Hirdetés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• nemlehet

őstag

válasz Carlos Padre #29 üzenetére

Ha ugy tortent volna az mar nyilt titok lenne :D

És ezt mondod te az alapján hogy.... Trust me bro?

Azt, hogy maskepp csinaltak, mint a nyugat jol mutatja, hogy nem Nvidia exluziv, sot
    Mit csináltak máshogy? Van bármilyen magyarázatod arra, hogy mi az a magic amivel sikerült megkerülniük a problémát, hogy végső soron az AI csak mátrix műveletek halmaza. Azt, hogy ezt traineld tensor magok kellenek, minől több van annál gyorsabban megvan ez a folyamat.
    Nincs olyan if littlechineseai = true
    then tensor=magic....

Kérdezz már meg egy AI fejlesztőt, hogy mi a véleménye erről az egészről. Dobálóztik itt olyan fogalmakkal mint hatékonyabb kód amikor ez egy lózung.

Az pedig, hogy mennyibe kerult Kinanak a csempeszett hardver plane lenyegtelen, mert a nyugati piacon nem annyi ugyannannak a hardvernek a beszerzesi koltsege.
    De fogd már fel hogy nem lényegtelen... Esküszöm.... Oké hozzunk egy analóg példát. A haverod kihív egy gyorsulási versenyre.
    Te megjelensz egy RS8 Audival. Ő megjelenik egy agyontuningolt 1500 LE Supraval aminek gyári a kasztnija. Majd amikor lenyom vele akkor utána mosolyog, hogy jajj ez csak technika meg a sofőrön múlik és csak tegnap vette a kocsit a szomszéd paptól 2 üveg páleszésrt amikor ez nyilván nem igaz, mert 20 millió értékű top notch versenyalkatrészekkel van tele a motor.

Továbbra is a Deepsee-nek nem a megléte a csoda, hanem az, hogy állítólag 6 millióból készült el hobbiprojektként.

A nyugati fejlesztok ezert vannak sokkolva, mert elhittek, hogy csak nyers erovel lehet eredmenyt elerni, mikozben meg lehet oldani okosan is.

És pont ez a propaganda amit nyelsz mint kacsa a nokedlit. Én semmilyen hiteles információt nem láttam arra, hogy bármilyen úttörő megoldás született volna. Állítás van kínai részről, semmi egyéb.

De te magad is tobb szaz millio dollart emlegetsz a fejlesztessel kapcsolatban, mikozben az usa tobb szaz MILLIARD dollart kolt a fejlesztesre es senki nem latja hol a vege.

Ez meg csak szimplán de facto téves állítás. Ha megnézed az OpenAI működési költségeit az kb 3 milliárd dollár amiben benne van a teljes infrastruktúra üzemeltetés költsége, rengeteg fejlesztés magán az LLM-en kívül és miegyéb. Az, hogy Trump bejelentett egy 70 milliárd dolláros AI fejlesztési programot amiben kb semmi konkrétum nincs nem egyenlő azzal, hogy 1 db specifikus LLM modellt több száz milliárd dollár kifejleszteni. Nem annyi. Amit én olvastam olyan 200-500 millió dollár között van szigorúan véve a az LLM fejlesztése attól függően hogy mennyi és milyen adaton akarod trainelni, mennyi ideig és utána mire akarod használni.

Új hozzászólás Aktív témák