- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsity
tag
Köszi.
Állványt nem tervezek vinni - bár lehet ezt utólag megfogom bánni. Biztos ami biztos, egy mini bent lesz a táskában. Tisztitó folyadék szintén itthon marad.
Megnyugodtam. Ilyen parák nem lehetnek, hogy hazafelé elvámoltatnák, vagy valami? Vagy most nagy hülyeséget kérdeztem? Mondjuk EU-n belül megyek, szóval talán ez mégsem akkora para. -
zsity
tag
Sziasztok!
Fotós cuccot hogyan érdemes vinni repülővel? Kell-e valamire figyelni?
Eredetileg egy kompakttal akartam elindulni, de aztán meggyőztek, hogy vigyem az egész hóbelebancot, mert érdemes.
Odáig már eljutottam, hogy szigorúan hátizsákban, kézi poggyászként. Van esetleg egyéb más? -
zsity
tag
Kicsit elkezdte izgatni a fantáziámat ez a dolog, aztán utánaolvastam, de nem volt egyértelmű, ennél a fajtánál a mikroprizma is rendesen működik rendesen F4-nél gengébb fényerő mellett is? A saját e-bay-es made in china változatomnál az zavart, hogy F4 alatt, a prizma gyakorlatilag használhatatlan, a törőék meg, hát úgy ahogy...ami ugye egyelőre kit objektívek (F3,5-5,6) nem túl meggyőző. :S
-
zsity
tag
válasz philoxenia #4859 üzenetére
E-bay-en van dögivel...majdnem minden jelenleg is futó géphez...törőékes, mikroprizmás, kb. 5-6 ezer Ft-ért...
-
zsity
tag
válasz Cassidey #4605 üzenetére
Bár nincs, de hát játszunk el a gondolattal:
Oly E-3, ZD 12-60 SWD, ZD 50-200 SWD, ZD 50 macro, egy FL-50 vaku, és ha sikerülne olcsó forrást találni hozzá, akkor még belezsúfolnék egy EX-25 közgyűrűt és esetleg egy EC-14 telekonvertert.
Álmodozni jó...
Aztán ha meg tényleg lenne 1 millám fotóscuccra, akkor azért alaposabban szétnéznék mielőtt fotós cuccot vennék.
[ Szerkesztve ]
-
zsity
tag
Nem nagyon emlékszem már rá, de ahogy nézem valahogy úgy van igen, ahogy írod is. Egy darab a minimum, ami 26 oldalt foglal magába. A borítót és fedlapot azt sajnos nem tudom, hogy bele van-e számolva. De van az oldalon valami program amivel meg lehet szerkeszteni, úgy emlékszem, hogy abból elég egyértelműen kiderült minden.
-
zsity
tag
válasz rumos14 #4332 üzenetére
Nos...
Ugye alapállásban teljesen nyitva van a blende amikor komponálsz, élességet állítasz stb., majd amikor exponálsz akkor ugrik be a blende az előre beállított F értékre. A DOF preview-val még exponálás előtt be tudod ugrasztani a blendét egy pillanatra, így a keresőben látod, hogy mekkora lesz a mélységélesség.
Pl. van egy F3.5-ös objektíved amivel F11-en szeretnél majd fényképezni. A keresőben ilyenkor a mélységélességet a 3.5-ön keresztül látod (tehát pl. adott téma mögött is 1-1 méter lesz éles - tudom, hogy nem pont így aránylik, csak a példa kedvéért) a DOF preview-val beugrik a blende az F11-es értékre és látod a keresőben, hogy hogyan változik a mélységélesség, azaz azt fogod látni a keresőben, hogy a téma előtt és mögött is pl. 3-3méter lesz az éles tartomány.
Az egész kép élességéhez pedig pont, hogy Fnagy kell. Mármint számszerűen, mértben pedig kicsi rekesz.szerk.: remélem azért nem zavartalak össze a végére teljesen...
[ Szerkesztve ]
-
zsity
tag
válasz rumos14 #4322 üzenetére
A DOF preview beugrasztja a blendét a beállított rekeszértékre, így a keresőben tudod ellenőrizni, hogy a kész képen mekkora lesz a mélységélesség.
A másikat nem tudom, de valszeg az egy olyan programautomatika lehet ami törkeszik a helyzethez képesti legnagyobb blende alkalmazására.
Új hozzászólás Aktív témák
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Óra topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Automata kávégépek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- OLED TV topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest