- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Aktív témák
-
sagit
veterán
sziasztok
van egy ilyen lapom.
minap tettem bele 1 videókarit szóval az IGP-re nem lenne szükségem.. az lenne a kérdésem hogy ki lehet teljesen kapcsolni? Illetve ha igen akkor hogyan?vagy olyat nem lehetne csinálni hogy 2D-ben az IGP dolgozzon 3D-ben perdig a normál VGA?
-
sagit
veterán
nah újra itt vagyok...
basszus elmesélem a mai szenvedéseimet
nah elvittem sógorjelölthöz a pécét hogy tesztelünk...
ramok ki, ő 2*512 ramja be éés megy, tehát az alaplap, illetve a memókezelők jók...
indítom a játékot erre kifagyok
nah mondom ok, akkor beteszek 1 teszt VGA-t hátha az IGP...
restart ééés megy a játék, nem is fagy semmi, nah mondom visszarakom a 4 GB ramomat...
erre megint fel sem áll a rendszer, 1 ram ki és akkor megy....nem tudtam mi lehet... lap jó, memók jók, cpu jó mégsem megy...
ekkor szólt sógorjelölt hogy a tápot cseréljük ki... meg is történt éés azóta minden hiba megszűnt..elég érdekes hibajelenség volt
holnap hozom is az új tápot...
köszönöm mindenkinek a kitartó segítséget
csak rájöttem bár kicsit bánatos vagyok hogy költhetek pénzt (bár most tápra gondolom egy ideig nem kell) és nem tudom intézni garanciával...
remélem mostanában nem találkozunk
-
sagit
veterán
válasz
karakpecze21 #25450 üzenetére
3dmarkt 06 is lefut hibátlanul...
tényleg nem tudom mi lehet... most sajnos pár napig nem érek rá tesztelni...
de utána utánajárok a dolognak -
sagit
veterán
válasz
karakpecze21 #25442 üzenetére
Nah kicsit összeszedem a dolgokat hogy esetleg más is lássa a helyzetemet a sok sok hsz elolvasása nélkül is....
Tehát adott a konfigom (adatlapomon), minden új kivéve a táp , illetev a rendszer vinyóm ( de az sem öreg)
Ezeket a teszteket futattam:
CPU:
Prime 64bit: blend teszt 2* 1 óra, smart teszt szintén 2* 1 óra -> semmi hiba
Intel Burn Test: ez is lefutott vagy 3*
ebből merek következtetni hogy a CPU jó leszRam:
Memtest86: 2* lefutott a 4 GB ramon
Win memtest: ez is
szerintem a ramok is jókWinyók:
Hdd sentinel: szerinte hibátlanok
WD diagnostics: szerinte is jókIGP:
Heaven Benchmarkt: lefutott hibátlanúlNa tehát ezt csinálja a gép: a rendszer terheléstől függetlenül random lefagy, van hogy napokig megy de van hogy napi 20* is lefagy. Vagyis nem lefagy hanem csak a monitor megy stand-by ba aztán annyi... vinyók pörögnek, ventik is és csak a restet segít a gépnek....( semmi kékhalál vagy hibaüzenet)
A napokba nem indult a rendszer, kiszedtem az 1ik ramot.. és úgy feláll (4gb-al csak csökkentettbe), 2 gb-al csak ritkán fagy, viszont amint elindítok 1 játékot ( COD 1 csak az volt kéznél) szinte azonnal fagyok....
Ezeket a teszteket csak ma futtattam, és a hiba fennáll továbbra is
Oprendszerem:
WIN7 x64 Ultimate -> midnen frissítés fentvan+ a legújabb driverek
A BIOST is frissítettem, a memók és a proci és minden a gyári órajeleken megy.... a memóknak 2 V sem segített úgy is fagyott de mint kiderült nem ők a hibásak
huhh bocsi a sok szövegért de tanácstalan vagyok...
-
sagit
veterán
válasz
karakpecze21 #25439 üzenetére
ilyet csinál a teszt mindkettő vinyóra (wd 500+samu160) a kábeleket cserélgettem össze vissza de semmi.... talán a sata vezérlő lesz fos?
-
sagit
veterán
válasz
karakpecze21 #25435 üzenetére
nah most elindult kompatibilitás módban... (Win 7) ééés egyből hibát ír ki mégpedig ezt:
"Test Error Code: 11-Cable Test:
rite sector error!" tehát a sata kábel lesz a sz@r?
-
sagit
veterán
válasz
karakpecze21 #25433 üzenetére
sajna a wd progija nem hajlandó le ellenőrizni a samu vinyómat
esetleg valami más? -
sagit
veterán
a Benchmarkt hibátlanul lefutott 2* tehát elvileg a ram is, az igp is, a cpu is jó....
amint elindítom a játékot szinte rögtön kifagyok... eszembe jutott hogy hátha a SidePort memória a szar, letiltottam hoyg csak a rendszermemóriát használhatja de úgy is fagy....
most már tényleg nem tudom mi a f@sz lehet
táp is jó elvileg mert semmi teszt közben nem fosik be a gép.... tök random, a cod 1 sem nevezhető nagy terhelésnek szerintemakkor mi maradt? alaplap + vinyó? a vinyó elvileg hibátla a HDD sentinel szerint, abban bízhatok?
-
sagit
veterán
áhh itt szenvedek vele...
1 ram van bent, mert úgy nagyon ritkán fagy a gép, most pl ment 36 órát kb hiba nélkül...
ma felraktam COD 1-et (csak ez volt kéznél) hogy azért megnézzem mit lép arra...szinte azonnal kifagy
1-2 perc game aztán ennyi, talán az igp? most már csak a rendszervinyóm van bekötve és semmi extra ....MOD: leszedem az Unigine Heaven Benchmarkot.. megnézzük mi a helyzet vele... ha szar akkor hozok bele 1 vga-t hátha
-
sagit
veterán
-
sagit
veterán
szia
jelenleg csak az alaplapi HD 4200 van... de majd próbálok szerezni 1 vga-t kölcsönbe...
az a lemezről bootoló diagnosztikai program milyen? pontosabban mondj 1 nevet aztán szerzek mert a memtest86-on kívül nem ismerek másikat.... esetleg linkelj 1etmost 2 vinyó van a gépemben, egy 500as WD és egy 160-as Samu, a hdd sentinel hibátlanra jelzi őket, de ha segíthet esetéeg feldobom az 500-ra
egyedül a tápom nem mai csirke, ezt el is felejtettem írni... de azt hogy ingadozik-e nem tudom kitesztelni... csaknem mindig pont akkor ingadozik amikor bootol a win és csak 4 gb ramnál?
még nem vagyok ideges... de lehet hoyg ez változni fog
-
sagit
veterán
ganged és unganged mód van, de én is keverem folyamat hogy melyik melyik...
mire állítsam?
az északi hidat hogy tudnám esetleg tesztelni?
biost frissítettem, illetve drivereket.. de semmi
2 rammal csak csökkentett módba hajlandó felállni a rendszer, 1el feláll de így is ritkán fagy random...beírok azért a win7 topikba hátha van valami ötlete ott valakinek
addig is köszi
-
sagit
veterán
ok, leszedem most az utolsó drivereket és az utolsó BIOS-t
remélem segíteni fog, a windows összes frissítése telepítve vanlegyen igazad hogy nem hardveres a gond, csak azért gondoltam arra mert amikor befagy akkor semmi hibajelentés vagy kék képernyő, csak elsötétedik a monitor és csak reset segít rajta
-
sagit
veterán
közbe Intel Burn Test v2.4-el proci kitesztelve.. szerinte az hibátlan... már csak valami olyasmi kellene amivel az lapkészletet tudom tesztelni....
everestel elkezdem de az ha jól tudom nem megbízható teljesen...
-
sagit
veterán
szia
nah ma kiteszteltem a ramokat. 2* lefutott a teszt úgy hogy mind a 2 modul bent volt a gépben, alapfeszen mentek, alap időzítésekkel. majd 2 órán át futott a tesz, de 2ből semmi hiba, kezdtem is örülni. restart azonban a win nem bootol be
. Egyik ramot kikapom és már indul is(mindegy melyiket hagyom bent mert 1 modullal elindul)
az alaplap lesz a gázos? vagy mit tegyek? előre is köszi
-
sagit
veterán
2.0 V-al sem jó... a gép már fel sem áll...
ilyenkor jön az hogy szétszedem és összerakom hátha valami volt, és láss csodát el is indult a gép
de csak 1 modullal... az hogy a 2 ram-ból melyiket rakom be teljesen midn1 neki, de csak 1-el hajlandó bootolni a win7ilyenkor jön az hogy az alaplap szar? vagy valamit elállítgattam talán a biosban?
-
sagit
veterán
sziasztok
konfigom olvasható az adatlapomon... szír új minden mégis folyamat random lefagy...
már csináltam mindent... milyen progikkal tudnék mindent kitesztelgetni?
ha kapnék 1 listát esetleg pér linket hogy melyik programokban bízhatok 100%-ban annak örülnék...
proci+igp+ram-ot szeretném kitesztelni..előre is köszönöm
-
sagit
veterán
válasz
Thunderzolee #25124 üzenetére
rendben, holnap letesztelem csökkentett módban 1 napig
-
sagit
veterán
jah és oprendszer win7 x64...
-
sagit
veterán
sziasztok
az adataimnál olvashatjátok a konfigom....
a problémám a következő: a gép használat közben random kifagy.. (van hogy napokig megy non-stop, van hogy 5 percenként) elsötétül a kép (semmi kék képernyő, full fekete lesz) és újraindul vagy nem
(ilyenkor reset segít)
procit teszteltem prime-al... elvileg nem ő a ludas
memókat a windowz-os memóellenőrzővel, elvileg ők is jók.....
biosba minden defalult, nem babráltam....tehát mi lehet a hiba? alaplap? küldjem vissza gariba?
előre is köszi
-
sagit
veterán
válasz
Dr. Romano #24192 üzenetére
elolvastam, köszönöm a linket
az jött le hogy Unganged-el jobban járok
-
sagit
veterán
sziasztok
valaki KB-ra el tudná mondani hogy mi a különbség Ganged ás Unganged mód között?
Illetve melyik a jobb? Nekem most jelenleg elméletileg dualba mennek a memók, everest ezt írja ki : Unganged Dual DDR2 128 bit
előre is köszi
-
sagit
veterán
sziasztok
vettem egy ilyen lapot
HDMI-n megy a hang TV re és valami iszonyat fos recsegős, a TV a gép illetve a kábel is 1.3-as HDMI-s
ötlet?
-
sagit
veterán
válasz
kisza25 #18137 üzenetére
sziasztok
5 HSZ-el feljebb ott az alaplapom....
Az lenne még a kérdésem hogy az everest azt állítja a ramokról hogy 733 MHz-en mennek mivel a DRAM/FSB arány 6, ha ki számolja az ember ez az érték is jön ki!
DE: az alaplaphoz tartozó mind2 software 800 MHz-et ír, illetve a BIOS is 800 MHz-et....
Kicsit szeretném húzni de nem tudom melyik értéket vegyem figyelembe, meddig mehetek hogy a ramoknak ne legyen baja....
Köszönöm előre is
üdv
-
sagit
veterán
Sziasztok
Ilyen alaplapom van: Msi
Van benne 4 db teljesen egyforma1 GB-os ram, sorozatszámuk, minden egyforma, azonban a Vista csak 3 GB-ot ismer fel belőle :S (a bios mind a 4 GB-ot látja illetve az everest is látja mind a 4 modult)
Mit tegyek hogy mind a 4 GB-ot tudjam használni? Előre is köszi... jah és a memóriát DUAL-ba ismeri fel a lap
üdv
Aktív témák
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest