Hirdetés
Aktív témák
-
Pé
senior tag
Irok bele én is egy kicsit...
Emstityu, nem lehet hogy a middle east europe helyett csak a middle east jutott el hozzá ?:D
...Középiskolában kétnyelvűbe jártam, amerikai tanáraink voltak. Amikor először voltak itt, televoltak zacskós kajával, víztisztító tablettákkal, csótányölő mérgekkel, meg gyógyszerekkel. Utána csak néztek hülyén. Mindegyik ''egyetemet'' végzett tanár volt. Volt egy irodalom szakos, aki soha életében nem hallott Thomas Mannról, Winnetou-rol, ill. meg volt győződve róla, hogy a Huckleberry Finn kalandjait Tom Sawyer írta.
...Pár éve dolgoztam belgiumban, amikor kértem ideiglenes tartózkodási engedélyt, a nő meg akarta nézni , hogy egy magyarnak milyen papír kell hozzá. Elővette az afrikai katalógust, és miután harmadjára sem találta MO-t a listán, megkérdezte a főnökét, hogy mi legyen. Mire aztán ketten közösen összehozták a dolgot...
Egyszer együtt utaztam egy svájci gyerekkel, aki megkérdezte, hogy továbbra is az orosz-e a hivatalos nyelv nálunk... merthogy a SZU felbomlása után sokan áttértek a saját nyelvükre...
Ellenpélda
Jelenleg kint vagyok amerikában, az IBM-nél. A világ minden részéről vannak emberek. 2 brazil gyerekkel dolgozok együtt, az egyik például teljesen képben van MO-t illetően. Kultura, borok, kaja, történelem. Valamelyik nap olyan dolgokat mondott a donkanyarban harcoló magyar hadseregről a 2. vh.-ban, hogy csak néztem.
Az egyik supermarketben a pénztáros csaj (echte amerikai) aki diákmelón van ott, kérte az útlevelem mert cigit vettem, és kell hozzá igazolvány. Kiraktam elé, aszongya: dejóóó magyar !! Hogy tök tetszett neki amit töriből tanultak MO-ról, törökök, egri vár, Rákóczi, Kossuth, 56, stb.. es hogy örül hogy mosmár az EU része lészünk....
Ennyi. Bocs ha hosszú voltam.
Aktív témák
- Lenovo L13 Core I3-10110U / 8GB DDR4 / LAPTOP 2
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Bomba ár! HP ProBook 440 G8 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Új, Aktiválatlan, iPhone Air (256 GB) (rendelhető)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest