Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- SSD kibeszélő
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sestertius
őstag
válasz windlord #59856 üzenetére
Üdv!
Ha ennyire képben vagy, segíthetnél nekem KINYÍRNI az ébresztés funkciót az ASUS Maximus VIII Extreme lapomnál... folyamatosan beindul és fogalmam nincs, mit állítsak még le a bios-ban, hogy megunja végre...
Régi ph 88 pozitív negatív nélkül, új ph-n azon felül...
-
Truman
senior tag
válasz windlord #46703 üzenetére
Hát arra jó, hogy egy több órás idegölő szenvedésnek véget vessen.
Ha jó veszem ki, akkor valami elcs*szett OC -t állít helyre. De haveromé a gép, az meg sosem nyúlt ilyenekhez.
Valami nagy gyakorlattal rendelkező OC fan, biztos meg tudja neked mondani részletesebben.[ Szerkesztve ]
Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…
-
Truman
senior tag
válasz windlord #46701 üzenetére
Természetesen! Az elsők között.
De közben megoldódott a probléma, az MSI fórumának hála.
Van egy "Slow Mode Booting" kapcsoló az alaplap alján. Gyakorlatilag azt kellett bekapcsolni, majd a gépet be, majd megint kikapcsolni, és utána kikapcsolni a kapcsolót is. Utána megjavult.Álmomba se sz*ptam volna ki ezt egyedül.
Pedig nem volt tunningolva se hozzápiszkálva! Hogy micsoda hülye bugok vannak!!!Azért köszönöm a választ.
Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…
-
jacint78
addikt
válasz windlord #46691 üzenetére
Legfrissebb BIOS van rajta, letiltanám az USB3-at mert nem használom, de nem lehet ebben a gagyi szarban letiltani csak azt, hanem mindet egyszerre... A lapnak nincs topikja, sőt 1150-es topikot sem találtam.
Na letöröltem az USB3 driverét, így jó, most ismeretlen ezsközként éktelenkedik, de az már részletkérdés.
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
mokus1
addikt
válasz windlord #46566 üzenetére
Az utolsó 3-at kizárhatjuk.
Ugyanolyanok ez biztos. DDR2-800
100% hogy jók a slotok, kipróbáltam a mellette lévőket is de semmi.
Elvileg tudja a lap a dual channelt.( Biosban nem találtam lehetőséget kapcsolni)
Hogy érted hogy nem támogatja? Elindulnak, oc is van rajta egyébként.BIOS-ra esetleg tudsz valamit mondani? Mármint a frissítésre.
[ Szerkesztve ]
-
SoulReaver
veterán
-
SoulReaver
veterán
válasz windlord #46542 üzenetére
Van 2 zalman 12mm 3-pin venti, ezek egyformák, a házban voltak alapból.
Van egy lepa bol.quiet ez 4-pin pwm. Ezt át raktam másik dugaszba, ugyan úgy csinál(megmoccan, megáll) mint, ha valaki játszana vele..
2 akasa viper r volt felül a házban, ezeket most kivettem es csak az egyik van bedugva a proci hűtőnek, a másik noctua meg mellé.
Most nincs semmin Y kábel.
Egyik anomália...
-
csabyka666
veterán
válasz windlord #43932 üzenetére
Azt hiszem, megoldódott a probléma! Nem fogjátok kitalálni, én se gondoltam volna, de a hőpaszta hiánya okozta ezt az extrém melegedést. Teszt céljából sose szoktam pasztázni a procikat, mert ha szét kell szendi, maszatolás van vele, így csak ha minden ok, akkor kenem le.
Valahogy ennek a procinak ez kevés volt, hiába raktam rá rézmagos hűtőt, vagy tuning rézcsöves Freezer-t, állandóan 80 fok fölé ment.
Most lepasztáztam, ráraktam a gyári rézmagos Intel hűtőt, és terhelve is megáll 50 fok körül. Egy jól szellőző házban ebből még faragni is lehet. Ennyit számítana? 30 fokot???Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
csabyka666
veterán
válasz windlord #43932 üzenetére
Még sose néztem ezeket az értékeket - nem szoktam tuningolni, max ameddig FSB emeléssel bírja stabilan.
Megfigyelem majd több lapnál is, hogy mennyivel lövi fölé a gyári értéknek. De még mindig kételkedek ebben a mérésben, szerintem olyan ez, mint hogy mondd meg a saját tömegedet mérleg nélkül.[ Szerkesztve ]
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
csabyka666
veterán
válasz windlord #43930 üzenetére
Igen, hiába állítom be én, mintha nem csináltam volna semmit. Próbáljam meg másik táppal?
A sztori előélete, hogy a lapot én építettem be, én telepítettem fel, és kb 1 hónapig tökéletesen működött, majd random nem indult el. Ventik forogtak, képet nem adott. Gondolt egyet, és megjavult, néha előjött ez a "nem indul" dolog. Volt VGA és tápcsere, nem ezek okozzák a hibát. Legutoljára proci kivételét követően javult meg. Ez összefügg a melegedéssel? Ha egyszer elindul, akkor teljesen stabil, csak ugye lassú a throttling miatt.
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
csabyka666
veterán
válasz windlord #43927 üzenetére
Default-on néztem. Semmi sincs átállítva, még az idő sem. Ezért nem értem, miért nyomja fel a feszültséget.
Lehet bízni ezekben a digitális (ön)mérésekben?Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
csabyka666
veterán
válasz windlord #43922 üzenetére
Megnéztem. Intel Pentium 4 530 a proci típusa, a Core Voltage 1,44V-tól 1,504V-ig mozog. CPU Word szerint 1.2V - 1.425V a jó tartomány, szóval lehet igazad lesz!
A kérdésem az, hogy alap BIOS beállításoknál hogy lehet nagyobb a fesz, mint amit a proci bír?[ Szerkesztve ]
-
Tex Murphy
tag
válasz windlord #43726 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a helpet, nehezen, de megszületett a döntés. Ez lett belőle:
AMD A6-6400K 3.90GHz FM2 BOX Black Edition
ASROCK FM2A58M-VG3+ R2.0
HyperX 4GB FURY DDR3 1866MHz CL10 HX318C10FB/4A költséghatékonyság jegyében. Nem volt betervezve a csere, de sajnos a gyerek gépében elszállt az alaplap, s mivel egy régi 3.8GHz-s P4 volt, mindent cserélni kell. Ramokat/procit meg fillérekért sem tudom eladni.
Alaplap ugyanazt tudja, mint az 5 ezerrel drágább, csak ebben 2 memória foglalat van... Most ezt így használja, s fizetés után kaphat még egy 4GB-os modult.
Szóval köszi mindenkinekA4000T "Only amiga makes it possible"
-
Pityke78
őstag
válasz windlord #43679 üzenetére
Értem én, hogy az ideális a HTPC lenne, de most első körben mindenképpen egy asztali PC-t kell összehoznom, mert a régit odaadom az ősöknek és nem szeretnék gép nélkül maradni.
Ezért akarok összerakni egy olyan asztali PC-t, amit tudok használni HD filmek lejátszására.
-
Pityke78
őstag
válasz windlord #43673 üzenetére
A gépet mindenképpen asztali formában használnám, tehát nem csak HTPC-ként, hanem normál felhasználásra, internetezésre is. Ezért döntöttem egyelőre emellett és nem dedikált HTPC mellett. Aztán meglátjuk mit hoz a jövő.
Igazából ami még bennem megfordult, hogy később esetleg 4K filmek lejátszására mennyire lesz ez alkalmas, illetve az i5-4440-es proci IGP-je mennyire bírja a filmek lejátszását, vagy mennyire lenne jobb egy különálló VGA.
-
Blue Thunder
senior tag
válasz windlord #43630 üzenetére
Reméljük nem így lesz
Nagyon arra gyanakszom pedig...a 3-ik képnél gondolom azért nem is ment tovább mivel le volt neki húzva minden, viszont másik próbánál meg látta mindkettőt biosban HDD-t is meg optikát is...érdemes a próbaTelefonszámom: 06-30-6-570-800 +++ Ha írok PM-et tisztelj meg azzal ha bent jársz hogy válaszolsz!!!
-
zserrbo
aktív tag
válasz windlord #43625 üzenetére
Igen volt, sőt új elemet is raktam bele.
daa-raa: Mikor a képek készültek le volt húzva a hdd, ekkor nem kellene kiírnia, hogy nem talál winyót, illetve bootolható forrást? De visszadugva is ugyanaz ahogy elér a harmadik képhez újraindul rögtön.
Megnézem egy live boot cd-vel, de szerintem nem fog eljutni odáig.[ Szerkesztve ]
-
szokegergely
csendes tag
válasz windlord #43081 üzenetére
Ugyanazzal a táppal dolgoztam, vagyis a 24 tűs, s a 8 tűs tápellátás is változatlan volt, az Asrock ezekkel üzemelt, szépen tette a dolgát.
Olvasgattam angol fórumokat, de pl. ezen a lapon nincs Q-code reset gomb.
Reméltem hogy én rontok el valamit, de más külföldi pórul járt ROG-os társaim is vannak, hasonló eseleírásokkal.
Azért ez szégyen az Asus felé, hogy nincs hazai support, reméltem itt tuningos fórumtársaim tudnak adni megoldási javaslatokat.Energiagyógyászat, Bowen kezelés
-
Tanisz
senior tag
válasz windlord #42821 üzenetére
3 éves, 5 év garancia van rá, ha azzal van a gond, akkor "szerencsésebb" vagyok
Szerzek egy tápot és ki fogom próbálni, köszi
http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "
-
Armando_19
őstag
válasz windlord #42608 üzenetére
Igen, köszönöm, végig gondoltam a dolgot, és szerintem mikor megyek haza legközelebb, viszem magammal a lapot, és bedobom valami szakihoz.Kicsit bosszantó, mert 5 év garos volt a lap, amiből 2 ment le...
Addig is marad a 3-as 4-es slot. Kerítek valami alaplap gurut az aprón. -
Clemi
veterán
válasz windlord #41950 üzenetére
Az ötlet jó, már én is gondoltam arra, hogy át dugdosom a csatlakozókat, viszont ez ellentmond minden eddigi SATA csatlakozókról megszerzett tudásomnak, vagyis az égvilágon semmi köze a boot sorrendnek ahhoz, hogy melyik portra van csatlakoztatva.
Amire emlékszem, hogy már 3 éve legalább így vannak felcsatolva az eszközök, de mióta kicseréltem a DVD meghajtót azóta csinálja ezt a felcserélős játékot. Ha ez a felcserélődés állandó lenne, tuti a csatlakoztatás sorrendjére gyanakodnék én is, de pont ez az érdekes, hogy nem állandó. Van amikor napokig jó, utána meg minden egyes ébresztéskor a boot lemezt kéri. -
-
-
Kronk
őstag
válasz windlord #41849 üzenetére
LinX hiba nélkül futott vagy egy órát, amúgy pár perc alatt ki tudom akasztani, főleg ilyen ablakváltásokkor jön elő...
Nézem a többit is, de a hőmérséklettel sem volt gond.
Néztem hdd testet ott is minden rendben van, bár az ssd kondíciója hdd sentinel szerint "csak" 94%, nem tudom ez okozhat-e problémát...http://totesz.myminicity.com/
-
Balli
őstag
válasz windlord #41792 üzenetére
Koszi sracok, vezerlopultban megneztem es az alapjan minden eszkoz megfeleloen mukodik, HD teszt soran az eszkoz kivalora teljesitett, illetve a win is szepen fut, ott semmi probelma. Viszont a BIOS-t hardreseteltuk az alaplapon, es inditas utan feljon egy BIOS ablak, hogy allitsuk be a CPU frekvenciat. Innen nem tudunk tovabb menni, mert sem USB-s sem hagyomanyos vezetekes billenyure nem reagal, nem erzekeli oket. Azaz bem tudunk tovabb lepni, Barmi 5let?
Athens 2004
-
Myth
aktív tag
válasz windlord #41705 üzenetére
Na most úgy néz ki kiderült valami. Ha a bios default beállításon van akkor rendesen működik a reset. De ha az oc beállítások vannak húzott procival akkor lekapcsolja magát. Lehet ez egy védelmi mechanizmus az alaplapnál, hogy mivel más feszeket kap inkább leállítja magát?
(#41706) daa-raa: nem a reset gombot megnyomja a gép egyből leáll megszűnik a tápellátás mintha hosszan nyomnám a power sw-t és utána 3-4 másodperccel később magától indul el...
[ Szerkesztve ]
Battletag: Myth#1775
-
Myth
aktív tag
válasz windlord #41702 üzenetére
Megnéztem jól van bekötve. Ha felcserélem a reset sw-et és a power sw-t akkor be se indul a gép a power gombra. Megnéztem a használati útmutatót is meg az interneten lévő bekötéseket és ugyanúgy van. Nem értem mi lehet a gond de már azóta ilyen mióta megvan a gép csak most bekattant, hogy meg akarom csinálni mert idegesít de nem találom a megoldást...
-
Myth
aktív tag
válasz windlord #41698 üzenetére
Abból nem lehet baj ha felcserelem? Csak azt nem értem ha fordítva van akkor a power gombnak kene resetkent működni nem? De nálam a power powerkent megy a reset pedig 2-3 másodpercre leállítja a gépet es magátol újraindul. Meg ugye a win restart is ezt csinálja. Hazaérek megpróbálom felcserelni hátha...
-
Myth
aktív tag
válasz windlord #41692 üzenetére
Mármint a reset sw-t kossem a power sw helyére es fordítva? A leírás szerint elvileg most jól van de megnézem. Bár szerintem akkor csak felcserelodik a két gomb nem? A dummy nevezetű tűn nincs semmi, arra nem kell tenni semmit? Mi van ha a reset sw-ér elcsusztatom arra?
Most így van bekötve.
http://forums.tweaktown.com/attachments/asrock/6403d1386293742-need-help-connect-powersw-reset-sw-asrock-b85m-pro4-front-panel-header-png
[ Szerkesztve ]
-
arcsi84
aktív tag
válasz windlord #40809 üzenetére
Először akkor tapasztaltam, amikor összeszereltem a gépet és rádugtam a billt, hogy beállítsam a biosban a boot sorrendet.
Nem tudtam belépni, a biosba, mert nem ismerte fel a bill-t. Asszem ez USB 3 volt
Átdugtam egy másikba USB 2, hátha az a baj, akkor működött, aztán később abban sem.Ugyanakkor amikor minden megy, akkor hibátlanul működik bekapcsolásnál és win 8.1 alatt is.
Elképzelhető, hogy újra össze kéne szerelnem és szépen egymás után beletennem a dolgokat.Fura, mert ilyen problémával még nem találkoztam, hogy hol működik hol nem.
Olyan volt, hogy nem ment, de akkor stabilan nem ment.Hőmérsékletek ideálisak.
Lehet, hogy vissza kéne tennem valahogy az 1.2 es biost?
-
-
CarajoEsp
senior tag
válasz windlord #40078 üzenetére
Köszi
Laptopot használtam az elmúlt 5 évben, ott hozzászoktam akkor a jóhoz. A kérdésem annyi, hogy ha veszek egy sima WLan adapter Usb csatlakozóval, az elég, vagy bohóckodjak belső kártyával?
Köszönöm.
-Battletag: CarajoEsp#1838 -Steam: CarajoEsp -WP7 Gamertag: CarajoEsp1-BF3: HUNGeriEnd
-
Scytha
tag
válasz windlord #40029 üzenetére
Vettem egy pci-s usb kártyát a boltban azt mondták ehhez nem kell oprendszer a nélkül is működik.... hát nem. Most akkor kifoghatok olyan kártyát, ami beveszi az usb-t windows indítás nélkül vagy csak az integráltak azok amik oprendszer nélkül működnek? Mondjuk az érdekes, hogy pl. a VGA-nak nem kell driver hogy működjön akkor egy nyamvadt USB miért nem tud működni pci-ről??
Egy rohadt F1-et kéne nyomni, hogy továbbmenjen a bioson, de nem tudom megnyomni. Na nehogy már ezért kelljen kidobnom az alaplapot.[ Szerkesztve ]
-
-
Zunex
tag
válasz windlord #39895 üzenetére
Tényleg érdekes. Én még a hűtőre gyanakszom, hogy nem illeszkedik valami rendesen rajta. Mert levettem a hűtőt és kitisztítottam és amikor visszaraktam a hűtőbordára nem tűnt valami stabilnak, de múltkor is ilyen volt, szóval nem gyanakodtam, de most már kezdek arra. Kezd minden kiesni és csak az marad. Holnap nyüstölöm még egy kicsit hátha. Ha meg sikerült megoldani, akkor írok! Igaz ez visszafele is remélem!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingston Fury Renegade 2x8 GB RAM DDR4 3600MHz - garanciás, ingyen szállítás
- AKCIÓ! ASUS Z97-AR Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI H81M-E33 Alaplap H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte 4.gen i7-es félkonfig! fejlesztés miatt, eladó! FoxPost ON!
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest