Az MSI sem egyetlen modellel jelentkezett a 16 GB-os RTX 4060 Ti-ok kapcsán

A két színben választható Gaming X Slim termékcsaládon kívül a Ventus és a klasszikus Gaming X szériák is gyarapodtak új tagokkal.

A múlt héten cikkeztünk arról, hogy a 16 GB-os NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti kártyák megjelenésével az MSI kicsit karcsúsítja a Gaming X Trio dizájnú hűtését, és ebből született meg a 2,5 slotos, fehér/szürke színkombinációba öltöztetett GeForce RTX 4060 Ti Gaming X Slim White 16G.


[+]

A vezérlőnek időközben napvilágot látott a fekete variánsa is, azonban a cég további három konstrukcióval bővítette kínálatát, amelyeknek közös tulajdonsága a félpasszív üzemet támogató blokk, a 165 wattos TDP, a 18 GHz-es effektív órajelen ketyegő GDDR6 VRAM, a magányos 6+2 tűs PCI Express tápdugasz és az I/O kereten megtelepedett csatlakozók összeállítása (három DisplayPort 1.4a, meg egy HDMI 2.1a aljzat).


[+]

Az első két jószág a GeForce RTX 4060 Ti Ventus 2X Black 16G OC, illetve GeForce RTX 4060 Ti Ventus 3X 16G OC nevekre hallgat, és mindkét megoldás GPU Boost/OC frekvenciáit 2610/2625 MHz-re lőtték be a referencia 2540 MHz helyett. Az előbbi hardver 199 mm-es hosszához 120 mm-es magasság, illetve 42 mm-es vastagság párosul, és csakúgy, mint nagyobbik testvére, Torx Fan 4.0 légkavarókat használ, amiknek lapátjai kettesével összeforrtak a peremeik mentén. A hővezető padokkal kiegészített, alumíniumból készült hátlapi takarólemez nem csupán merevítési/védelmi funkciókat lát el, mivel néhány kivágás segíti rajta a lamellák átszellőzését.


[+]

Az utóbbi típus a magasságon vagy vastagságon nem változtat, ellenben 308 mm hosszúra nyúlik, és nikkelezett réz kontaktfelülettel dolgozó, háromventilátoros hűtőegysége az úgynevezett "Core Pipe" kialakítás követője, azaz a hővezető csövei a GPU baseplate-tel érintkező területen hengeres helyett téglatest alakot vesznek fel a jobb hőközlés elérésének érdekében. Az sem mellékes részlet, hogy a fém backplate perforációinak méretét jelentős mértékben megnövelték.


[+]

A harmadik újdonság a kétventilátoros GeForce RTX 4060 Ti Gaming X 16G, ami 247 x 130 x 42 mm-es fizikai kiterjedéssel rendelkezik, és burkolati elemén (oldalt, valamint felül) feltűnik az Mystic Light Sync technológiával címezhető RGB világítás. Az ugyancsak Core Pipe hőcsöveket hadrendbe állító Twin Frozr 9 blokkon már az újabb, Torx Fan 5.0 fajtájú szélgépek teljesítenek szolgálatot, amelyek hármasával, mintegy gyűrűsen összenőtt lapátokkal érkeznek a színre. A GPU Boost/OC órajeleit 2640/2655 MHz-re konfigurálták, és természetesen az öblös légrésekkel ellátott hátoldali fedőlemez sem hiányzik a képletből – az ajánlott fogyasztói árral ellentétben, mert azt egyik MSI fióka esetében sem közölték.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés