Aktív témák
-
Csabee.
nagyúr
Hello Bad sectoros lett a samsung 250gb-os sata winyóm, mit tudnékt enni? tök idegesítő hogy hallom hogy ha a rosz szektorokba van a vinyó mer kattog, és ha bekattan emgáll a gép 1-2percig! mit csináljak? help
-
liksoft
nagyúr
válasz
oregcsóka #45 üzenetére
Samsung esetén nem szoktam figyelembe venni. A SMART értelmezése gyártófüggő, bár szabvány. Viszont azt, hogy mennyit futott például, azt gyártónként (időnként típusonként) máshogyan számítják. Ezért nem érdekel Samsung esetén ez az érték, hiszen egyébként hibátlanul működik.
-
oregcsóka
őstag
Igen, ECC, rosszul írtam, bocsánat. És köszönöm a tájékoztatást.
Új Samsung vinyónál nem gond, ha az első kétórás használat /másolás/ után ennek az értéke 0-ról 3.391.214-re változik?
Vagy ez már durva?
másik Samu HDD-nél is volt olyan, hogy iszonyu nagy volt ennek az értéke, de törlés és particionálás után lecsökkent érdekes módon nullára.
Kell ezzel foglalkozni, vagy figyelmen kívül lehet hagyni, ha más probléma nem jelentkezik?
Köszönöm: oregcsoka -
liksoft
nagyúr
válasz
oregcsóka #40 üzenetére
Halihó!
Talán ECC-re gondoltál. A szektor végén találhatóak hibajavító byte-ok. Amennyiben nem tökéletesen sikerült a szektor olvasása, ezekből próbál meg korrigálni. Ha sikeres volt, ennek az ECC mezőnek az értéke növekszik, ha nem, a hibásan olvasott szektoroké. Ilyenkor kerül vizsgálat alá a szektor, hogy hibás-e. Ha igen, akkor redirektálja a drive, ha nem, használja tovább. Azért választják ezt így külön, hiszen a környezeti zavarok miatt lehet hibás olvasás, mely javítva még nem a drive hibáját, hanem az üzemelési környezet hibáját vagy bizonytalanságát takarhatja. -
oregcsóka
őstag
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy mit jelent a HDTune-ban az a paraméter, hogy: Harware OCC recovered? -
Okés, köszi!
Már megbeszéltem haverral, hogy csinál nekem sok helyet a winyóján, hogy mehessen a zero fill. Ez azonnal megmondja, ha hiba van, vagy csak letöröl mindent, és utána a formázásnál/tesztelésnél derül ki?
A SMART-ot most nem tudom megnézni, mert nem merem visszarakni a saját gépembe a winyót.
Köcce! -
Hequila
őstag
A winchestered gyártójának tesztprogramját indítsd el, és kell benne lennie vagy olyannak, hogy Zero Fill, vagy olyannak, Low Level Format. Ha ilyet nem találsz, akkor a Maxtor oldaláról töltsd le a MaxBlast aktuális verzióját, és abban lesz egy olyan, hogy Zero FIll. Ha csak logikai hibás szektor van a merevlemezen, azt megoldja.
Ha nem akarod, hogy minden adatod elvesszen (mert zero fill esetén el fog), nézd meg a S.M.A.R.T. jelentésben a Reallocated Sector Count-ot, ha az adatnál 0 van, valószínűleg logikai bad sector. Ha több 100, vagy több 1000, akkor valószínűleg fizikai. -
Azóta végigment rajta egy DH tune teszt a haver gépén, és az mutatott egy piros kockát.
Kérdés, hogy ez valós hibás szektor, vagy csak be volt előzőleg jelölve hibásként, és a HD tune azt észlelte?
Hogyan lehet erről meggyőződni??
Köcce! -
Sziasztok!
Tegnap kivettem a gépemből a videokarit, és elindítottam anélkül. Elintult a gép az alaplapi VGA-ról, de a hálókártya nem működött, holott a VGA karival simán ment együtt. Azt hittem, hogy az alaplapi VGA-val akad össze. Leszedtem a drivert, újraindítottam a gépet, de semmi. Újabb restart után a WinXP SP2 HOME aktiválni akarta magát. (???)
De mivel nem tudtam a hálóra cstlakozni, nem indult a windóz (logoff).
Ezután gondoltam új windózt kell felrakni, de ez nem sikerült, mert lefagyott install közben. Másik gépbe is baraktam a winyót, ahol iszonyú lassú volt tőle a rendszer, majd visszaraktam az eredeti gépbe, és ott elindult automatikusan a scandisk, ami talált 4db bad Clustert!!! (ez ugyanaz, mint a bad sector??) Ezután a másik gépben hibátlanul működött a winyó, de nem tudtam megállapítani, hogy most van-e rajta bad sector, mert nem tudom milyen progival lehet (1. kérdés milyen progival?) Ezután másik vinyó, az én gépembe, és az is fagyott a winxp installnál, rögtön a legelején, el sem jutott a partícionálásig. BIOS reset volt, de semmi haszna.
Tehát: van egy lapom, amire nem lehet vindózt installálni, pedig tegnap még hibátlan volt, és van egy (állítólag) bad clusteres winyó (ami most másik gépben működik), ami eddig szintén hibátlan volt. MITŐL??? Mit lehet ezekkel tenni? Főleg a winyó izgat.
Köszi, és bocs a regényért! -
Org
aktív tag
Sehogy se jon ossze. Nem tudok mit csinalni...
-
Org
aktív tag
2db 200BG-os winyom van, es az egyik 50 50 100-ra van particionalva es rendesen mukodik, a masik pedig 100 100-ra es sehogy se tudom formazni, mindig azt irja ki windows, h nem sikerult a formazas.
- Hard Disk Sentinel:
- 1-es winyo: Kondicio 100% kivalo
- 2-es winyo: Kondicio 94 % kivalo
- HD Tune:
- 2-es winyon futattam egy ''error scan''-t es nem talalt semmit.
Valami tipp h miert nem formazhato a 2-es winyon a ket particio?
Ui.: Az 1-es winyo mar 2 eve rendesen mukodik, szoval azzal semmi gond, csak a 2-es winyo szarakszik mert most vettem, es sehogy se akar jo lenni. Mind a ketto winyo satas....
Pls help me.
[Szerkesztve] -
Org
aktív tag
Mar megtalaltam, de semelyikkel se lehet bad sector-t keresni...
-
Org
aktív tag
Hi.
Valaki tudna mondani egy progit ami megkeresi a badsectorokat, azaz ki mutatja h a winyon hogy van-e badsector!?Linket pls. Kosz.
-
Hequila
őstag
Egy kicsit nem ide tartozik, de új témát nem akartam nyitni:
Hogyan lehet vinyóról logikailag hibás szektort eltüntetni zerofill nélkül? Legalábbis remélem, hogy logikai. -
Random
csendes tag
Lehet prog. hibája, bár a többi winyónál ezt nem tapasztaltam.
[Szerkesztve] -
Random
csendes tag
Valaki meg tudná mondani, hogy itt mi is a hiba oka/megoldása?
[link]
[Szerkesztve] -
Random
csendes tag
XP SP2 milyen hasznot hoz?
-
Random
csendes tag
Ami volt:
Low format ill. Maxblast.
Az eredmény itt:
[link]
Azért ezt jobb látni.
[Moderálva.
Az ilyesmit legközelebb privátban, ha kérhetem, a fórumon ez tiltott.
Köszönöm.
Viktor0610]
Megj.:Mondjuk engem nem vigasztal, hogy megszakítás miatt 'elszállt' egy winyóm, tele adatokkal, de(!!!) a 60GB-os Maxtor, HD Tune szerint OK.
A 13GB-os legközelebb...
Ui.:Kösz a segítséget, programokra vonatkozóan, könnyebb volt nekikezdeni így.
[Szerkesztve] -
finest
addikt
Csak a low level format után derül ki, h ezek fizikai sérülések e.
Végezd el, h megtudjuk mi a baj. Amúgy azt gondolom, h a telepítés megszakítása az ok és ezek csak rosszul megcímzett területek, nem pedig fizikai sérülések. Ezzel együtt továbbra is azt ajánlom, h mentsd el, ami fontos, oszt mélyformázás. -
Thulcandra
senior tag
Mentsd le a szükséges adatokat a winyókról, majd formázd meg őket másik gépben ahol hivatalos programok vannak. Ha az után is ott vannak a bad sectorok akkor pedig mélyformázás (low lewel format/zero fill) a gyártó hivatalos progijával!
Egyelőre lényegtelen mitől lett az a bad sector, ha megcsinálod amit mondtam legalább azt megtudod, hogy fizikai hiba van-e ott, vagy csak tévesen lett megjelölve.
Ez a torrenten talált xp service pack 3... -no komment- -
Random
csendes tag
Akkor link-ként.
[link] -
Random
csendes tag
HD tune után a helyzet.
[Szerkesztve] -
macilaci78
nagyúr
Csatlakozom az előttem szólóhoz, az új service pack-ekről nem a torrent ér társaitől szerez tudomást először az ember. Szvsz balf@sz voltál és csöcsre szaladtál. Szerintem is mélyformázás minden vinyón, ami az sp3 óta a gépben járt, és marad az ima. Én a helyedben gyűjtenék új vinyóra is.
-
-
Random
csendes tag
Kb. 2 éve raktam össze ezt a konfigot és eddig teljesen üzembiztos volt,több alkalommal is lefutattam prime-ot,egyszer sem akadt meg vagy írt volna hibaüzenetet.
Az előzmény:
Találtam torrenten egy service pack 3-as csomagot xp alá. Letöltöm-elindítom!
Itt az volt a feltünő,hogy nem gyári frissítés volt hanem egy privát ember írta(a megszokott window$ telepítőfelület alján-tetején a neve-mail címe).
Mivel serial-t kért(azt viszont nem találtam sehol csatolva) megszakítottam a telepítést.
Az asztalon már ott 'figyelt' az módosított 'Sajátgép' és 'My Documents' ikon, sejtettem, hogy ennyi is elég volt ahhoz, hogy elkezdje módosítani a jelenlegi file-okat.
Újraindítottam a gépet, hibaüzenet! Rendszer meg sem mozdul. Floppy-ról boot majd 'Scandisk', bad sector-t talált.
Kellett a gép, ezért vettem másik winyót, elkezdtem telepíteni a window$-t majd megszakít egy hibaüzenettel, hogy nem támogatott NT file rendszert érzékel a winyón.(Azon ami előzetesen fdisk-elve és particionálva is lett itthon.)
Gépet szétszedtem: alaplapból elem ki, gép újraindít, így már elkezdte végre a telepítést hibaüzenet nélkül.
Rá egy napra pakolom fel a programjaimat, kifagy a gép, ami következett > újraindítás.
Automatikus 'Scandisk' jött, majd látom megpelődve, hogy bad sactor-t talált. Ismét...
Ebből ki-mit szűr le?! -
Thulcandra
senior tag
Kicsit körbeolvastál volna a fórumon, láthattad volna, hogy a problémádra innen a távolból nincs megoldás.
Bad sector kismilló+ezeregy dolog miatt keletkezhet. Igen a táp is lehet hibás, vagy lehet hogy a tápnak az a csatlakozója csak a hibás, amin a winyó lógott.
Gondolom az a 13 G -s winyó nem mai gyerek volt, lehet csupán annyi történt, hogy lejárt az ideje...
Az a Maxtor 60G nem tudom mennyire volt új, de pl maxtorok badsectorosodnak túlmelegedés miatt is.
Hibás IDE kábel miatt is lehet badsectoros a winyó.
Áramszünet miatt is. Vagy ha menet közben lerántad róla a tápot.
Gondolom rúgdosva csak nem volt a gép amiben voltak...
Nem ártana őket másik gépben formázni, hogy mi lesz az eredmény. -
Random
csendes tag
Egy héten belül két winyón is lett bad sector. Volt egy Quantum Fireball 13Gb-os és egy Maxtor 60Gb-os.
Mi lehet az oka?Tápcserét javasolták...ennyi lenne?
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Seagate BarraCuda 3.5 8TB 5400rpm 256MB SATA3 (ST8000DM004) új, original, recertified 3 év gar
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SATA 500GB Bazár (Kingston A400, Crucial MX500 stb.)
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged