Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• BogyóBP

addikt

válasz asus1 #67913 üzenetére

Amit kinéztél igen, Tudomásom szerint a XI szériából az összes érintett(maximus code,gene,extreme,formula,hero) és a 390 es ROG lapok legtöbbje is, pl a prime ("a" az biztosan), z390 gaming sorozatnál is olvastam ilyent. Ezek mind XMP profil bekapcsolásnál jelentkező esetek, (anélkül meg a gyors ram nem sokat ér) ugyhogy számolni kell vele. Érintett a X299 es platform is.

Azt írják ez valami memory training feature. Pontosan mire jó fingom sincs, az értelmét se látom, feltételezem úgy gondolják hogy aki ennyit költ lapra sose áramtalanitja a gépet.

Ugyanezt ellehet mondani a LED vezérlésről is. Régebbi lapjaimnál pl a Z270 és Z370 es chipsetnél betudtam állitani hogy ugyanaz az effekt maradjon meg egy formatálás után is, ez már a Z390 nél nem igaz. Ha letörlöd a programot vagy áramtalanitasz 10mp nél hossszabb ideig vagy amig az összes led elalszik akkor a led vezérlése a lapnak is visszaáll alapra és kezdheted a konfigurálását előről. Érintett márka akiknél így van: Asus, Gigabyte, MSI. Hogy ez miért van ez is X, magyarázatot itt se tudtak rá adni.

Persze lehet trükközni hogy csak pl asus lap esetében 1 restartod legyen egy jobb biossal pl másik ramnál de a te esetedben a G skill trident Z pont az a fajta ram amelyiknél ez halmozottan fenn áll, én ezért is adtam el az ugyanilyen ramjaimat és vettem corsair RGB vengeance okat de nem oldotta meg a jelenséget, csak leszipkázott egy 10 est pluszba még tőlem. :(((

[ Szerkesztve ]

ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0

Új hozzászólás Aktív témák