Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Videós, mozgóképes topik
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
intelMMX
senior tag
válasz ledgeri #62787 üzenetére
Másik gépre nem igen akarok venni, a proci ebbe viszont gombokért beszerezhető. Mert amúgy meg egész gyors, használható kis gép. A legtöbb játék, amivel játszom, így is megy szépen. Annyi, hogy a Horizon 3 meg a Motorsport 6-nál lehet érezni, hogy azért kevés oda a 2 mag.
jokeph: Én is a brand lap (és persze a hozzá tartozó szögegyszerű bios) miatt nem vagyok biztos a dologban.
-
intelMMX
senior tag
Üdv ismét!
Adott lenne a jelenlegi gépem, egy Dell Optiplex 390 SFF. Jelenleg i3-2100, 8GB Ram, 120GB-s SSD és egy GT1030 van benne, viszont kicsit gyenge már a proci a játékokhoz. (Leginkább a Forza 6-ra gondolok)
A kérdés az lenne, hogy a jelenlegi alaplappal meddig mehetek el? Elvileg az i5-2500 megy vele, viszont egy i7-2600at is be lehetne vállalni? -
intelMMX
senior tag
Van egy Asus P5VD2-X alaplapom, ami eddig egy GT620al üzemelt, ám "váratlanul mechanikailag meghibásodott" a videokártya. Egy ideig mint képadó elem működött még, aztán végleg kifingott.
Most összeraktam ezt a mocskot egy HD7750-el, ami más gépekben tökéletesen üzemelt eddig is.
Ebben persze hogy nem hajlandó képet adni.Kérdés: Mennyi benzinen locsoljam le ezt a mérnöki kudarcot, hogy még a téridőkontinuumból is kitöröljen végleg a gyártót is?
-
intelMMX
senior tag
Lenne egy off kérdésem, de instant vélemény kell, ezért írok ide.
A probléma, hogy nem tudok feltölteni sehova semmit. Netezni tudok, letöltés van, de maximum egy txt fájl tud csak átmenni messengeren, a képfeltöltés halott dolog mindenhol, legyen akármilyen kicsi kép.
(deviantart, facebook, képfeltöltés, imagehost és még sorolhatnám) Mindenhol hálózati hibára dob ki.
Speedtest.net is kidob hibára feltöltés teszt alatt.A gépet persze újra húztam, de a hiba továbbra is fennáll.
Senki más nem panaszkodott viszont ilyen problémára itthon. -
intelMMX
senior tag
Laptopról jut eszembe, van itthon egy öreg Fuji laptop.
Anno azért lett félretéve, mert a bekapcsoló gomb megnyomására annyi volt a reakció, hogy egy pillanatra a ledek és a venti felvillant/felpörgött és le is állt.
Hónapokkal később próbálgattam csak úgy. Kivett procival a bekapcsoló gomb hatására ugyanúgy felvillan a lad és pörög is a venti, nem áll le, de persze nincs procc benne.
Egyszer kétszer sikerült összehozni, hogy ne álljon le procival és adjon képet is de a Fuji logónál tovább nem jutott. Az alaplapot fülelve meg érdekes cincogást fedeztem fel az egyik (gondolom én) VRM-ből.Több mint valószínű, hogy az az alaplap Kaput gegangen?
-
intelMMX
senior tag
válasz MrDerekas #57169 üzenetére
Igazából úgy is érezteti magát a vinyó ha már döglődik.
Az a samsung is már tetü lassú volt. Most külső vinyóként egy HD502L van. 100%-osnak írja, de érezni, hogy lassabb. Főleg írásnál.
Valamint volt egy 500as WD-m is. Arra is azt írta, hogy minden rendben. Sebességén egyből észlelhető volt, hogy semmi sincs rendben. (Olvasást még csak csak tűrte valamennyire, de már ott is voltak dropok)
Azóta az elektronikának конец -
-
intelMMX
senior tag
válasz The A Team #56549 üzenetére
Laptopoknál elég vicces dolog ez.
Ilyenek miatt utálom a brand gépeket is.
Azt tudom csak javasolni, hogy olyan procikkal használd, amikkel specifikáció szerint is árulták.
(Mondjuk nálam már problémázott D351 procc miatt egy FSC alaplap, noha volt bios is frissítve és elvileg ugyanúgy benne volt a microkódja az összes elérhető bios verzióban...de azzal az alaplappal voltak komolyabb gondok is.) -
intelMMX
senior tag
válasz BullKoxa #55614 üzenetére
Próbáld meg a PDF-ben javasolt beállításokat alkalmazni.
A jumper legyen 1-2 állásban, ha pedig alapból úgy van, egyszerűen távolítsd el.
(Igaz úgy emlékszem, hogy jumper nélkül bekapcsolt állapotban sem ad le feszt. Legalább is az öreg Asusnál így volt.) Normál esetben elrontani úgy sem lehet. -
intelMMX
senior tag
Szerintem is felesleges ezzel a problémával foglalkozni. Így is van az előlapon két USB2 és egy működő USB3. Egy ügyes szaki meg úgy is semmi perc alatt forraszt fel neked új csatlakozót, ha később szeretnéd mindkettő előlapit. (De amúgy tényleg ha úgy hozza a sors, hogy rövid időn belül kell mindkettő előlapi USB3, akkor az 800 forintos hosszabbítónál egyszerűbb megoldás nincs )
-
intelMMX
senior tag
Adott egy Asus P5VD2-X alaplap, ami nem ismerte fel az integrált hálózati vezérlőt. Megejtettem egy Bios frissítést, azóta már felismeri, viszont kb csak negyed óra múlva lesz hajlandó csatlakoztatás után kommunikálni bármivel is.
Esetleg valaki már ilyen problémával találkozott? -
intelMMX
senior tag
Van most asusból rendesen
P5KPL-AM SE-t még kipróbáltam vágott pci-e x1 slottal. Abban mennek a videokártyák (x16ban továbbra sem). Valószínű, hogy az északi vagy déli chipkészlet nem 100as?Illetve van a most aktuális P5VD2-X rettenet. A hálózati kártya nem megy rajta, a gép fel sem ismeri. Valószínű, hogy a chip végérvényesen halott?
(Gondolkozom igazából azon, hogy filléres partizánok akció keretében lecserélem egy Gigabyte 945gcm-s2l/s2c vagy g31m-s2l re és akkor már az e2180-t valami core 2-re cserélem)[ Szerkesztve ]
-
intelMMX
senior tag
válasz thunder1991 #51059 üzenetére
Floppyval próbáld meg pótolni a biost, ha van rá lehetőség.
Esetleg ha ez már tartalmazott EZflash-t és rá van programozva gyorsbillentyűre, talán pendriveról is lehet.
(De szerintem ezekben még nem volt ilyen opció) -
intelMMX
senior tag
válasz matyi012345 #50704 üzenetére
Elvileg már ott is úgy működik, hogy FAT-re formázott pendrivera a letöltött bios fájlt felmásolod, biosból meg már lehet flashelni. (EZ flash névre hallgat ez a funkció)
Viszont érhető el szerintem OS alól futtatható flashelő program is -
intelMMX
senior tag
válasz matyi012345 #50702 üzenetére
Nincs erre a gondra valami bios frissítés? (P5KPL-nél emlékszem volt ilyen)
Vagy a gyári hűtéssel megy normálisan? -
intelMMX
senior tag
-
intelMMX
senior tag
válasz x64emulator #49524 üzenetére
Próbaképp tegyél a gépbe másik videokártyát, vagy ezt a kártyát próbáljátok ki másik gépben. (Talán legjobb, ha mindkettő esetet kipróbáljátok)
Azért a memóriákat is próbáld ki, az miatt is fagyhat (Engem anno egy 1GB-s Kingmax ram szívatott ezerrel.) -
intelMMX
senior tag
-
intelMMX
senior tag
válasz patomi #49431 üzenetére
Én 945ben hajtottam egy ilyen kártyát is, és 5770-t is (Sőt abban azt hiszem a 730am is benne volt még)
1.1es volt már abban is, ha jól emlékszem.Egy NV6 chipes lapomban (630i) volt olyan, hogy HD5770el 30mp-t kellett várni, hogy postoljon is a gép. Gigabytenak szerencsére volt egy béta biosa erre a problémára...amit valami noname fórumon találtam meg
kimi02: Elvileg igen (AMD Socket FM2/FM1)
[ Szerkesztve ]
-
intelMMX
senior tag
válasz Zolifarkas #49326 üzenetére
Nem fontos sorban lenniük. Biosban úgy is beállítható a sorrend.
-
intelMMX
senior tag
válasz mamusz11 #49324 üzenetére
Egyesével kipróbáltad őket, vagy a Memtest programot futtattad?
(A programot nem árt órákig járatni)Ezen kívül a tápot szokták gyanúsítani és/vagy az alaplapot.
Ha csak 3D feladatok esetén történik ez, akkor még érdemes másik APUval vagy egy dedikált GPU-val is próbálkozni (Hátha meghibásodott az iGP) -
intelMMX
senior tag
válasz Zolifarkas #49313 üzenetére
Nálam olyan alaplapok már voltak, amik AHCI módban nem ismerték fel a HDD-t, viszont IDE-ben igen.
-
intelMMX
senior tag
válasz Zolifarkas #49311 üzenetére
Van visszafelé kompatibilitás, szóval nem kellene ebből gondnak lenni.
Legtisztább, ha azzal az alaplappal próbálsz egyből rendszert telepíteni.
(Azt tudom elképzelni, hogy az 500ast egyből AHCI módban akarja kezelni és az nem tetszik neki) -
intelMMX
senior tag
-
intelMMX
senior tag
Az megeshet, hogy a PCI-E sín egy rossz kondi miatt nem működik?
(Ugyanúgy a P5KPL lappal kapcsolatban ) -
intelMMX
senior tag
válasz Detros #49174 üzenetére
Nálam egy öreg 370es lap tudja ezt csinálni. Olyan is van (abban az esetben elég gyakran) hogy post sreennél is már befagy memória teszt előtt.
Esetleg próbáld meg a legtöbb integrált eszközt letiltani (Egy Asus P4GE-VM lapomnál az USB2.0 miatt fagyogatott)
Viszont ha garanciális, inkább küld vissza gariba. -
intelMMX
senior tag
-
intelMMX
senior tag
válasz Corvin0716 #49063 üzenetére
Esetleg Z77es chippel szerelt ha váltani akarsz. Viszont ha teljesen jó ami eddig volt, szerintem vegyél ugyanolyant ismét, aztán legalább újratelepítened sem kell a rendszert.
Írtad, hogy ne primitívebbet, úgyhogy a H61et szóba sem hozom (Mondjuk meg vagyok vele elégedve )sanchezsa: Ha tudod, eredetileg mi volt rajta, akkor flasheld azt vissza rá. Ha más nem, próbálj végig minden elérhető verziót
[ Szerkesztve ]
-
intelMMX
senior tag
Rambi: Maximumon pörögne. Esetleg ha beépítenél egy ventilátor szabályzót, akkor tudnád leszabályozni, de az viszont nem automata hanem potis (Aztán lehet létezik már automata is, de én még nem találkoztam olyannal)
más: Lehet egyszer kérdeztem, de azért rákérdezek:
Van a filmes gépben egy Asus P5KPL-AM SE alaplap a frissebb biossal (Régebbivel is volt próbálva). Majdnem minden jó rajta, kivéve a PCI-EX16 sín. Egyszerűen egy kártyával sem hajlandó működni (Próbáltam már ezekkel: HD3850, HD5450, HD6450, GT730 [Talán 5770el is, de ebben nem vagyok biztos]. Egy régebbi 945ös lapban mind üzemelt gond nélkül)
Sérülést nem láttam a lapon. Valahogy ki lehet deríteni, hogy mi hibásodhatott meg?
Nem létszükség, mert a feladatra teljesen megfelel az integrált VGA is.[ Szerkesztve ]
-
intelMMX
senior tag
válasz hegegabi80 #48800 üzenetére
Inkább csak átalakítóval. Ha esetleg az egyik szélén pont a megfelelő elrendezésben is lenne, akkor sem férne el akkora csatlakozó a lapon a többi csatlakozó és kondik miatt
-
intelMMX
senior tag
válasz DataTraveler #47960 üzenetére
Szerintem igen. Legalább is eddig ahány lappal találkoztam, volt rá lehetőség.
Ne kérdezd, hogy pontosan hol találod meg. Valószínű, hogy valami codec névvel találod meg. (Sanszos, hogy HD Audio névvel szerepel majd) -
intelMMX
senior tag
válasz CityBoy007 #47766 üzenetére
Esetleg próbálj ki egy frissebb bigyoszt.
Nálam nforce 630al fél perces boot delay volt HD5770el. Frissítés után jó lett. -
intelMMX
senior tag
válasz wolfman #47665 üzenetére
Bios resetel mindenképp próbálkoznék, illetve megpróbálnám natúr pendriveos Win7 telepítővel, nem ilyen univerzális megoldással.
512mb rammal fel kell települnie, mivel Pentium 3-ra is így annyival raktam fel
(Mondjuk attól még édes kevés, de felengedi)
Gondolom boot prioritást és/vagy kiválasztottad, hogy miről szeretnél bootolni. -
intelMMX
senior tag
válasz Humbucker #47466 üzenetére
Én eddig konkrétan csak úgy láttam, amit gépházhoz adnak.
Érdeklődni kell boltokban utána. Bár már találtam neten ventilátorhoz való csavart is, szóval szerintem ilyeneket is árulnak külön.
(Ahol meg használt cuccokkal is foglalkoznak, 1000% hogy van)Baltoafarkas: Elvileg ha régebbi bios van a szükségesnél, akkor nem ad képet sem. A Giga H61 lapomnál legalább is nem adott úgy.
[ Szerkesztve ]
-
intelMMX
senior tag
-
intelMMX
senior tag
Nálam i3 3240 van GA-H61M-S1-el. Nem hinném, hogy gond lenne egy Sandy i5-el.
(Persze húzni ne nagyon akard benne )más:
Van egy másik Giga H61-es lap (GA-H61M-D2-B3). Gondja, hogy letörtem 2 sata csatlakozót (Elnézve a nyák nem sérült, csak simán kiszakadt) Mennyibe fájhat kb új csatlakozók felforrasztása? -
intelMMX
senior tag
válasz Kolosszus01 #47240 üzenetére
Az biztos nem fog menni benne
-
intelMMX
senior tag
válasz Kolosszus01 #47238 üzenetére
Leírás alapján Pentium D-ket kezel max, de nem tartom kizártnak, hogy egy frissítéssel ne vinné az E4XXX szériás Core2-ket.
-
intelMMX
senior tag
válasz Tails111 #47103 üzenetére
Legújabbal konkrétan el sem indul. Most F9 van fent, mint alapból.
Betettem egy 2GB-s egy oldalas elpida-t, annál mind a 2GB-t kezelte.
F10 biossal a 2GB-s és az egyik 4GB-s modul hajlandó volt elindulni és mind a 6GB-t látta, viszont amint kivettem az elpidát, csak beindult és leállt. -
intelMMX
senior tag
válasz mokus1 #47099 üzenetére
Megnéztem amit írtál és azt is írja ki.
Már cserélgettem össze vissza a memóriákat a slotokban, megpróbáltam egyenként. Egy rakás biost kipróbáltam.Tails111: A gond az, hogy már a biosban sem kezeli le a teljes memóriát. Visszarakva a celeront ismét kezeli a teljes méretét.
[ Szerkesztve ]
-
intelMMX
senior tag
Adott egy Gigabyte H61-D2-B3 [F9] alaplap 2*4GB HyperX Fury memóriával.
Ma cseréltem le a Celeron G-t egy i3 3240-re, viszont olyan problémám van most, hogy csak a fele memóriát kezeli. G530al simán ment ez is.
Biosban a haladó beállításokban kiírja, hogy a modulok 4GB-s méretűek, viszont csak a felét használja mindkettőnek.Esetleg van valami ötlet a problémára?
-
-
intelMMX
senior tag
válasz gigollo #46067 üzenetére
Keress egy olyan boltot, ahol foglalkoznak használt alkatrészekkel. Szerintem biztos tudnak segíteni.
(Vagy biztos akad egy pesti fórumtársnak is éppen)lenrok: Az kikapcsolt állapotú USB töltést (vagy valami hasonló nevű) opciót kell letiltani biosban.
Biztosan megfogod találni.[ Szerkesztve ]
-
intelMMX
senior tag
válasz hoho34 #45760 üzenetére
[link]
Itt is DDR2 memóriát írnak.
Akkor vagy a gépben nem olyan alaplap van, amilyennek lennie kellene, vagy más memóriát küldtek.
Esetleg lehet fordítva akartad belerakni... (Nyilván nem, de azért minden eshetőséget vegyünk figyelembe )szerk: Esetleg FB-DIMM ramot küldtek neked
[ Szerkesztve ]
-
intelMMX
senior tag
válasz LiPi006 #45175 üzenetére
Próbáld meg a kártyát valami másik alaplapban és ha van lehetőség, az alaplapodat is másik kártyával.
(Mondjuk feljebb is már említették ahogy látom )
Esetleg szedd ripityára és rakogasd össze újra. (Gondolom bigyosz reset alap hogy volt.)
Én is hétvégén szelídítettem egy ASUS A7N8X-X félgépet..ingyé' vót' . Olyan memóriák voltak benne, amiről életemben nem hallottam. Az egyiknek RamBo a márkájaNekem volt 3db kártya a 8as szériából. 2db 8400GS és egy 8500GT. A sparkle 8400 az sütögetős volt. Melegedett mint állat. Az Asus féle viszont teljesen máshogy viselkedett, pedig ugyanaz a GPU volt rajta. (Mindkettő passzív). A 8500 pedig egy Giga volt, szintén passzív. Ez nem leolvadt, hanem úgy téptem ki a gépházból és még meg is tapostam
-
intelMMX
senior tag
A véleményeteket/tapasztalataitokat szeretném kikérni.
Tervezem 1150 platformra frissíteni a gépemet.
A feladatra egy Gigabyte H81M-S1 alaplapot néztem ki.
G3260 procit és 4/8GB ramot kellene fogadnia, valamint a már meglévő GT730 kártyámat. (OC nem lesz)Ilyen feltételek mellett megbízhatok benne?
-
intelMMX
senior tag
válasz Kolosszus01 #45044 üzenetére
Én egy ennél régebbi intel chipes (i945G) lapba tettem hétvégén egy Geforce GT730 kártyát. Semmi gond nem volt vele. Én is úgy tudom, hogy inkább AMD esetében lehetnek ilyen problémák.
(Esetleg olyan kártyákkal lehet baj, amik éppen súrolják a PCI-E tápkapacitás határát, de még nem igényelnek külön tápellátást. Pl a Gigabyte GF 8600GTS)[ Szerkesztve ]
-
intelMMX
senior tag
-
intelMMX
senior tag
HD5770 és 5450 már volt a gépben. Azzokkal nem is volt gond.
Inkább azért kérdeztem rá erre a GT730 témára, mert anno olvastam valami "rém mesét" még a Radeon R5/7 szériáról, hogy régi chipsetes lappal (mint amilyen az én alaplapom is) nem hajlandó működni.
Nem tudom mennyi igaz belőle és azt pláne nem, hogy nvidiáék korlátoznak-e ilyen szinten.
Amúgy meg simán jó lenne nekem egy használt Giga GT220is, csak már az ötödik (vagy talán hatodik) kérdésemre nem válaszoló hirdetőnél kezdtem unni. -
intelMMX
senior tag
Lenne egy olyan kérdésem, hogy adott az öreg 945ös alaplapom (945GCM-S2L).
Ebbe akarok majd venni videokártyát és az eshetőségek között szerepel egy relatív új Gigabyte GT730 is.
Van bármiféle akadálya annak, hogy működjön ebben a régi alaplapban, vagy ezt is nyugodtan számításba vehetem? -
intelMMX
senior tag
válasz jacint78 #44826 üzenetére
Akkor nekem még mondhatni szerencsém is van az i945G-vel XD
Próbáljatok chip alapján drivert keresni rá.
Van egy MSI PM8M3-V H alaplapom, az is valami VIA rettenet. Úgy emlékszem minden ment flottul hetes alatt, pedig még régebbi chip van rajta.
Esetleg Vindóz Pista driverrel még működhet. (Vagy nagyon parasztosan XP drivert felerőszakolni systempásztor jogokkal)[ Szerkesztve ]
-
intelMMX
senior tag
válasz jacint78 #44712 üzenetére
Akkor jó Én is úgy tudtam, hogy P4 meg a D volt netburst alapokon, csak már "kicsit" begyöpösödött a "tudásom".
A másik procit meg viszem ismerőshöz egy másik gépbe, szóval nem ártana ha a jobb példány maradna itthon (Muszáj is, ha a GTA4 az ember egyik kedvence E4600al ment is kulturáltan) -
intelMMX
senior tag
válasz Smktrooper #44710 üzenetére
Ezeknek még van közük a netburst-höz?
-
intelMMX
senior tag
Kicsit off témában kérdeznék, mivel az alaplapnak olyan mindegy.
Adott a jó öreg 945ös giga lap. Van két proccom. Egy C2D E4600 és egy Pentium E5400.
Melyiket lenne érdemesebb használni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS ROG MAXIMUS Z690 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS ROG STRIX B250G GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 16GB DDR4 memória (RAM) modulok (több típus)
- AKCIÓ! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte 4.gen i7-es félkonfig! fejlesztés miatt, eladó! FoxPost ON!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest