Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Projektor topic
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sasos
senior tag
-
Sasos
senior tag
válasz asvald #36893 üzenetére
A hosszabbítókábel miatt is lehet az eldobálás akár. Ha elég vékonykák benne a szálak, akkor előfordulhat, hogy egy idő után (melegedés következtében fellépő ellenállás növekedés) nem kap elég áramot a wifi adapter. Próbáld meg, hogy a gép hátlapi csatijába dugod közvetlenül. Lehúzáskor ilyenkor is lesz kékhalál, ellenben lehet, hogy megoldódik a random eldobálás, és az ebből fakadó kékhalál.
-
aftercooler
aktív tag
-
aftercooler
aktív tag
Sziasztok!!
Tudnátok nekem ajánlani előlapi panelt, amivel a ventillátorokat, Cpu-t esetleg a Vga-t is lehet vezérelni és kijelzi a hardverek hőmérsékletét, az éppen aktuális frekvenciát stb...
M5A99X EVO R2.0 - ASUS alaplapom van, ezzel kompatibilis kéne.
Köszi a segítséget !!
-
asvald
senior tag
-
-
Sasos
senior tag
válasz asvald #36888 üzenetére
Vagyis a hiba: Az USB eldobja az adaptert, majd pár másodperc múlva kékhalál. Ha te most lerántod róla, pont azt emulálod, mint amikor eldobta magától, ergo borítékolható a kékhalál. Én továbbra is azt mondom, hogy meg kell találni a megfelelő párosítást a driverekben. Lehet, hogy régebbieket kell hozzá visszarakni. Aztán nem lehúzgálni az adaptert, hanem használni. Ha nem jön a hiba, akkor meglett a megoldás. Milyen gyakran jelentkezett a probléma? Előlapi, vagy hátlapi USB-n lóg az adapter?
Szerk: A Nortont meg szúrd tökön, legalább próba időre.
[ Szerkesztve ]
-
asvald
senior tag
mint írtam nem lehúzogatással kezdődött , egyszer csak dobta a kékhalát semmi beavatkozás előzmény nem volt , aztán egy kék-halálozás előtt lettem arra figyelmes , hogy eldobja a wifi adaptert aztán jött 3-4mp-re a kékhalál - ezért is kezdtem el sanyargatni az adaptert
A rossz szándékkal mondott igazság, többet árt, mint bármely hazugság!
-
-
törölt tag
válasz asvald #36884 üzenetére
Bocs, hogy megkérdezem: asztali gépet mi a túróért WLAN-nal kötsz hálózatra? És miért kelle gyáltalán a WLAN vezérlőt állandóan lecibálni a gépről?
Egy pendrive, memóriakártya leválasztás nélküli eltávolítása nem komoly probléma, max kinyírod a memóriachipeket vagy a vezérlőt rajta. A rendszer szempontjából viszont részletkérdés ha éppen nem ír rá. Egy WLAN vezérlő viszont egy jóval összetettebb, komolyabb, alacsonyabb szintű drivert igénylő eszköz. Ha csak úgy eltávolítod leválasztás nélkül, akkor bizony az OS hirtelenjében összehányhatja magát tőle. Esetleg próbáld meg a VGA-t kivenni menet közben csak úgy. A PCI-E támogat Hot Plug-ot már az első verziója óta. Aztán meglátjuk hogy reagál rá a gép és a kártya. (Nyilvánvalóan rosszul.)
[ Szerkesztve ]
-
asvald
senior tag
-
asvald
senior tag
ott tartok , hogy ha lehúzom az adaptert egyből jön a kékhalál és még a windows se adja azt a hangot , hogy eltávolítottam
csak úgy működik a leválasztás / csatlakoztatása ,ha adathordozó leválasztására nyomok majd kiírja hogy biztonságos az eltávolításaA rossz szándékkal mondott igazság, többet árt, mint bármely hazugság!
-
sNORh
addikt
Egy kis segítséget kérnék!
Adott egy alaplap (Foxconn s775)
Egyszerűen nem tudok belőle netet kicsalni. Ami a fő érdekesség, mindent kicseréltem az Alaplapon kivűl, 3 LAN kártyával teszteltem, winXP, WIN7, Linux, és egyik alatt sincs net rajta. Viszont a driver hibátlan, érzékeli ha bedugom a Kábelt, és csak ezt írja ki:
A hálózati kapcsolat nem jött létre, vagy korlátozott! (sárga felkiáltójel a net ikonban)Igen kábelcsere is megvolt, direktbe a routert sem érem el vele. Mi lehet az alaplapon rossz, ami miatt ezt csinálja, ha jó rajta a hálókártya, és a PCI-os LAN karik sem működnek vele?
Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84
-
Sasos
senior tag
-
konkiati
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Asus P5Q3 Deluxe alaplapom, Ami meghibásodott. Tud valaki hozzáértő személyről aki megnézné, javítaná, ha még érdemes.
Budapest Környéki szakembert keresek, esetleg a 3 kerület környékén.
Köszönöm a válszokat Üdv: Konki -
Apollo_21
addikt
válasz 1.0.1.7 #36869 üzenetére
Am3+ba biztos van..a csúcs lapok között..de ha csak azért kell mert a vga dobozon rajta van h 3.0, akkor a történet hátterébe pedig annyi, h a 2.0sebessége sincs kihasználva.., nemlesz teljesítmény csökkenés 2.0ás Pci-e sínnel rendelkező lapokkal sem
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
asvald
senior tag
TP-LINK wn722n adapter ,de másik
adapterrel is ugyan -ez ,és csak ezeknél csinálja, pl ha egeret v billt húzogatom ki-be folyamatosan meg se nyikkan
Driver a legújabb van fentEsetleg a déli-híd meghalt a lapon ? Esetleg tápegység okozhat ilyet? ideiglenesen egy no name táp van bent (hétfőig) de tök alapon van minden a biosban is
[ Szerkesztve ]
-
1.0.1.7
csendes tag
Hali.
Szerintetek lehet olyan alaplapot kapni ami am3-as és pci-e 3.0-val van felszerelve?Egyik szemem sír a másik üveg.
-
Repsol600
addikt
válasz Repsol600 #36849 üzenetére
Lenne még 1 kérdésem,mivel már jó pár éves a lap, gondoltam teszek a chipset alá is új pasztákat, az északi híddal nincs is semmi furcsaság a szokásos kőkemény paszta, de a déli hídnál olyan, mint ha gap pad lenne, viszont ez is kemény azok általában puhábbak. Ilyet még nem láttam, eddigi alaplapoknál mind pasztázva volt. Vagy ez is paszta lenne, csak már új korában száraz volt és nem tudott elterülni?
Kép róla: [link] -
Sasos
senior tag
válasz bercesb #36853 üzenetére
Esély van rá, de ilyen esetben bármi rövidzárlatra futhat, így bármi tönkre is mehet. A táp is beadhatta a kulcsot, az alap is, és ugyanígy a többi alkatrész és a mondatban az és/vagy használata lenne helyes. Ha átvette a masina a szoba hőmérsékletét és kellőképpen kiszáradt belőle a lecsapódott pára, akkor jöhet a tesztelgetés lépésenként. Az is lehet, hogy gond nélkül indul majd.
-
asvald
senior tag
Üdv
A problémám a következő lenne , ki-be húzgálom az usb wifit a gépemből, és nyomja rá egyből a kékördögöt
0x000007e athurx.sys hibakódot ,de van hogy random dobálja ..
Arra is figyelmes lettem, ha nem piszkálom a usb wifi-t akkor kékhalál előtt elmegy a hálózatom, és rá 3-4mp-re nyomja a kéket .
Szóval :lehet alaplap elszállt?
konfiguráció az adatlapomon .Előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
-
bercesb
csendes tag
Kinti helyiségből (kb 5-10 fok lehet ott) behoztam egy régebben használt (egyébként hibátlanul működő) gépet. Sajnos sietni akartam és egyből össze is dugram, indítottam...nem indult. Leszedtem a gép oldalát és láttam, hogy indításra csak a proci ventillátora pörög fel egy pillanatra. Közben rájöttem, hogy nem kellett volna elsietni a dolgot, mert párássá vált belülről..
Szerintetek lehet esély rá, hogy nem ment tönkre az alaplap? -
dunc
nagyúr
válasz pritor #36850 üzenetére
Van integrált vga? Mert annak adja szerintem a 2GB ramot! Ha van egyéb vga a gépedbe, akkor kapcsold ki a biosba az integrált VGA t , ha csak integrált van akkor annak csökkentsd a biosba az osztott memória méretét! (128, 256 gb re)
Látom, nincs integrált vga d! És a prociba sincs integrált vga.....nem tudom passz!
[ Szerkesztve ]
-
Találtgyerek
veterán
Sziasztok!
A kérdésem az lenne,hogy van egy Asus P8H61-M LX3 Plus r2.0-ás alaplapom.Random fagyásokat csinál.Bár azt észre vettem,hogy játékok alatt egyszer sem.Lehetséges,hogy ez azért történik,mert 1,65V -os Kingston Hyper-x memóriákkal használom.A gép többi tagja nem ludas,mert alaplap csere után tökéletesen működik.
Egy Asus P8B75-V-re cseréltem.06-3o/9759I39
-
pritor
tag
Sziasztok!
Vettem egy ASROCK 970 Extreme 3 alaplapot és vettem hozzá 2x2 GB DDR3 1600 Mhz egyforma ramot. Csak az a problémám hiába telepítettem WIN7x64-et , de sajnos rendszer ezt képet dobja, miért csak 2 gigát tudok használni?
Tudom nincs a listán a ram, de attól még 4 gigának kéne lennie amit használni tudok[ Szerkesztve ]
-
PePe G
tag
Sziasztok!
Valami ötletet szeretnék az alábbi probléma megoldására, mert már teljesen tanácstalan vagyok.
Adott egy AM3-as gép, ami a következő hibát produkálja:
- Ha bármelyik hátlapi USB portba, vagy akár az ethernetbe bármi be van dugva, akkor a gép indításakor csak egy pillanatra felpörögnek a ventik, de utána le is áll a gép.
- Ha úgy indítom el, hogy semmi sincs bedugva az említett portokba, akkor hiba nélkül indul a gép, de amint bedugok valamit menet közben, akkor instant OFF az egész!2 dolog cseréje történt meg eddig: a tápé és az alaplapé, de egyik sem oldotta meg a problémát.
Proci is okozhatja? Esetleg magában a gépházban lehet valami, ami zárlatot okoz a laphoz/VGA-hoz/vinyóhoz érve?
Innentől teljesen tanáncstalan vagyok a dologban, viszont nagyon sürgősen kellene a gép munkához.
Előre is köszönöm az ötleteket!
-
Sasos
senior tag
válasz Repsol600 #36842 üzenetére
Ha a ház előlapi panelja és az alaplapi csatlakozó nem ugyanazt a szabványt követi (HD audio és AC97 a két szabvány), akkor ez teljesen normális jelenség. Nekem EP45-DS4-el van ilyenem egy régi házikóban. A Realtek HD Audio managert fel kell telepíteni, és letiltani benne az "Előlapi jack-aljzat érzékelését". Ilyenkor mind a két kimeneten van hang. (Persze ez csak akkor játszik, ha AC97-es a ház előlapi csatija valóban, de mivel nem mai a deszka, gondolom a ház is benne lehet a korban.)
Szerk: Ha utána "Az első és hátsó kimeneti eszköket egyszerre két különböző lejátszásra állítja" opciót lövöd be, akkor a managr alatt amit beállítasz alapértelmezettnek, csak az fog szólni, így válthatsz a lejátszás helye között, kihúzgálás nélkül is.
[ Szerkesztve ]
-
Repsol600
addikt
Sziasztok!
Van egy Gigabyte G31M-ES2C alaplapom, rákötöttem az előlapi hang csatlakozót, de mikor csatlakoztatok hozzá valamit, nem ismeri fel. Ahogy dugom be lehet hallani hogy serceg, de utána nem ad hangot és a gép sem ismeri fel. Mi lehet a gond?
-
jézusom
addikt
Sziasztok!
Alaplap vásárlás előtt állok. Azt eldöntöttem, hogy 1150-es tokozás legyen (G3420 procihoz)
Ami tetszik mint márka az MSI, meg a Gigabyte, bár nem mindenkinek ez a releváns.A kérdésem leginkább a chipsetre irányulna, mivel itt teljes a homály
Ahogy nézem a plafon számomra a H87, vagy Z87.
Boltok tele vannak B81-87 chipesekkel, de az nem üzleti felhasználásra van? Jó otthonra is?
A mikroITX-nek van valami hátránya? Nekem valahogy jobban tetszik a nagy szellős lap...
Kellene sima PCI is a hangkártyám miatt, és egy Sapphire R7 260x 2GB OC-nek el kell férnie.
Az említett procit nem tudom lehet-e húzni (nem traktorral) de ha igen, akkor olyan lap kéne.
2 RAM foglalat elég, de 1600MHz-et tervezek.Tervezett értékhatár: 10e-20e JMF.
Köszönöm a segítséget!
-
04ahgy
nagyúr
válasz GetOdverIt #36839 üzenetére
CMOS Clear, BIOS frissítés, legális Win7 használat segíthet.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
GetOdverIt
újonc
Sziasztok,
Remélem valaki tud segíteni egy kisebb problémában, az alaplapból el lett távolítva a videókártya, majd az alaplapi verziót próbáltam volna használni, de a monitor csak annyit jelez hogy nem kap jelet, és még a windows bootig sem jutok el. Bios-ban próbáltam átállítani a portot PCIE vagy IGFX de eredmény nélkül.
A konfig:
Alaplap: Gigabyte H81-D3
Proci: I5 4460
Memória: Corsair Vengeance DDR3 1600 Mhz
Videókártya: Gigabyte R9 270 OC 2 DDR5
Winchester: WD 1 TB 7200Rpm, 64MB sata3
OP rendszer: Windows 7 ultimate 64bitKöszi a segítséget
-
vj0c1
aktív tag
Sziasztok!
Lehet, hogy nem kifejezetten ide tartozik a dolog, de mivel nem vagyok biztos a hiba forrásában, úgy döntöttem ide is beírom, hátha itt tudja valaki a megoldást.
Az öcsém vett egy majdnem teljes konfigot a következő alkatrészekkel:
ASUS - Z87-A (s1150)
Intel - Core i5-4460 3200/6MB LGA1150 Haswell BOX - BX80646I54460
Kingston - 8192MB 1600MHz CL9 DDR3 HyperX PnP KIT2 - KHX1600C9D3P1K2/8G
Corsair - 500W CX500M (moduláris) - CP-9020059-EU
ASUS - DRW-24F1ST/BLK/G/AS SATA
Zalman - Z11 Plus - fekete
Sapphire HD 7770 Ghz Edition Vapor-X 1 gb GDDR5
Ezt még az előző gépéből kivett sata2-es maxtor winyóval szerette volna használni. A probléma akkor az volt, hogy a merevlemezen már rajta lévő rendszer betöltése közben minden alkalommal kékhalál volt, (és ami a fontosabb) újraindítás után pedig sötét maradt a képernyő, csak sima bekapcsolás után működik. Én itt a sata2-re gyanakodtam a rendszer betöltése közben érkező kékhalál miatt, ezért kipróbáltam az egyik saját wd green sata3-asommal, ezzel a kékhalál meg is szűnt, fel is tettem rá egy szűz win7 64-et, viszont a másik probléma még most is fennáll, azaz a gép újraindulását követően (akár biosból, akár win7 install közben magától) nincs kép.
Az asus oldalán a processzor mellett feltüntetett szöveg miatt (hogy a lap kezelni tudja a procit) a biost flasheltük, ezzel probléma nem volt, viszont az újraindulást követő képelsötétedés a bios flash-elés előtt és után is megmaradt.Mi lehet a probléma? A válaszokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
"Régen az égre néztünk, és azon töprengtünk, hogy hol a helyünk a csillagok között. Most lefelé nézünk, és csak fészkelődünk itt a porban."
-
kicsigal
csendes tag
Sziasztok!
Bekapcsolásnál a processzorhűtő felpörög maximumra, majd szép fokozatosan 3-4 másodperc alatt visszaáll az alap fordulatra. Olvastam, h ez csak teszt a lap indulásakor, amit ki lehet kapcsolni. Hol tudom ezt kikapcsolni? Sehol nem találom a BIOS-ban.LAP: Asrock H81M HDS
CPU: g1840[ Szerkesztve ]
-
-
FabioHD
csendes tag
Üdv Urak!
Olyan gondom akadt, hogy több hónap hibátlan működés után nagyon úgy látszik, hogy megadta magát a Phenom II 545 ( feloldva B45-re azaz 4 magosra ) és 970 extreme 4 proci-alaplap kombóm...
Átlagos pár órás használat után kikapcsoltam a számítógépet.
Majd rá egy-két órára elindítottam, gond nélkül be boot-olt. Épp, hogy leültem, elindítottam egy videót furcsa barna képernyő jelent meg függőleges csíkokkal... Mivel sokat foglalkozom számítógépekkel sokszor találkozom hasonló hibával, általában elem ki, CMOS reset, BIOS frissítés, tápfesz ellenőrzés után tökéletesen működik az adott gép.
Jelen esetben elvégeztem mindezeket, táp összes kábeléből megfelelő feszültségű áram jön.
Sata, hálózati táp kábelt és hdmi kábelt is cseréltem, próbáltam más perifériákkal is, perifériák nélkül.
Semmi változás a gép még mindig nem indult... A lapon lévő debug kijelző 62-es hibakódot mutat, billentyűzet és monitor nem villan fel úgyhogy az UEFI-be se tudok belépni.Nem tudom mi tévő legyek ezért kérném segítségeteket! Előre is nagyon szépen köszönöm!
Configom pontos összetevői:
-Asrock 970 exreme 4
-AMD Phenom II 545 3Ghz ( régebben volt tuningolva max. 3,3 Ghz-re de csak próba képpen és nem ezzel a lappal )
-Kingston HyperX 1600Mhz 4GB
-Gigabyte 620W SuberB táp
-XFX Radeon 5670 1Gb ( tuning nem volt )
- OP: Windows 8.1 ( minden aktuális, legfrissebb driver telepítve ) -
Hunork
veterán
válasz nepszter1 #36826 üzenetére
En meg magamhoz nyulok ha valóban csak 2GB-osak, es ezen szenvedünk 2 napja...😈
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
keresnyei
csendes tag
Gigabyte 8I955X Pro 775-ős alaplapom van szeretnék bele egy 2 vagy 4 magos procit esetleg xeont adapterrel tudna valaki segíteni melyiket kezeli deszke mert a gigab. honlapján nem egyértelmű hogy melyikeket kezeli az alaplap.
-
veterán
Üdv!
Adott egy alaplap, Asrock ConRoe865PE.
Az a baj vele, h amikor kikapcsoljuk a gépet, akkor kábé 15 perc múlva gondol egyet, és magától bekapcsol a gép, felpörögnek a ventilátorok, és aztán kikapcsol megint. Tehát el nem indul, csak egy pillanatra bekapcsol. És ezt random időközönként, 10-15 percenként megcsinálja.
Egészen addig, amíg meg nem unjuk, és ki nem kapcsoljuk a főkapcsolóval teljesen.Táp már lett cserélve, de nem szűnt meg.
BIOS defaulton van.
Ez valami hardveres hiba, vagy okozhatja ezt egy vírus is?
A kikapcsolás ez az XP lekapcsolását jelenti, tehát nem alvó módba van rakva.
Processzor: P4 EE (1066FSB, @3.73Ghz) - tuning nincs.
[ Szerkesztve ]
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
gabro0
őstag
Erre valaki?
-
Hunork
veterán
válasz nepszter1 #36822 üzenetére
Hidd el, más nincs, ki kell próbálni másik modulokkal.
És a másik: ugye úgy próbáltad, hogy a két memó ugyanolyan színű foglalatba került? Vagy kék, vagy fekete."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
nepszter1
addikt
válasz Hunork #36820 üzenetére
Igen volt Cmos reset, Bios update azért nem volt mert a legfrissebb van fent . Nincs semmi tuning. Az SPD 2048mb ír egy modulra de hogy miért passz.
Igen beállítottam 1333mhz-z még a feszültséget is de semmi
Esetleg az számít valamit hogy bordák csak az egyik oldalon vannak a ramokon ? -
Hunork
veterán
válasz #90933760 #36782 üzenetére
Értem! És eszembe is jutott olvasás közben, hogy valóban, anno nekem is DDR2 ketyegett. Csak hát múlik az idő...
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz nepszter1 #36819 üzenetére
Oké. Tehát volt Cmos reset? Volt Bios-upgrade? És nincs semmi tuning?
A Bios-ban az Asus SPD Information mit ír amúgy? Mert közvetlenül a lapról olvas.
Én pl. a saját lapomban kézzel adom meg a frekvencia értékét, nem hagyom auto-ra állítani. Ez is próba, hátha.
És ha nincs változás, nem marad más hátra, mint szerezni kölcsön két másik memót, és kipróbálni azzal. Ha azokkal is problémázik, akkor az biztos, hogy nem a memóriák hibája. Utána lehet aggódni..."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Honkydoo
őstag
válasz szallasi007 #36807 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Mivel ez egy egyben vásárolt PC, így nem nyithatom ki. De a bios update-t megpróbálom.
"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
mima1017
tag
válasz Taifa Díaz #36816 üzenetére
Rendben vna, köszi a választ. Akkor majd szétnézek még másfajta hűtők iránt.
-
mima1017
tag
válasz Taifa Díaz #36814 üzenetére
Értelek, ebben igazad van. Az előző procimat is húzva járattam Phenom II X2 550BE
Hát akkor majd egyberuházok be, egy normálisabb lapra, GB-t nem vennék mert a mostani is meghalt egyik napról a másikra... akkor inkább Asus. Ezt hűtőt gondoltam rá, mert azt mondták már hogy a gyári nem a legjobb..Mostanában vettem egy tápot, de lehet hogy elhamardkodtam
Cooler Master B600w, és bírni fogja remélem
[ Szerkesztve ]
-
Taifa Díaz
őstag
válasz mima1017 #36813 üzenetére
FX-hez nem lehet spórolni az alaplapon és a hűtőn. Igen, készülj fel rá, hogy legalább egy középkategóriás procihűtőt is be kell hozzá szerezned, mert a gyári coolert kb. jobb, ha föl sem teszed rá...
Azt meg, hogy nem akarsz tuningolni, már most felejtsd is el. Az FX-et tuningolni KELL, és kész, erre született Én sem "akartam", ehhez képest most 4.6 GHz
8320-as cpu-hoz meg kötelező a jobb alaplap, hogy hozni lehessen vele a nagytesó 8350-es szintjét. Tehát nem ajánlom, hogy pont a lapon spórolj.
De van 2 alaplap, amből az egyik ugyan 970-es chipsettel készült, de bizonyítottan jól teljesít FX-ekkel, és 30k alatt kapható. Mérsékelt tuninghoz még ajánlottak ezek is:- Asus
- Giga
És ez így nem is minősül spórolásnak.
[ Szerkesztve ]
Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)
-
mima1017
tag
válasz Taifa Díaz #36812 üzenetére
Akkor lehet nekem is elég a FX8320-as proci. Most azon gondolkoztam hogy egy olcsóbb alaplap is jó lehet hozzá, ha csak sima játékokra tervezek, tehát nem akarok "tuningolni"?
[ Szerkesztve ]
-
Taifa Díaz
őstag
válasz mima1017 #36811 üzenetére
Annyi jó magyar forintért én személy szerint inkább ezekből választanék:
A kihajtás témájához: nekem is 2 gigás 7850-esem van, és a kistesó FX8320 is súlyosan kihajcsa De ez úgyis játékfüggő. Ahol egy magra van írva a motor, ott úgyis cseszheted a 8 magot, csinálhatsz bármit, az csak Intelen fog jól futni.
-
mima1017
tag
válasz Taifa Díaz #36810 üzenetére
Nem ragaszkodok én egyáltalán az ASRock alaplapokhoz, csak ez az ami relatíve bevált.. De nem zárkozom el. Ez a max keret amit rászánok. Mit ajánlanátok ami kihajtja a VGA-mat. ?
-
Taifa Díaz
őstag
válasz mima1017 #36808 üzenetére
Hát ebbe mindenesetre már érdemesebb beletenni egy 8350-est, de megkérdezhetem, miért ragaszkodsz ennyire az AsRock lapjaihoz? Az FX és az AsRock nevek egymás melletti említése enyhén szólva kényelmetlen feszengést eredményez az AMD FX topikban, nem véletlenül.
-
mima1017
tag
Sziasztok,
A jelenlegi alaplapomról kiderül ASRock M3N78D-FX hogy kurvára nem támogatja megfelelően az FX procikat :S
Erről mi a véleményetek? [link]
Egy FX 8350-et szeretnék bele venni a HD7850-em 2gb mellé, vagy egy kisebb is kihajtaná a VGA-t? jelenlegi procim: Phenom II X4 965BE
Köszi előre is.
-
szallasi007
őstag
válasz Honkydoo #36796 üzenetére
Szia, megoldások:
1. BIOS update az alaplapnak
2. BIOS update a VGA-nak
3. kiveszed a vga-t a lapból és az integráltal benyomod a gépet. Elvileg azzal pöccre indulnia kéneA B2-es hiba mindig VGA hibára utal - nem érzi a lap a vga-t, hogy a lapon lévő pci-e slot rossz vagy a vga vagy a bios azt nem tudom de a B2 hiba always vga-t nem érzékeli a lap.
[ Szerkesztve ]
-
Parlagfű
tag
Üdv!
Előre is bocs a láma kérdésért. Az alaplap kezelni fogja a 1333 ddr3-as ramot, a ram 1333-as, viszont a proci Intel G620 ami 1066-ig kezeli. A kérdés el sem fog indulni a cucc, vagy a kisebb értéken fog üzemelni, illetve mindez hatványozva is igaz e (1600 lap\ 1600 memó, 1333 cpu)?
THX-----------
-
Nyuszo01
tag
Köszönöm mindenkinek, a tegnap esti segitséget, kivettem minden ramot, visszaraktam, és minden jó
-
dunc
nagyúr
Sziasztok van egy 1150 Gigabyte GA-B85M-HD3, van benne egy I5, aminek 3200, az órajele, és 3400 a turbója, hogy tudom engedélyezni a biosba a turbót. (az alaplap tudja? )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS ROG STRIX B250G GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI MPG X570 GAMING EDGE WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS MAXIMUS VIII GENE Z170 Alaplap!
- Asrock B450M Pro4-F alaplap, használt
- AKCIÓ! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest