Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Androidos tablet topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lassú Víz
addikt
válasz Imilenni #27114 üzenetére
Senki nem kötelez utómunkára egy digitális géppel. Válassz olyan gyártót, amelyiknek tetszik a jpg motorja, és vegyél attól gépet. Nemrég mobilok tesztjeit olvastam a kamerára figyelve. A Huawei P20 Pro esetében pl. azt írta a tesztelő, hogy van nyers dng állomány meg manuális beállítások, de neki egy esetben sem sikerült jobb eredményt kihozni belőle mint amit a telefon automatikája rakott össze.
Ráadásul ha jól értem azt tervezted, hogy nem te dolgozod ki a képeket, hanem beadnád a filmet kidolgozásra. Ezt bármikor megteheted a gépből kieső jpg-vel is. Viszont semmi garancia rá, hogy találni fogsz fél vagy egy év múlva a közeledben olyan vállalkozást, ahol még el fogják vállalni a film előhívását. De ha még lesz is, a rontott képet épp úgy ki kell fizetned mint a jót. De tegyük fel elég jónak gondolod majd a képet. Ott van a kezedben 10x15-ös méretben. Hogyan tovább?
Hidd el ha az analóg technika lenne az előnyösebb, mindenki ma is azt használná.A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Stauffenberg
nagyúr
"Én inkább azért az analóg felé húzok, mert elég sok utómunka van a digitális fotózással."
Analóggal kezdtem a fotózást olyan 8 éves korom környékén, 16 körül vettem az első digitális gépem, idén 30 vagyok. Nem igazán szeretem a pepecselős utómunkát, fotózni szeretek, nem a számítógép felett görnyedni. A kulcsszó: Preset.
Egyrészt vannak nagyon-nagyon jó előre készített preset csomagok, amik egyes analóg filmtípusokat szimulálnak (a legjobb minőségű ezek között a VSCO Film, de ők most vonulnak át teljesen mobilra, feladva a Lightroom/ACR vonalat). De nagyon sokan (én is) készítenek saját preseteket egyéni ízléshez igazítva. Bedobod a fotót, bekattintod rá a presetet és ha már kamerán belül jól volt exponálva, nincs vele több dolgod (csak ha nagyon akarod, néha a csúcsfényeket, árnyékokat még a helyükre tolod és kész).
De amúgy a Fujifilmbe éppen a színei miatt szerettem bele (na meg az analóg időkben is eléggé kedveltem őket), én például egy családi esemény fotóit biztosan nem fogom végigszerkeszteni, olyan Jpeg-et ad, ami már bőven elég arra, hogy csípőből archiváljam és leválogatva mehet a nyomtatóba, onnan meg a kiscsaládnak körbeadva. Van Panasonicom is (MFT), de az nem ilyen kegyes hozzám.
Az analógról nem beszélnélek le, ne hallgass a hipszterezős meg lesajnáló megjegyzésekre. Rohadt jó móka és megtanít baromi sok skillre, ami aztán jól jön. Például arra, hogy ne termelj temérdek digitális szemetet (ezt hagyd meg azoknak, akik hipsztereznek). De ha arra számítasz, hogy kevesebb a szívás vele, mint a digitálissal, akkor nem akarlak kiábrándítani, de rossz nyomon vagy. Inkább csináld párhuzamosan a kettőt.
-
Rapid136
őstag
hehe, ez azért tényleg mulatságos
az analógnál aztán tényleg semmi utómunka nem kellett... ha csak a nagyításnál kézzel vagy kartonnal a túlexponált részek kitakarására gondolok, vagy a negativ retusra, aztán meg a pozitivéra már kiráz a hideg
az érzékenység kiválasztása, a hivóké, hivási időké és a hömérsékleté... a papiroknál a keménytől a lágy hivón át a különféle papirokig, tényleg játék volt a digitálishoz képestSony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gopro Hero 12 Bundle + 2x256gb sd, garanciális
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
- FEELWORLD WPC215 Hordozható rendezői monitor 1000nit fényerővel + SmallRig VB212 V mount akku.
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + tok ( Canon )
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon ) -Újszerű-
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest