamortizálódni (fej koszolódás, felület sérülés), ezen semmilyen regeneráló csodaprogram nem segít csak gyorsulhat a tönkremenetel. A 10-15 perces megállás nagyon gyanús, ott tényleg valami gond van. Rendszert, fontos adatot nem tennék rá. Ha van kéznél új kábel, másik tápcsati (esetleg ismerősnél másik gép), akkor azon kellene megjáratni legalább egy napig."...Ennél a winyónál a hőmérséklet 28 C...."
Csak akkor hihető, ha kalibrált a mérés. Sajnos némely típusok elég pontatlanok. -
Budzso
csendes tag
Hello!
Van egy olyan problémám, hogy van egy 2 éves winchesterem: Samsung HD080HJ 80 gb, eddig semmi baja nem volt. Szektor hibára utaló jelek, pl megfagyás, másolás hiba (CRC hiba) szóval semmi erre utaló jel nem volt. Hétvégén vírus ellenőrzést végeztem az Avast, és az AVG nevü vírus kereső programmal, közben pedig játszottam a fifa 09-el. És egyszer csak megfagyott minden. Restartot nyomtam, majd amikor elindult a gép az egér szaggatva ment. Scandisk, nem talált semmi hibát, de az egér utánna is szaggatva ment, meg megfagyott a rendszer. Majd újra telepítésnél a formázáskor sokat gondolkozik 12 % megáll egy 10-15 percig... Pedig gyors formázás! Most sikerült felrakni egy Vistát. Előtte xp-volt.
Néha megfagy komolyabb feladatok végzésekor. A HDD regenerator használatakor 103 hibás szektort talált. A Sentinel pedig 103 gyenge szektort Ír és 52% kondicíót, tegnap még 72% volt. Iletve a hőmérséklet 48C ami viszonylag sok.Biztosan Bad sectoros? És ha igen mitől keletkezhetett. Fizikai hatás nem érte a gépet (ütődés, mágnesesség stb) És nem hinném, hogy a játék miatt bad szektorosság válik egy vinyó.
Esetleg áramingadozásra gondolok, de akkor haza kellett volna vágnia több alkatrészt is,
ja és van még egy winchester (Samsung 250gb) Tökéletesen müködik. Ennél a winyónál a
hőmérséklet 28 C. Jelenleg is tesztelem a vinyót, oprendszer alatt, kevesebb a megfagyás aránya mint xp alatt volt, (HDD regenerator miatt valószínüleg) Mi a véleményetek? Fizikai hiba lehet biztosan? Esetleg valami segíthet rajta a kukán kívülKöszi a véleményt előre is!
Üdv! -
djbrown
csendes tag
már viszem is vissza
thx!
ja és most meg ez van:
A lemez felületén található 5 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A lemez felületén található 17 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.
-
djbrown
csendes tag
hello!
Tegnap vettem egy Samsung HD 320 GB-os SATA winyót, és már szektorhibás.
Amikor elindítom a torrentet, elkezd kattogni.
ez most gyárilag ilyen, vagy az én gépemmel van a baj?
[kép link] -
hamma01
csendes tag
hali!egy kis help kellene,vagy par otlet mit lehet tenni az en esetemben.
nehany napja leesett a laptopom az asztalrol a winyonak annyi nem jon be a windows.a bios latja.mar megvan a hirens boot cd 9.7es valtozata nehany programmal eljutottam odaig hogy mar lattam a filejaimat.jelenleg epp hdd regeneratort futtatok de nem sok remeny fuzok hozza.mar rendeltem uj vinyot a gepbe de errol azert jo lenne visszaszerezni par dolgot.rendeltem egy external hard disk case-t is hatha majd usbrol hozzaferek az adatokhoz de felek ez se fog sikerulni.szoval van ez a kis boot cd ami tele van mindenfel okos kis programmal csak sajnos nem igazan vagom melyik lenne nekem a megfelelo.ha valakinek esetleg van tapasztalata hogy lehetne egy ket cuccost leszedni a vinyorol a hirens boot cd segitsegevel,azt megkoszonnem! -
cascada
senior tag
válasz
audi100td #35 üzenetére
Értem köszi szépen
A HD Sentinel ezt a 25%-os értéket csak a 168 hibás szektor miatt állapitotta meg, vagy figyelembe vett egyéb értékeket is a S.M.A.R.T. opciónál megállapitottak szerint?Azért kérdezem, mert ha csak a 168 hibás szektor miatt állapitotta meg és nem terjed idővel akkor szerintem sokáig el fog ez még menni.
A winyót arra használom, hogy a gépbe beépitett winyóról a fontos adatokat időnként ide is lementsem. Arra meg remélem kicsi az esély hogy amikor 'neadjisten' beszarik a gépe beépitett winyóm, és előveszem ezt a 168 hibás szektorral rendelkező winyót a fiókomból, hogy visszamentsem az adataimat róla, akkor egyik hétről a másikra több ezer hibás szektor keletkezne pluszban rajta és nem tudnék sok adatot visszamásolni róla.
Mivel csak hetente kapcsolom be , remélem nem terjednek tovább rajta a hibás szektorok, és alkalmadtán ha szükségessé válik vissza tudom másolni róla a lementett adataimat -
audi100td
nagyúr
HD sentinel-nek lehet hinni hibás szektor ügyben, chdisk és hansonló programok azért nem jeleznek mert a rossz szektorok át lettek helyezve az erre a célra fenntartott tartalék területre és ezért nem is látják. A 35 napot üzemidőben méri és ezt amúgy sem kell komolyan venni, viszont én lecserélném ezt a merevlemezt, mivel már eléggé döglődik.
-
cascada
senior tag
Sziasztok!
Nekem van egy 60GB-os Maxtor winyóm. Most ellenőriztem a HD Sentinel-el és ha hihető az érték amit becsül, akkor 25%-osnak irja a winyóm
[KÉP_1]
[KÉP_2]CHKDSK nem ír hibás szektort, többször töröltem már a particiót PMagic-ben és particionáltam ujra, valamint formáztam le többször, a HD Sentinel által megállapitott 168 hibás szektor száma nem csökkent.
HDD Regen-t végigfuttattam hibás szektor kereső és javitó módban. Nem jelzett egyetlen hibás szektort sem.
Majd elinditottam a szektor felülíró módban, ahol felülirja a jó szektorokat is, de durván lassú volt (18 sec volt 1MB felülírása, ami durván ~ 250 óra lett volna), ugyh megállítottam. Majd leformatáltam megint.Működni teljesen jól működik. Szerintetek mennyire lehet bizni a HD Sentinel-ben?
Csak másik winyómon lévő fontos adatokat mentem le ide, hogy két helyen legyenek meg.
HD Sentinel szerint 36 nap mulva kuka? Mennyire higgyem el?Köszi előre is!
-
audi100td
nagyúr
válasz
ladagyilkos #31 üzenetére
Ezen nem fog már HDD regenerator segíteni.
Szerintem gariztasd le a vinyót, feltéve ha van még rá garancia, ha nincs akkor ne tárolj rajt fontos adatokat és ments le mindent ami kell.
-
ladagyilkos
csendes tag
válasz
ladagyilkos #30 üzenetére
-
audi100td
nagyúr
válasz
ladagyilkos #28 üzenetére
Nem értem miről beszélsz, pontosan le van írva mi a hiba, 2 hibás és 1 gyenge szektor, okozhatja táp- vagy satakábel hiba is, a másik vinyóra milyen hibákat ír a Sentinel főablakban?
-
audi100td
nagyúr
válasz
ladagyilkos #26 üzenetére
Csak a HD Sentinel főablakra lennék kíváncsi...
-
audi100td
nagyúr
válasz
ladagyilkos #24 üzenetére
Szia,
belinkelnéd légyszi a 2 vinyórol azt a HD Sentinel képet, mindig ír valami indokot a hibára.
Milyen tápegységet használsz?
-
ladagyilkos
csendes tag
sziasztok
Nekem egy samsung HD 160JJ vinyóm van és nem tudom mi a baja.
Chkdsk ráengedve de nem megy végig
Sentinel azt mondja kondíció 60% reggeli bekapcs után már csak 41%
Próbáltam formázni vin telepítéskor de a sima ntfs formázás megállt 25% nál és nem ment tovább 8 óra után sem, viszont semmi hibát nem ír ki semelyik progi?????
Se bad sector se semmi.....
Mi lehet a gondja?
Ma reggel gép bekapcs és a másik vinyóm is (hitachi hds 721616plat80) kicsit leromlott.
tegnap még a szentinel szerint 100% kondíciós volt, ma csak 95%
Mi lehet a gond? Kezdek beparázni.... -
Adamecsku
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is van egy döglődő vinyóm, pontosan egy Maxtor 120 gb-os arra lennék kíváncsi, hogy a HDD Regenerátorral mennyi ideig tartana a javítása, és hogy hogyan kell elindítanom ezt a progit, nem vagyok egy nagy dos-os zseni, anno még a suliban valami volt, de az már nagyon rég volt.
Help!
üdv.
-
Petya-wh
tag
látom majd 3 évnyi pihi utál felfrissült a téma tavasszal
Perpill én is elökerestem a jóöreg kis hdd Regeneratort
Kicsit kattogott egy 17Gb-os régi winyom, HdSentinel 2 gyenge hibát jelez. Hdd reg. most futott le, nem talált rossz szektort.
ext3 van rajta, de linuxnak is lett vmi baja.
Hát nem tudom milesz vele, most irndítok ijra
UP a topicnak!
-
-
Yaye
őstag
A Regenerator nem nyúl a meghajtó tartalmához, tehát ha egy másik program korábban egy szektort rossznak jelölt, akkor az a sikeres "regenerálás" után is rossznak lesz jelölve.
"Since the program does not change the logical structure of a hard drive, the file system may still show some sectors marked earlier as "bad", and other disk utilities such as Scandisk will detect logical bad sectors even though the disk has been successfully regenerated and is no longer damaged by physical bad sectors. If you want to remove these marks, repartition the hard disk drive."
-
Ciripke
tag
Sziasztok!
Van egy Samsung SATA 1TB-os vinyóm, amit NAS-ban hasznlatam. ext2 fajlrendszer volt rajta.
Nos, elszált, pontosabban hol megtalalta a kötet, hol nem a NAS.
Kivettem, Sentinelt ráengedtem, és kihozta, hogy van 3 hibás szektor (98%-ot adott neki). Egyszer pedig az XP is hibát jelzett "Nem sikerült a késleltetett írás" szöveggel.
Valakitől azt hallottam, hogy egy low level format megoldhatja a dolgot, ami eltart ugyan 3 napig, de megoldás lehet.Mi erről a véleményetek?
Most fut (12. órája) a samsung sajat diagnosztikai programja egy teljes ellenörzéssel (felületi is.)Kiváncsi vagoyk mit talál.
Előre is köszi a segítséget!
C.
-
PonPon
senior tag
Sziasztok! A HD tunes-al nekem is lett 3 piros pötty...lefuttatom a Regeneratort kiirja hogy 5 bad sector succesfully recovered, de akkor is ottmaradnak...na most akkor mivan?
-
djbahool
senior tag
Úgy néz ki (kopp-kopp), nekem is bejött a HDD regenerator!
-
mr_ricsi
veterán
''Egyébként általános szabály, hogy tipustól függően 10 éven belül minden winyo meghal?''
A desktop vinyók alkatrészeit 5 évre méretezik. A CAD progival úgy méretezik, hogy 5 évet bírjon, amelyik többet bír, az bónusz.
(Illetve: az 5 évet hogyan számítják -> heti 5x8 óra, vagy 7x24. Az IBM-nek is volt olyan desktop vinyója, amelynél nem javasolták a 24órás üzemelést) -
liksoft
nagyúr
Egyébként általános szabály, hogy tipustól függetlenül 10 éven belül minden auto elkezd valahol rozsdásodni?
Nem csak elöregszik, de el is avul. Azt hiszem, a Ford T model sem mondható mára már korszerűnek.
Vagyis nem lehet belőle becsületesen pénzt csinálni. A honlapomon meg nézd meg a fényképeket a winyókról, rájössz, mechanikai hiba esetén felejtős. -
gabor128
aktív tag
Értem.
Érdemes lenne megpróbálni szétszedni, hogy esetleg leesett a fej? Mert szerintem nem bad szektoros, ill. ha van rajta, attól még lehetne használni!
Ill. kukán kívül másra lehet használni, pl. beszámítják valahol, ha veszek valamit?
Köszi.
Egyébként általános szabály, hogy tipustól függően 10 éven belül minden winyo meghal?[Szerkesztve]
-
liksoft
nagyúr
Javíttatni nem érdemes, öreg darab és a javítás ára a használt alkatrésszel együtt (újat a gyártó nem biztosít) majdnem megegyezik egy új árával.
De ha gondod van, akkor minimum egy pontos típust megadhatnál. A Quantum 30GB-os drive-ból gyártott vagy 25 típust legalább 60 változatban. Most melyik a hibás?Ugyanis mindnek más a típushibája. De szerintem kuka.
-
liksoft
nagyúr
Ha fizikai hibás a drive (a szaporodó bad erre utal) akkor nincs olyan csodaprogi ami IC-t vagy fejeket vagy lemezt cserélne a winyóban.
Gandalf51: Mielőtt bármit csinálsz, a tápcsatlakozót ellenőrizd! Hibás érintkezés is okozhat fizikainak tűnő hibákat. Ha nem, akkor szegény nagy valószínűséggel a halálán van. (Jó hír, hogy a Seagate először így viselkedik, és nem egyből hal meg mint más gyártóé. Így le lehet menteni róla a fontos adatokat a legtöbbször.) -
gabor128
aktív tag
Sziasztok!
Nekem is van egy kis gondom az egyik winyómmal.
Tök jól működött, aztán egy idő után(néhány év) CRC hibára, ill. bad szektorra utaló jelenséget mutatott. Megpróbáltam feltelepíteni rá pl 98-at. Elkezdte telepíteni, de elnyútotta a dolgot, mintha nem tudott volna beolvasni, vagy írni a winyora, végül sikerült felrakni, de nem bootolt be, nem működött.
Most már ott tartok, hogy Slave ként beraktam a gépembe. Az Xp csak a HW listában látja a winyót, de a meghajtók ablakban nem látszik.
Szerintem valami HW baja lehet (leesett a fej vagy vmi)
Mi ilyenkor a teendő, ill. mennyibe kerülne a javíttatása?
(Quantum ATA 30Gb winyo) -
tzoli986
tag
üdv.
azt javaslom töltsd le a www.salvationdata.com-ról vagy a HDD Scan and Repair Demo3.0 vagy a HDD Repairer Seagate Demo 5.0 nevű progit és nézd meg kezd el ezekkel scannelni,majd helyreállítani.nem olyan bonyolult a progi.rá fogsz jönni hogy kell kezelni.
én az elsővel megcsináltm már egy sziget vinyót amin elszórtan volt vagy 560 bed.szerintem neked is jó lesz,csak arra vigyázz,hogy ha ezzel a progival nyomulsz akkor amelyik partíción a hibás rész van az el fog tűnni az adatokkal együtt.aúgy jó még a hdd regenerator is de nekem az csak demóba van meg és csak 1 rosz szektort tesz helyre és utánna újra kell futtatni.ezek a demók viszont normálisan működnek.
sok sikert hozzá! -
törölt tag
Üdv!
A héten egyre többször láttam, hogy a vinyómon megsérültek file-ok. chkdsk is kiírta hogy bad sectoros. Leszedtem a HDTune-t, és tényleg az. Gondoltam, hogy esetleg egy zero fill segíthet rajta, szóval backup mindent, zero fill és windows reinstall. De egyáltalán nem segített a dolog, HDTune szerint megint bad sectoros a vinyómat. És persze ismét sérültek már windowsos file-ok. Lehet-e még valamit tenni? Javaslatokat várok. Remélem kukán kívül tud vki mást is mondani.
Ja igen:
-Seagate Barracuda 7200 SATA 120GB - ST312002 6AS
-garancia 4 hónapja lejárt
Előre is kösz. -
liksoft
nagyúr
Lehet, hogy a halálán van. Bővebben: link Napi rendszerességgel csak ezt nézem.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Letöltöttem a progit, látom ez dos-ban csinálja, és a leírás szerint az adatok megmaradnak, úgy állítja helye a winyót.
A probléma csak annyi, h 3 winyóm van, és a progi indítás után 2 lehetőségetkínál fel, h melyik winyót scannelje.
Találjátok ki: pont az hiányzik belőle, amit csinálni szeretnék (ATA).
Bezzeg a SATA-s winyót látja... -
mh197
őstag
Tudom ajánlani én is a HDD regenerátor progit, és asszem még az adatok sem vesznek el a javítás során! Bár nem véletlenül lett bad sectoros a winyód, szóval ott a javítás után is fenn fog állni a veszélye igen nagy valószínűséggel, hogy újabbak jönnek, és szinte biztos, hogy egy idő után bedöglik a winyó!
-
A_ScHuLcZ
addikt
Bad sectoros winyót mivel tudnám helyrehozni?
Nemsok van rajta, csak néhány, viszont ez elég sok adatot tönkre tud vágni rajta!
Van 3 igen fontos file, ami nem olvasható teljesen, valószínű a badsector miatt.
Ezeket valamilyen progival helyre lehet hozni?
Fontos adatok!
THX!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- VoLTE/VoWiFi
- Ukrajnai háború
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Subaru topik
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 1 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD20PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500 SSD
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest