Hirdetés
- Milyen asztali médialejátszót?
- OLED TV topic
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
p_adam #36270 üzenetére
Ha arra gondolsz, hogy a félig lenyomott expo gombot és az hátsó AF gombot két különböző AF módra lehessen állítani, azt tényleg nem tudja (hacsak újabb vázakon nem, de engem bevallom ez nem érdekelt soha). Ez egy másik megközelítés, hogy a kezed ügyébe tesznek egy AF-S/AF-C választó pöcköt*. De lehetsz folyamatosan AF-C módban és kombinálhatod az AF-Lock gombbal.
Lehet ez valakinek nem tetszik, nem így akarja (és tökre joga van hozzá), de ebből levezetni, hogy mennyire elmaradott a Fujifilm kezelése és ergonómiája nekem elég felületesnek és előítéletesnek hat. Elég sok rendszerrel volt dolgom és bármelyikből hozhatnék példákat amiktől falnak megyek és a Fujiknak is van pár király trükkje amiket máshol nem láttam. Én imádom Panasonicot is, de ott is van pár dolog amiktől sírógörcsöt kapok (például az MFT vázaikon a távozásomig teljesen béna volt a Fujikhoz képest az Auto ISO, de szerencsére még a manuális ISO állítás is, de nem jutna eszembe emiatt az egész rendszert elmaradottnak nevezni kezelésben.
*= És igen, lehet szarkasztikusnak lenni a "csak preferencia" kifejezéssel, de nem mindenki fogja preferálni azt amit te. A Fujisok inkább szeretni szokták azt az fókusz módválasztó pöcköt, mint nem. De nem jöhet be mindenkinek.