- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sinesol
veterán
válasz Dilikutya #55 üzenetére
Elvileg minden gyártónál egyre hatekonyabb a textura és szintömörítés, meg cache felépitése, szal ami régi 8GB-al akad, az lehet ujabbal már simán megy. Kb. már a memoria mennyiség alapján se lehet egyértelműen összehasonlitani két különböző genes kártyát az architekturalis különbségek miatt. Az már csak tetézi a megítélés kérdését, hogy a legtöbb játék a ram-hoz hasonlóan vram-ból is extrán allokál, szóval nem is feltétlen szükséges a tesztprogik által kiirt mennyiség.
Mindenesetre érdekes, hogy random bench által kiirt vram-nál kevesebb memoriaval rendelkező vga-val is gond nélkül simán fut a játék tesztek szerint és min fps-el sincs gond.[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
válasz AxBattler #54 üzenetére
Hát... ha hinni lehet pl. ennek a tesztnek, a kártya 4K-ban sem nagyon profitál egyelőre a több VRAM-ból.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
válasz AxBattler #40 üzenetére
Itt a teszt.
Jó teszt, mert relevánsabb játékok is vannak benne, és több esetben még 1440p-nél is párban van a két kártya. A Calysto Protocolnál viszont már 1080p-ben látványos a különbség, csúnyán be is akad 8GB mellett néhol, bár szerintem az még nem a VRAM miatt van.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Vigneau
félisten
válasz Dilikutya #45 üzenetére
Viszont TDP terén az RTX 4060 115W-ja mellett az RX 7600 165W-ja nálam gyorsan el is döntötte a kérdést. Valamint az a kérdés, hogy Afterburner-rel - sajnos - jobban/könnyebben tudom finomhangolni a zöldet, mint a pirosat.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
GEIL
addikt
Oké, de ez egy 1080p-s kártya....
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
-
Dilikutya
félisten
Ezért várok ki én is, hogyan alakul a helyzet, mik jönnek ki. RTX4060 árban egy gyorsabb Radeon-ra még várok picit, hátha.
Most néztem tesztet, elvileg a sima RTX4060 koppra, az RX7600 meg majdnem pontosan hozza az RX6700 teljesítményét, a kettő közül így valóban az újabb típust venném.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
nagyúr
válasz Dilikutya #42 üzenetére
Szerintem most már a sima 6700-nak nem sok értelme van - a 7600 és a 4060 is logikusabb vétel nála. Ha éppen van valami kedvenc játék, amin pont az a +2GB RAM segít, akkor esetleg.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
-
Vigneau
félisten
válasz AxBattler #40 üzenetére
Egy időben én is RX 6700 10GB-t szerettem volna, de elég mostohán bánnak a chippel a gyártók és nekem tetsző, értelmes hűtéssel nem jött még ki ilyen kártya. A próbálkozások közül talán a 3 ventis XFX, ami valóban jó, csak az nekem meg hosszú.
-
félisten
Most nem tdom linkelni, de HardwareUnoxed csatornán összevetik a kettőt, és Ultra részletesség mellett sokszor elég jelentős a különbség.
Nyilván ha vki hosszú távra le akarja tudni a fejlesztést, az a 16GB-osat veszi... bár ekkora fogyasztással lehet inkább RX6700 10GB-ot vennék."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Vigneau
félisten
válasz Dilikutya #38 üzenetére
Engem is meglepett. De ha már nincs független, akkor legalább legyen gyártói.
Viszont a tesztelt játékok pont nem tudták kidomborítani a +8GB VRAM előnyeit. A végén még az lesz, hogy dobok egy lépést visszafelé és a gari nélküli RTX 3060 Ti-m idővel lecserélem egy RTX 4060-ra, azért a 115W TDP elég impresszív a számomra.
Máskor is léptem meg hasonlót: GTX 680 --> GTX 960 --> GTX 1050 Ti.
-
Dilikutya
félisten
Fura, hogy ezt így egy videókártyagyártó teszi ki. Bár a tesztelt játékok is érdekesek, a F1 2023-nak elég alacsony gépigényt írnak, a Rainbow Six 8 éves játék, de a Fortnite se egy csoda.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Vigneau
félisten
-
Sinesol
veterán
válasz Dilikutya #31 üzenetére
Szerintem tökmindegy, hogy nativ rendereles van e vagy sem, ha az eredmeny közel ugyanaz es siman megy minden. A tudat miatt szamithat valakinek, de engem annyira nem erdekelnek a reszletek, csak a vegeredmeny a lenyeg.
Ez kb ugyanaz, mint amikor valaki a biteken lovagol, hogy valami csak 128 bites memvezerlos, miközben kutyat csak az szamit, hogy hogyan teljesit az adott kartya, felolem aztan 32 bites is lehet, ha hozza amit kell. Szoval a lenyeg a vegeredmeny.
Hj, jut eszembe, erdekes azert ez a “nativ rendereles” is, fura hogy az meg jo, amikor igazabol a raszteres megoldas is egy fake valami a full raytracinghez kepest… Szal nem tökmindegy, hogy a többé kevesbe fake kepkockak epp milyen modon keszülnek?
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
Trógerság, mert nem natív renderelés van. Ettől én nem lennék ilyen boldog, ezeknek a kártyáknak DLSS nélkül is már 4K-ban el kéne érni friss játékokban egy játszható fps (30+) számot. Ezt látnám haladásnak, nem azt, hogy fel tudjuk skálázni az alacsonyabb felbontáson renderelt képet.
Az 1080p belépő szint kéne legyen ma már. 10 éve nem volt az, hanem az volt kb. ami ma az 1440p és a 2160p, és pl. a 2013-as Battlefield 4-et értelmezhető sebességgel futatta egy AMD APU is 1080p-ben.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
pandras83
őstag
ja hát nyilván.... a kolléga rx 570, nálad meg 7900xt akkor jóccakát mindkettőtöknek ha frame genről van szó. szeretnél te olyan artifactet (nincs) meg extra latencyt (szintén nincs) amivel a cp2077-et ultra settings+path tracing mellett 90-100 fps-el tolom a székből lefolyva. ja hogy path tracinget is csak youtubon láttál, de gondolom az is sz#r
[ Szerkesztve ]
Cyberfuck Patchrunner
-
Sinesol
veterán
Artifact azert nem altalanos, ujabb driverek javitanak hibakat, egy kis extra latency pedig még mindig jobb, mintha akadna, laggolna a játék…
Szvsz inkabb jatszok pl. 100+ fps-el wqhd-ban élvezhetö minösegben egy 4060ti-al, mint csodalom hogy milyen szepen akadozik sz.rrá ugyanaz a reszletességi szint egy 7600-on.
Na dehat savanyu a szölö, pfujj dllss…[ Szerkesztve ]
-
Pug
veterán
Einheit: Prozent.
Teljesen jogos, ezt benézetm!
WQHD-re nincs a tesztben AVG FPS-re táblázat egyben, csak külön játékokként.
Az összesített átlagot kiszámoltam manuál (itt a link, ha valaki szeretné ellenőrizni)
- Raszter AVG FPS átlaga az alább tesztelt játékokkal WQHD-ben: 69 FPS
- RT AVG FPS átlaga az alább tesztelt játékokkal WQHD-ben: 57 FPS -
kwzatz
őstag
Einheit: Prozent.
Öö... Ez nem a százalékos összehasonlítása a kártyáknak véletlenül? Gondolom a 100% az RTX 4090 lenne. Adnál egy linket erről a tesztről ahonnan a képeket beraktad, még mielőtt mindenki elhiszi, hogy a 3080/4070 60 fps alatti átlagot tol 1440p-n? Ez még ultratard beállítások mellett is kevés lenne. (tekintve a teszteket, amikre most ránéztem, az az átlag valszeg inkább valahol 80 felett van, és ugyanígy a többi kártyára is levetítve)[ Szerkesztve ]
"Everything is high risk, if you are a pussy."
-
Kelori
tag
Promo anyagon: JÁTSSZ KEMÉNYEN, MARADJ CSENDES xd
Annyira imádom az ilyen cringe marketing szövegeketif it ain't broke, don't fix it
-
ilor14
tag
Ha valaki nem hosszú távra tervez annak lehet, hogy elég, ha kicsit előrébb gondolkozol akkor látszódik, hogy a közeljövőben kevés lesz. Hoghwarts legacy-nál, Last of Us-nál már most látszódik, hogy kevés 1440p-re, a közeljövőben pedig 100%, hogy nem lesz elég. A 4070-nek kellene annyiba kerülnie, mint a 4060 Ti most.
-
Sinesol
veterán
Azt is erdemes beleszamitani, hogy ez max beallitas, aminek semmi ertelme, mivel ertelmes beallitasok mellett kb. ugyanugy nez ki minden, miközben jelentös extra fos-t nyerhetsz. A DLSS felskalazas szerintem sem tul erdekes, viszont a framegeneration az azert elég jó dolog, az is sok extra fps-t ad.
Plusz ugye az sem utolso, hogy a 4070-nél egy szazassal lentebb vagyunk árban, böven 200 alatt, a 16gb-os szerintem nem sokkal többert kaphato lesz, ami böven megfizethetö, ezert is sweet spot szerintem, mivel egy megfizethetö, közepkategorias kartya, ami wqhd-ban siman megallja a helyét. -
Dilikutya
félisten
Mondjuk a Doom Eternal elég gyanús, hogy a 2016-os Doom kipofozott motorját használja, ami meg a maga korában sem volt nagy igényű, meg nem is igazán open world. Szűk folyosón könnyebb több fps-t elérni.
-
Dilikutya
félisten
Kár, hogy alig gyorsabb a 3060Ti-nél, viszont jóval drágább. DLSS3 ide vagy oda, amit egyébként a világ egyik legnagyobb trógerségének tartok, és újabb címekben épp nem a legújabb videókártyákkal kéne reklámozni.
Ennek a kategóriának már 4K-ban is értelmezhető, 30-60fps sebességet kéne tudni. A 3840*2160 már nem luxusfelbontás. Az 1920*1080-at már 10 éve is vitte a belépőszint, meg az AMD APU-k IGP-i.[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
-
Sinesol
veterán
1-2 gennel korabbi kartyarol valtva siman jo választás, WQHD sweet spot kártya, ami minden modern cuccot támogat. Egyebkent nem ertem, hogy miert kell ezekre ilyen batár hütö, amikor fogyasztas terén kifejezetten jol teljesitenek, jelen esetben egy 150wattos vga-rol van szó. Par eve meg ez volt a normalis közepkategorias fogyasztas, teljesen alap hütesekkel, mi valtozott, hogy ma több kell?
[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
Gaming X slim. Szép, hogy ma már a két slotosakat nevezik slimnek.
Milyen a nem slim? 3 slot, 800w-os tápcsatlakozó, 8 venti?A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
BusinessGuy
őstag
16gb egy olyan kártyára ami jóval gyengébb a 3080-nál önmagában is vicc pláne hogy a 3080 10 gigája máig elég a legújabb játékok zömében 2k/4k/high/60fps köré.
-
nubreed
veterán
Arra várhatsz, sosem fogja az nv 100-150 dollárral olcsóbban adni őket, amelyik ársávba valójában valók lennének. Maximum akkor láthatunk majd jelentősebb price dropot, ha már piacon lesz az 5xxx széria, ami csak 2025 -ben jön. Hol van az még.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
nubreed
veterán
Ezt a szériát hintsük be sóval gyártótol függetlenül és lapozzunk, bottal se piszkálnám meg kategória a 4060/4060Ti úgy ahogy van.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
félisten
Ventus nagyon jó modell lett ITX rendszerekhetz a 199mm-es hosszal!
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest