Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gargouille

őstag

válasz Micsurin #26 üzenetére

Nem csak a "spórolás" (bár megkérdezném, hogy abban mi is a rossz?), hanem az például, hogy amikor kaptam új telefont pár éve néztem hozzá tokot több magyar oldalon (tokshop és társai). Mindenhol szinte azonos árban 5200Ft körül voltak az egyszerű szilikon tokok, ugyanaz a 4 fajta modell. Felmentem alira és nocsak, 1.5$ -ért megtaláltam mind a 4 fajta tokot, de a legviccesebb, hogy a kedves hazai kereskedők még arra sem vették a fáradtságot, hogy lefotózzák, még a termékfotók is az aliról voltak.

Na most mondjad már meg nekem, hogy miért is vegyem meg 5200Ft-ért (10-szeres áron) ugyanazt az 500Ft-os tokot, amit a magyar kereskedő is teljesen egyértelműen az aliról rendel meg?

De ez csak egy példa a sok közül, mondhatnék zseblámpától, hálózsákon keresztül a bicskán át autóalkatrészig ezer terméket, amiknél detto ugyanez a helyzet. Most azokra a termékekre ki sem térek, amik egyáltalán nem is kaphatók itthon.

Az EU-ban már lassan semmit nem gyártanak, csak legfeljebb összeszerelnek és átmatricáznak.

Ami meg a "chinaforpresident"-ezést illeti, az semmivel sem primitívebb mint a "mindenszaramikínai" mantra. Egy termék minőségét nem az határozza meg, hogy hol gyártották, hanem az, hogy hogyan és miből. Mindenhol lehet jó és rossz minőséget is gyártani.

Új hozzászólás Aktív témák