- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen házat vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
KKaresz45
senior tag
válasz HUNRONIN #4398 üzenetére
OK, értem, de amikor kiírja ezt, akkor nem ad lehetőséget arra, hogy megváltoztasd a könyvtárat? Nem lehet kiválasztani mást? Botrány lenne, ha ezeket a játékokat (jobban mondva a patcheket) nem lehetne máshová telepíteni, mint a C-re. Ez egészen biztosan nem így van! Keressél valami opciót, amivel megváltoztathatod azt a C-t. Kell, hogy legyen lehetőség megváltoztatni. Ki kell választanod a játék célkönyvtárát valahogyan.
Azért sem értem, mert automatikus pach-elésnél (ami a MoH-nál is van) meg sem kellene adod semmit, hanem magától tudnia kellene a könyvtárat, és meg sem kellene kérdeznie, hogy hová tegye.
-
-
KKaresz45
senior tag
válasz Biriboyka #4287 üzenetére
Egy másfél éves oprendszernél nem meglepetés, hogy csinál ezt-azt... Főleg, hogy ha XP, a win 7-tel jobbak a tapasztalataim. Szerintem az újratelepítés segít majd.
Ha viszont mégsem, akkor szerintem ne szoftverrel teszteld le az alkatrészeket. Egyáltalán nem biztos, hogy a szoftver megtalálja a problémát. Lehet, hogy a hiba csak a játék közben, terhelés alatt jön elő. Javasom, hogy konkrétan vedd ki (próbáld meg kicserélni valami másikra, pl. ha van alaplapra szerelt VGA-d, akkor használd azt videokártya helyett, a memóriákból mindig csak 1 modult tegyél be, stb... ), és nézd meg, hogy úgy tudod-e reprodukálni a hibát. Ha továbbra is fennáll a hiba, akkor az a kivett alkatrész rendben van, ha nem jön, akkor valószínűleg az lesz a ludas.
Tudom, hogy macerás, én már többször is végigcsináltam ilyesmit. Ezért írtam korábban is, hogy nem irigyellek.
-
KKaresz45
senior tag
válasz FehérHolló #4275 üzenetére
Nincs okom rosszat feltételezni. Sajnos nekem is volt már hasonló problémám (bár nem pont ugyanez), és természetesen nekem sem tört játékok okozták, hanem hardverhiba.
Másfelől viszont, ha törttel nyomja, akkor meg is érdemli a kék halált.
-
KKaresz45
senior tag
válasz Biriboyka #4272 üzenetére
Oprendszer újratelepítés megvolt? Az lenne a következő lépés. Ha utána is csinálja, akkor már nagyon hardverhiba gyanús lesz a történet. Ha így van, és egyben vetted a konfigot valahol, és még garanciás is, akkor vidd vissza úgy, ahogy van, csinálják meg ők.
Ha ez nem lehetséges, akkor nem irigyellek. Akkor el kell kezdeni hardverelemeket cserélgetni, kipróbálni a memóriákat modulonként, másik vinyót, videokártyát, stb. Jó esetben az alaplap/processzor előtt kiesik, hogy hol van a hiba. Ha nem, akkor az alaplapot és a procit külön is ki kell próbálni, hogy melyik rossz.
Még egy kérdés. Régebben is csinálta a géped? Nem lehet, hogy valami új hardver hozzáadása után kezdte? Akkor jó eséllyel lehetne gyanakodni, hogy miért van.
-
KKaresz45
senior tag
A videokártya leállások + fagyások + kékhalálok oka nagyon nehezen felderíthető. Ha túl van hajtva valamelyik alkatrész (esetleg több is), akkor nagyon valószínű, hogy az okozza. Vissza kell venni referencia sebességre.
A netes probléma: ha LAGolsz, akkor annak semmi köze a hardverhez, ami a gépedben van. Az attól van, hogy a hálózati adatforgalom során a géped nem kapja meg a megfelelő információkat időben ahhoz, hogy összerakhassa a képet, amit megjelenít. Ez nem a videokártya vagy más hardverelem hibája, egyszerűen a hálózati adatforgalom ilyen lassú. Meg lehet próbálkozni gyorsabb internettel, de nem biztos, hogy megjavul tőle, mert lehet, hogy a játék szerverei ilyen lassúak.
Egyébként milyen neted van? Nem lehet, hogy nagyon lassú, esetleg szakadozik?
Ha nem ez a baj, hanem tényleg hardver hibád van, akkor jelentkeznie kell ennek a problémának (is) offline játékban.
-
KKaresz45
senior tag
Ez már egy nagyon jó eredmény, hiszen a játék saját hibaüzenetét látod végre, nem valami windowsos hibakódot! Régebbi (DOS-ra írt) programoknak gondot okozhatnak hosszú könyvtárnevek, vagy túl "mély" könyvtárszerkezetek, esetleg olyan könyvtárnevek is, amik space-t tartalmaznak. Jobb az ilyeneket kerülni, ha dos-os programmal van dolgunk.
Próbáld meg egy olyan könyvtárba telepíteni a játékot, ami egy meghajtónak a főkönyvtárában van, és nem túl hosszú a neve (8 karakternél kevesebb). Pl.: D:\dk\
Nem vagyok biztos benne, hogy XP alatt gond nélkül tudsz majd játszani, vele, de azért szurkolok, hátha. Azért az XP meg a DOS között is volt 1-2 windows verzió, ha jól tudom, nincs garantálva a DOS kompatibilitás a WIN ME óta. Lehet, hogy az előbbi hibaüzenetet megkapod XP alatt is. Kíváncsi vagyok az eredményre, majd légyszi írd meg, ha kipróbáltad.
-
KKaresz45
senior tag
válasz Barthezz2 #4210 üzenetére
Az utolsó kérdésre nem tudok válaszolni, én nem ismerem az onlinekeystore-t. Azt tudom megerősíteni, hogy az általam ajánlott oldalakról már vásároltam, és nem tiltottak ki sehonnan, mindig tudtam játszani azzal, amit ott vettem. Mindenesetre ami nagyon olcsó, az gyanús, én nem mernék onnan vásárolni.
Én már csak digitálisan vásárolok, csak akkor veszek dobozosat, ha sokkal olcsóbb, és must have dologról van szó (nagyon ritka eset). Egyébként előbb-utóbb mindent leáraznak digitálisan is, én azt simán kivárom. :-) A fentiekből következik, hogy ha kellene nekem TDU 2, én ezen nem gondolkoznék a helyedben.
Egyébként a kettő közül én az Impulse-ot ajánlom.
-
KKaresz45
senior tag
válasz Barthezz2 #4207 üzenetére
Rengeteg hely van, pl. gamersgate, direct2drive, impulse, gamesplanet, stb.
A rossz hír viszont az, hogy szerintem kifejezetten olcsón sehol nem fogod mostanában megkapni, mert ez egy teljesen új játék. A Gamesplaneten mondjuk pont van rá 28% akció, így 24,99 angol font, az Impulse-on pedig 29,12 eurót ír nekem. Kétlem, hogy ennél olcsóbban lehetne kapni. Ez mind a két bolt biztonságos, én legalábbis már vásároltam mind a kettőben (bár a gamesplanet nem volt zökkenőmentes, de azért meglett a cucc.)
Remélem, tudtam segíteni.
-
KKaresz45
senior tag
Közben megnéztem wikipedián, a Dungeon Keeper első része még DOS-ra készült. 64 bites win7-en nem fog elindulni, mint ahogy írja is, nem kompatibilis az operációs rendszerrel. Az XP kompatibilitási móddal szerintem dettó ugyanez a helyzet.
De van megoldás, próbálkozz DOS Box-szal:
http://www.dosbox.com/
Ez kvázi egy DOS emulátor, szerintem ezzel menni fog.
-
KKaresz45
senior tag
Nagyon régi játék, nem sok esélyt adok neki, hogy win7 alatt beinduljon. Még az első rész? Talán a másodikkal lenne érdemes megpróbálkozni.
Ha a setup jelez hibát, akkor én megpróbálnám felmásolni a file-okat a célkönyvtárba a telepítő megkerülésével. Gondolom, hogy valami archív állományban vannak a lemezen, vagy csak simán, tömörítés nélkül. Aztán keresni kell egy .exe filet, amivel elindítod.
Egyébként mi a hibaüzenet?
32 vagy 64 bites win7?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple Watch
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Suzuki topik
- Kuponkunyeráló
- Milyen TV-t vegyek?
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest