- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz tagagaba53 #36700 üzenetére
Ha nincs semmi baj a lappal, akkor felesleges vesződni a BIOS frissítéssel.
-
jézusom
addikt
Sziasztok!
Van egy Abit is-7 lapom, szépen elindul a biosig, és a telepítés is elindul (CD-ről), de nem fejezi be. HDD hibát ír kék képernyőn, próbáltam IDE és Sata vinyóval is.
Létezik, hogy az ATA és SATA interfész is elromlott?
[ Szerkesztve ]
-
tagagaba53
tag
válasz #65675776 #36701 üzenetére
Igazából nem tudom mi a baj.
VGA ?
Elsőnek egy ATI HD 4350 512mb-s volt benne.
Hónapokig ment baj nélkül.
Utána random lefagyott a kép.
Most egy gforce 9400 gt 1 gb-s van benne 3 hete.
Ez ugyan azt csinálja tegnap óta.- Mielőtt megszólalsz, gondolkodj el azon, szebb-e az amit mondanál mint a csend amit megtörnél vele. -
-
Balathruin
veterán
válasz tagagaba53 #36705 üzenetére
Próbáld meg a frissítést, de ez inkább HW gond lehet. Kondenzátorokkal minden rendben?
-
helltp
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Asus P8-B75M LX Plus alaplapom, amit egy samba szerverben használok. Azt vettem észre, hogy hogyha távolról hálózatról indítom (WoL + Magic Package) és utána leállítom, akkor először csak újraindul, ha másodjára is leállítom, akkor le is áll. Valakinek van sejtése hogy mi okozhatja ezt?
Néhány teszteset:
PWR gombbal indítok, utána rdp klienssel állítom le => leáll rendesen
Lan-ról indítok, utána rdp klienssel állítom le => újraindul
Lan-ról indítok, utána monitor+billentyűzet rá a szerverre, és úgy állítom le => újraindulElőre is köszi a segítséget:
helltpAki másnak vermet ás, az a stack pointer...
-
Coccolino_O
őstag
Hali!
Olyat kérdeznék, hogy hogyan tudom kikapcsolni a bios-ban az asrock acpi-t, mert rohadtul irritáló, hogy állandóan hallgathatom a "csatlakoztatva az eszköz" hangot, emellett játszani sem tudok normálisan, mert beakad pár másodpercre ilyen helyzetekben. Ha átállítottam a bios-ban bármit is az acpi-val kapcsolatban, onnantól nem állt fel a rendszer. Van valami ötletetek?
-
AsusBoy
senior tag
Sziasztok!
Nemrég vásároltam új számítógépet és a régi gépemből kiszedtem a [Tp Link TL-WN350GD] wifi pci adapter ,hogy áttegyem az új gépembe.
Nos az új gépembe egy Asrock B85m Pro 4 alaplap található.
Az a helyzet ,hogy mikor feltelepítem a tp link kártyájának a driver-ét a pcmre akkor rendesen működik .
Magyarul látja a wifi hálózatot és rá is tud csatlakozni és működik az internet.Viszont ha kikapcsolom a gépet és újra bekapcsolom akkor egyszerűen nem működik a wifi kártya ...
Ilyenkor elindítom a tp link kártya driverét és újra feltelepítem (repair ) és újraindítom a gépet és megint jól működik a kártya.Mi lehet a baja ?
Sajnos másik pci slotba nem tudom beletenni mivel akkora a vga-m ,hogy elfoglal minden helyet[ Szerkesztve ]
-
P.Dude
őstag
Sziasztok!
Egy pegatron ipael GS alaplapom van
Azon használhatok egy corsair 550w-os tápot?
Azért kérdem, mert az alaplapon van egy pci-e power connector
Zoll
-
Balathruin
veterán
válasz P.Dude #36714 üzenetére
Szerintem igen. Sima molexnek tűnik, csak nem használja az 5 Voltot. Manual utolsó (6.) oldal.
-
P.Dude
őstag
-
gabro0
őstag
Sziasztok!
A BCLK freki miért esik le? UEFI-ben 100MHz-re állítva, Windows alól a CPU-Z 96-97MHz-et mutat terheléstől függetlenül Korábban pontos volt, ilyen 99,8 körül járt.
Mit tudok csinálni? Esetleg meghibásodott az alaplap? A gép adatait megtaláljátok az adatlapomon.
[ Szerkesztve ]
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok.
Egy olyan kérdésem lenne hogy van egy tök olcsó alaplap, 11k körül vettem.
ASUS M5A78L-M LX3
Szóval egy AMD FX 4100-as van benne, ami szépen termeli a hőt.
Egy olyan kérdésem lenne hogy van az alaplapon egy 3 PIN-es ventilátor csatlakozó.
Na most, én azt szeretném hogy lecseréljem a Cooler Masteres gyári ventilátort egy Arctic Cooling F12-re, de viszont ahogy néztem Youtube-on videókat, alapból ugye max. fordulaton hajtaná, mivel 3 pin, és nem 4.Azért az lenne a kérdésem hogy BIOS-ban meglehet adni feszültséget ennek a ventilátornak?
Tehát ne 12V legyen hanem cask 7V és akkor úgy elvileg csak 900RPM-en pörögne, ami viszont szerintem bőven elég egy számítógép ház hűtésnek.Lehetséges ilyen fajta megoldás BIOS-ból?
-
vacs
veterán
Sziasztok.
Van egy Asus P7H55D-M PRO alaplapom, ez támogatja az USB 3-at?
Ha veszek egy USB3-as házat, akkor csak bekötöm és működik, vagy felejtős a dolog?(^)(>.<)(^)
-
gaben1993
tag
Sziasztok.
Egy egyszerű kérdésem lenne.
Melyik a jobb?
Asrock z87 Fatal1ty Killer
GIGABYTE GA-Z87X-D3HVacs:
Igen, elfelejtheted.
Nem támogatja az usb3 kivezetést.
Amelyik alaplap hátulján nincs usb 3 kimenet, az általában a kivezethető usb3at sem támogatja.
Fordítva viszont előfordul,főleg asrock alaplapoknál.
Egyébként egy hosszúkás, vékony aljzat szokott lenni a 24pines csati mellett.[ Szerkesztve ]
-
AsusBoy
senior tag
-
tothjozsi96
addikt
válasz AsusBoy #36729 üzenetére
Szerintem nézd meg a feladatkezelőt amikor újra indítod és ott majd írni fogja hogy válaszd ki te hogy ő honnan telepítse a drivert, akkor tallózd be a mappát, ahol van a driver, gondolom nem egy exe hanem egész mappa.
Ezek után megkeresi a szükséges fájlt és jó lesz elvileg!
És utána egy restart, ez szerintem megoldja! -
AsusBoy
senior tag
válasz tothjozsi96 #36730 üzenetére
Itt semmi nem old meg semmit se.
Fel van telepítve a tp link driver és működik a wifi kártya . újraindítom nem jó.
Akkor letörlöm a tp link driverét voálá jó, újraindítom nem jó..Nem értem én már ezt..
-
Vakegérke
félisten
Üdvözletem a topiclakóknak.
"Enhanced Intel K-sku CPU performance"
Az új, F9-es BIOS tulajdonsága. Ez azt jelentené, hogy ebben a lapban húzhatóvá válik az I5-4670K procim? Vagy valami mást jelent?
Potyára, fölöslegesen nem akarok F8-ról frissíteni.[ Szerkesztve ]
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
törölt tag
válasz tothjozsi96 #36719 üzenetére
Azt nem árt tudni, hogy az AC F12-k kb minden szempontból rosszabbak, mint a CM bármelyik azonos méretű ventilátora.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz Vakegérke #36733 üzenetére
Az én értelmezésemben azt jelenti, de megtudni úgyis csak akkor fogod, ha kipróbálod. Garantálni ilyet úgyse tudnak, hiszen processzora és lapja is válogatja. Másrészt úgy lenne értelme, ha úgy értik, hogy már gyári körülmények között is magasabb teljesítményre képes ezzel a BIOS-szal a korábbiakhoz képest.
Mindkét esetben megnézném a helyedben.Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)
-
Vakegérke
félisten
válasz Taifa Díaz #36735 üzenetére
Köszönöm a választ. Azt hiszem, ráeresztem a lapomra.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
-
tothjozsi96
addikt
válasz ALONSO11 #36738 üzenetére
Szerintem meg hogyha nem teszel bele mást, csak egy VGA-t, tehát nem kell hangkártya vagy valami a későbbiekben akkor szerintem az a B85 chipset-tel szerelt Gigabyte tökéletes választás.
Felesleges azért a drágább mert jobban néz ki, a CPU-t meg kihajtja ez is, szóval ... -
Nyuszo01
tag
Sziasztok, asrock z68extreme3gen3 alaplapom van, 4x4gb 1600mhz crucial ddr3 memoriakkal. Eddig egy gtx560ti volt benne, de ma szereztem egy gtx760at. Mondom kiprobalom az uj kartyat, elobb volt 20perce, pedig tudtam sietnem mert 1kor kelek a munka miatt, de nem birtam varni holnapig. Berakom az uj kartyat minden szepen rakotok tapcsatik elleorzok mindent, bekapcsolom a gepet, erre elkezd csipogni.... 55error code, ami memoria hiba dr hiba. Marmint a crucial memoriaim... es nem bootol csak mindig kilovimagat es ujra csipog. Ez most miert van? chiftec ctg500w 80pb a tapom, i5 2500k proci...
-
törölt tag
Hali.
Ram foglalat mellett az a molex csati mire kell? Csak akkor ha nagyonűberbrutálistenkirálycsászár módon akarok tuningolni? Vagy az alapból is kell neki? -
Hunork
veterán
válasz Nyuszo01 #36741 üzenetére
Igen, vedd ki, tedd be (hmmm, ez máshonnan is ismerős ), és nem árt biztos, ami biztos alapon egy CMOS Reset is.
(mivel k-s a procid, ilyenkor visszaáll gyári értékre, de az is lehet, hogy nem teszik neki a húzott proci és a VGA páros, Asrock lapnál minden előfordulhat...)[ Szerkesztve ]
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Nyuszo01
tag
válasz tothjozsi96 #36742 üzenetére
De a memoriakhoz nem nyultam, vagy ez barmikor elojohet?
-
Nyuszo01
tag
Ertem, koszonom a gyors valaszokat. De ma mar nemtudom kiprobalni mert mennem kell aludni, de holnap megirom mi lett. Szerintetek van esely arra hogy meghalt valamelyik modulom? Vagy az alaplapom halt be?
mielot beraktam az uj vgat ment a gep, neteztem.. akkor nem volt baj[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
válasz Nyuszo01 #36745 üzenetére
Elég, ha csak megnyomod, kimozdul szerelés közben, akármi. Kiveszed, beteszed, sőt, én a VGA-val is ezt tenném, ez sosem árt, de lehet, hogy éppen használ (régi S3 Savage múltamban ez segített... ), majd CMOS reset, és megnézed.
Ha mindent kiveszel, és megcsinálod, amit írtunk, és szerencséd van, akkor nem lesz baj. Ritkán hal meg memória vagy alaplap egy VGA cserebere miatt...
[ Szerkesztve ]
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz #90933760 #36743 üzenetére
3) PCIE_12V (Power Connector)
This power connector can supply extra power to the PCI Express x16 slots on the motherboard.
Connect the power supply cable to this connector when using two graphics cards. Failure to do so may lead to an unstable system.Tehát két VGA-s rendszerben kell ezt használni, mivel 2 db PCE16 csatid van.
[ Szerkesztve ]
-
tothjozsi96
addikt
válasz #90933760 #36743 üzenetére
"The memory slots are correctly color coded for dual-channel memory placement. The 4-pin molex connector seen here is actually routed to the PCIe slots to provide additional power to the graphics card(s), although it was moved here to allow for much better cable management. Some astute readers may be able to notice the phase LEDs, which we will cover in detail a bit later."
Ezt onnan másoltam ki, így megtalálod.
Az a lényeg hogy a CF vagy SLI miatt kell, én úgy értem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horizon: Zero Dawn
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest