- Bukta a GeForce RTX 5090D-t Kína?
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Hővezető paszták
Új hozzászólás Aktív témák
-
FeRRaR1
őstag
válasz
MrSealRD #11076 üzenetére
Ki kell fogni egy jót, igazolható komoly szerviz történettel, és ez a nehéz része. Nekem nemrég vett ismerősöm, igaz az már 2018 Cayenne Turbo 4.8L V8.
Most hosszabbította meg a gart rajta, Porsche márka kereskedésben mert sok a drága dolog rajta. Légrugó szett, váltó, sőt egy hátsó difit már cseréltek is rajta. Nem tudom M.o.-n vannak e ilyen használt autó garancia szolgáltatások, de egy 2 tonna feletti, 4 kerekes, automata, turbós V8, légrugós, összetett kocsira biztos kötnék.XC90 V8 ami volt nekem is elkért minden évben 1500-2000 fontot itt ott. Nem hagyott ott soha, nagy baja se volt de hatalmas, nehéz, erős, eszi a gumit, féket, az éppen a váltót is, haldex is lehet szervizes, hátsó difi, gátlók... Kúton is gyakran leszel vendég.
Cserébe a smile / mile verhetetlen. Egy V8 SUV, úgy érzed egy megállíthatatlan mindenen átmenő tankban ülsz. Párszor kivittem terepre is, persze nem vagyok egy Ámon Olivér de azért mentem keresztbe én is
Na az feeling, üvölt a V8, 4 kerék szórja a sarat a magasba, arra így sok évvel később is erősen emlékszem
Túl rövid az élet hogy Jazzel meg Priussal járkáljon az ember.
(Ezúton is bocsánat ha valakinek a lelkébe gázoltam) -
FeRRaR1
őstag
[link] Ezt csak úgy itt hagyom
-
FeRRaR1
őstag
[link] A teljes Porsche story.
Eddig -
FeRRaR1
őstag
válasz
radi8tor #10945 üzenetére
Okosabbak mint a legtöbb ember akit láttam ugyan ott....
Egy szülő elöl, egy hátul, középen két gyerek és nagyon figyelnek minden fele.
Hibátlan.Ehhez képest azember: Telefon a kézbe, gyerekre rá se nézünk, se arra hogy jönnek e és indulás.
Na jó megint túl negatív vagyok, az emberek többsége normálisan kel át, csak az nem marad meg annyira.
Viszont egy 10% az abszolút halál kategória. Gyereket is elvenném tőlük úgy mennek át a zebrán. Ha egyáltalán ott...
bitpork
Csak a parkoló kocsikat kerültem ne aggódj
-
FeRRaR1
őstag
[link] Múlt héten az első nap miután beszereltem a Dashcamot
-
FeRRaR1
őstag
válasz
grizlisandor #10844 üzenetére
A kormány a jobbik oldalon van mint látható
Azért még itt sem olyan nagy a Gordini választék...
-
FeRRaR1
őstag
válasz
grizlisandor #10835 üzenetére
[link]
Mindig bele akarnak vinni a rosszba ebben a fórumban... -
FeRRaR1
őstag
Eredetileg kerámia beszámolónak indult de ne szaladjunk ennyire előre:
Két hónapig napi használatban volt az S80 V8, hideg, meleg, fagy, só, sár... Így érett neki az alapos kívül belül hogy vissza parkolhasson a fedett helyére.
Kapott egy alapos porszívózást, szőnyegek alatt, rések, kárpitok, szellőzők, gombok, könyöklő, minden.
Majd egy belső ablak pucolást, ez 40% ipa + 60% deszt víz, üvegre való kendővel.
Ez + ezMinden műanyag felület interior samponos áttörlést.
Ezzel mert most fogyott el, már magamnak keverem.
Majd ápolás de nagyon kevés szerrel, alaposan vissza törölve.Alapos bőr takarítás és egy órával utána ápolás.
Illatosítás lenor gold + deszt víz finom permettel minden textil szőnyegre.
Mosás:
Kis lécekre felálltam ez a gumi mosás + ápolás + alváz mosás miatt is segítség.
Felni, hiába carbon kerámia a betét, volt rajta mit takarítani.
Először ezzel kapott, majd alapos öblítés közben a kocsi alsó egynegyedén is körbe mentem.
Ekkor láttam hogy vannak kátrány és talán rozsda foltok is, alapvetően csak erről szólt volna az írásom hogy a vezető ajtón és az utas oldali hátsó ajtón servFaces profi kerámia van, a sofőr oldali hátsó és anyós ajtó pedig GYEON Syncro kit, az EVO előtt sima verzió, de az már nem kapható így az újabbat linkeltem.
Ekkor az alsó negyedet körbe fújtam Auto Wheelel hogy leold e valamit de semmit nem talált magának. Alapos öblítés, és ekkor vettem észre hogy a servFaces kerámia közel sem dobja úgy a vizet mint a GYEON 2 év után, mosáskor mindig kapta a Ceramic detailert. (ahogy ennél is)
Na mondom akkor ezt a két ajtót újra csinálom mert nagy a különbség, a GYEON szinte frissnek hat amaz meg nagyon fáradtnak. De ugye voltak még pöttyök úgy hogy akkor kátrány oldás az alsó egyharmadon. Rengeteg folt elkezdett megfolyni így öblítés előtt még egyszer körbe fújtam és megint hagytam 2 percet. Veretés után minden folt eltűnt, hiába nem kapott mosást, tökéletesen tisztának tűnt ránézésre a felület.
Legnagyobb meglepetésemre a servFaces vissza tért, és elkezdte szinte ugyan úgy dobni a vizet mint a GYEON. Mind a két oldalon ez volt a helyzet. Ezt mindenképp meg akartam osztani mert engem is meglepett.
Nade ha már ott volt a kerámia a lámpákat és a csomag pakolás közben keletkezett 2 kis karcot a hátsó lökösön kerámiáztam (utóbbit políroztam is) de már az újabbal ami a jelenleg használtam: GYEON Pure EVO. Álom vele a munka, kint vagy bent, kis részeket vagy akár egész ajtót megcsinálva olyan nagy a visszatörlési ablakod hogy kb nem tudsz hibázni. Sokkal de sokkal egyszerűbb feltenni mint egy Fussot pl.
Előtte persze mosás, hab, sampon, 2 vödör.
Kerámia a lámpákon megvolt de csak sima szárazolás után készültek a képek, a gumi ápolás + Ceramic detailer utána került rá, csak akkor már sötétebb volt jó képekhez.
Felni is kapott detailert a fényezés után illetve egy motortér áttörlés. Először a műanyagokat majd a fémeket.
Hihetetlen jó volt használni napinak, fájtak az arcizmaink a sok mosolytól amit okozott.
Egyébként az alvázra ezt fújtam a habosítóval, 2 adagot leveretés előtt.
Qru
Egyszer hibázok aztán már is az orrom alá van dörgölve hogy öregedtem egy évet2ozzmexy
Rendben, jöhettek, de a benzin pénzbe nem szállok be és 2000+ km -
FeRRaR1
őstag
válasz
2ozzmexy #10786 üzenetére
Mindig veszek valamit tőlük mert olcsó és jó.
Volt egy 25 literes Holts samponom amolyan mindenesnek a rendes mellé, céges autók, habozás, bicajok, felnis vödörbe mosáskor stb... Na az már sehol nem kapható tavaly óta így most vettem egy ValetPro sampont a rendes mellé.
A régi jól bevált amit tolok az a Meguiars NXT, csak azt sajnálom mindenhova locsolni
Illetve mivel egyre több a GYEON termékem van vettem tőlük egy koncentrált sampont kipróbálni, a Ceramic detailer meg az egyik legjobb amit valaha használtam szóval nem az első és nem is az utolsó üvegem. Na meg 2 kocsin is GYEON a kerámia és azt fel is tölti ha lekezeled mosás után.Nem verseny ez, aki jobbat és jobban akar valamit csinálni a kocsiján az respektet érdemel. (legalább is tőlem biztos)
-
FeRRaR1
őstag
[link] Megjött a kedvem, kiviszem terepre
-
FeRRaR1
őstag
Update, reggel mentem egy városi kört, 3 megálló, 20km, hidegindítás, végig Sport mode de csak minden második adandó alkalommal élvezkedve 14,3 volt az átlag. szerintem ha bejáratódik kb annyit fog enni mint az S80 V8 félig élvezkedve az a 12 - 13 liter környéke.
-
FeRRaR1
őstag
A CT200h egy kellemes meglepetés volt. Lóerőhöz képest egész kis fürge volt ha kellett, és a villany motor is ügyesen maszkolta a motor hiányosságait, vagy nem járását.
RX450h mondom akkor ha az 1 sor 4 motor + 1 villany + FWD ennyire jó volt, akkor a V6 + 3 villany motor + AWD maga lesz a megtestesült csoda. Hát nem. Annyira förtelmes és ingerszegény volt vezetni hogy az leírhatatlan. 320 lóerő vagy mennyi, de ha valaki azt mondja hogy 200, elhiszem neki. Se gyors, se jó, se keveset fogyasztó nem volt.
Nincs mese GS-F vagy RC-F kell ide
Valaki kérdezte a Macan tapasztalatot. Érdekes és összetettebb mint gondolná az ember. Normál módban van turbo lag, kisebb nyomással tölt, előbb elvált, érzed hogy nem akar sietni. Na most így kb 1 percet mentem.
Amint beülök, Sport vagy Sport Plus egyből a Sport Chrono-n. Agresszívabb a váltó, jobban kihuzatja, amint esik a fordulat kapcsol vissza, durrog, turbó is mindig tölt és legalább 0,2 - 0,3 bar-al többet.
Na szóval tegnap az első tele tanktól tele tankig után megnéztem és hát, hogy is szoktuk ilyenkor, jól lehazudjuk
Na én nem fogom: 19,8 volt az első tank átlaga. Ez 95% Sport vagy Sport Plus, és rohadt sokat élvezkedve. Minden hazaérkezés után kicsit még rugdalva a gázt
Viszont valami eszméletlen jó vezetni, teszi a hátulját kanyarba, finoman, barátságosan, nem is tolom 4000 fölé még bejáratós de finoman kúszik a segge nagy gázra, bekapcsolt elektronikával. Amennyi örömöt és érzelmet ad a vezetése az nem evilági.
Jó döntés volt nem számokat, meg 0-100-at venni, ha nem vezetési élményt és mosolyt. Érzed hogy küzd a hátulja a tapadásért de játékos módba nem siet előre pakolni a hajtást, had menjen kicsit, majd ha nagyon megindul akkor teszünk kicsit többet előre addig had szóljon. Ezt hogy tudták így leprogramozni. Hogy tud OPF-el egy 2023-as kocsi így durrogni gyári rendszerrel. Hogy tud ennyire agreszív sport autónak érződni egy családi SUV? Sok a kérdés, de inkább csak költőiek, nem érdekel. Csak az érzés hogy ha vezetem.
Majd tervezek egy első mosásos beszámolót, sőt kettőt Volvo majd Porsche ha lesz időm.
Addig is kikerázott Macan, meg kerámiázott Volvo lámpa és miegymás:
-
FeRRaR1
őstag
-
FeRRaR1
őstag
Nem maradt pénz benzinre.
Eze öccá'-ért lökjél bele tesó, borravaló nincs.
-
FeRRaR1
őstag
-
FeRRaR1
őstag
Na ma mit láttam: [link]
Persze hogy egy bmw-n kellett lennie
Gyakorlatilag a lökhárító alatt a kipu vég ahol kezdődik oda volt csavarva valami led szalag.Qru
Jártunk Villányba. Miért mennénk bárhova, a Magyar borok a legjobbak, mi vagyunk a királyok.
Aztán ahogy elkerültem külföldre, elő kerültek mindenhonnét új emberek, kapcsolatok úgy kerültek elő a Spanyol, Francia, Olasz, Chilei borok.
Hát kurv@ nagy tévedésben voltunk addig a pontigSok ilyen példát írhatnék de a lényeg hogy minél többet látsz, kóstolsz, tapasztalsz annál jobb rálátásod lesz. Ahogy a Bödöcs mondta, vitte volna el a peronosz, többet nem mentünk. Illetve a Villányból hozunk ide bort átfordult akkor nagyon hamar arra hogy innét viszünk ajándékba inkább.
Mikor a falusiak nyilatkoznak hogy há' üzenni kell Brüsszelnek állítom a térképen nem tudná megmutatni hogy hol van. Nyilván mindenhol előfordul korrupció, hazugság, na de az hogy szinte csak az legyen, az már gyomor forgató.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
2ozzmexy #10604 üzenetére
Nincs is ezzel semmi baj.
Amivel viszont van hogy ennyire ostoros állatkák vannak mindenhol. Egy sajton elkezdeni anyázni, először röhögtem egy jót de inkább szomorú.
rbalint88
Reggelihez szoktuk, ha sütsz tojást, szalonnát, zöldségeket nagyon jól elfér ott az is, mi imádjuk.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
radi8tor #10602 üzenetére
Kedvencem a hsz-ek, főleg ahol leírja valaki hogy ölég rossz a trapista és alatta megy az anyázás hogy jó vagy nem
Besz@rás hogy egy retkes sajton is össze vesznek...
Az fel se merül senkibe hogy van akinek ízlik, van akinek nem?
Nyilván csak végletekben tárgyalunk mint a Sith lovagok.
Nekem ízlik aki mást mond annak az anyja téglával mos ablakot.
Vagy nekem nem ízlik = sz@r, aki szerint nem így van dögöljön.Most kinéztem a hűtőbe nekünk van:
Cheddar
Mozzarella
Halloumi
American burgerhez
Feta
Gouda
Parmesan
De szokott lenni Red leicester is, meg füstölt, ez a kettő kifújt.
Kinti hűtőbe nem nézek bele mert lehet még több félét találok...Szóval ja mi sajtosunk vagyunk. Annyira hogy asszonytól volt egy pólóm amin annyi volt dolgok amiket szeretek:
Washing my car
Looking at my car
Driving my car
Cheese
-
FeRRaR1
őstag
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Reggie0 #10568 üzenetére
Amit én láttam videót, Német autópálya, felment 250-ig, majd egy 10-15 másodperccel utána ugyan úgy padló gázon vissza lassult 220-ig. Pont annyit bírt tartani a 18 éves 185 lovas diesel régi Volvóm
Jó lehet valakinek, de az én felhasználásomnak / igényeimnek nem.
Viszont annyira jól menedzselhető a termelésem hogy a 2. céges furgon is hajszárító lesz. Furgonhoz képest jól megy, Toyota, ronda de cserébe kényelmes és megbízható + 10 év gar. Illetve a költségem a töredékére esik vissza.
rbalint88
Ez is lehet mert pontosan így van. Nincs nagy dráma, nem tölt be a turbó és b@sz hátba. Egyszerűen tudja amit tud és ha valaki azt mondaná egy vak teszten hogy ez egy szívó motor lehet hogy el is hinném. Annyira instant és lineáris. Számtalan autót próbáltam, számomra ez felelt meg a legjobban és én tudom pontosan mit akarok. Attól még lehet hogy valakinek fontosabb más paraméter. Elég megnézni Ámon Olivér új Porsche vételét. Oda lép neki és őszintén elmosolyodok, pedig 20 éves a vas. [link] 14:30 ha nem onnét indulna. Mennyire őszinte az a mosoly és mennyire jelent sokat valakitől aki állat tuning gépekhez van szokva meg 1000 lóerős V12-esekhez. Vagy [link] 15:50. És ez még "csak" egy gyári alap 20 éves Porsche. Én is így mosolyogtam minden mozzanatánál mikor éreztem hogy sok 1000 mérnök dolgozott nagyon hosszan hogy mindene ennyire jó legyen.
Qru
Nem merném felvinni a Ringre durex nélkül. Papír tigris vagyok hozzá
-
FeRRaR1
őstag
válasz
rbalint88 #10563 üzenetére
Kib@szott jól gyorsul de nem a számok miatt esett rá a választás.
Azért mert torony magasan ez a suv adja a legjobb vezetési élményt.Érdekes mert a spritmonitor átlag 13,74 a legtöbb ebből 12,5, de egyébként meg se néztem eddig. Ha spórolni akarok akkor megyek a saját energiával tankolt hajszárítóval
A Macan S ugyan ezzel a motorral egy hangyányit jobb, 12,94 átlag. Volvo S80 V8 ha már itt járok: 12,7 ami reális. Óvatosan el lehet járni 10-11 körül de ki akarja szalvétával fogni a f@szt?!
Nekem mikor egyszer ránéztem 14 körül volt az átlag, de most egy hétvégi gépnél minek nézzem. Illetve a szokásos mondásom: Még nem hallottam olyat aki meggazdagodott az alacsony fogyasztásból. Egy Lexus CT200h átlag 5,4 nálam sose állt meg 6 alatt, de inkább 7. Persze nem rossz érték meg jó autó csak érdekes hogy az alul motorizált gépekkel nem hozom az átlagot, az erősebbekkel meg igen.
Szóval ahhoz eléggé kellett hogy nyomja vagy valami nincs rendben szvsz. Ahogy a Volvo V8 úgy a Macan sem a "számok autója". Arra hogy azt a legjobb érzés vezetni nem tudsz katalógus adatot. Nem lassú de kinek mi a tapasztalata. Egy 700 lovas tesla után lassabb a 0-100? Sokkal.
Cserébe bele ülök, berakom a családot, lemegyek a Nürburgringre, élvezem az egész utat, max 1 tankolás pár perc alatt. Majd a kipakolás után annyit veretek a pályán amennyit akarok, mind ezt akkora élvezettel hogy le kell súlyozzam magam ne hogy elszálljak a boldogságtól. Majd család berak, irány haza pár kitérővel. Na most a fenti példámból erre egyikre se lenne alkalmas mondjuk egy Model S P100D. Nem hogy egy kört, de felet se bír ki a pályán, és már túlmelegedett az akksi + fék. Ha ne adj isten körbe ér, akkor max 2 lassú kör aztán hagyhatod töltőn pálya zárásig. Majd mehetsz haza a töltőig a 700 lovas vassal 220-al mert annyi a max a mit tartósan tud is menni.
Lehet hogy nem erre volt szüksége és nem nézett utána mit akar. Nem volt tisztába vele. Én pontosan tudom miért vettem ezt, legfőképp mert sportos, kényelmes és hatalmas élmény vezetni illetve nagyon jól tartja az árát. Drag racere, vagy fogyasztásra biztos nem ezt választom.
Szerintem ez a legnagyobb gondja sok vásárlónak, hogy nincsenek tisztában vele hogy pontosan mit is akarnak.
Jót beszélgettem ma egy M3 Competition tulajjal majd lehet megírom, most vette.
Illetve leleplezték az új Cayennet kívülről is, van V6 hibrid ami tud majdnem 100km-et hajszárító módba pont passzolna az életembe csak a sportosságból veszítene. De majd kipróbálom biztos ami biztos
Illetve nyílván beszűmolok majd ha gyűlik több tapasztalatom.
Qru
Legújabb, 8 hete frissített, felső polcos 10 év garos Xpel.
Már rajta van a képeken -
FeRRaR1
őstag
válasz
szabonagyur #10561 üzenetére
Pont azért lesz lefóliázva hogy ki tudjam vinni a beteg fejemmel én is
-
FeRRaR1
őstag
válasz
grizlisandor #10547 üzenetére
Lehet hogy jövök majd pár finomság képpel ha lesz időm...
-
FeRRaR1
őstag
válasz
radi8tor #10538 üzenetére
Én focista fújásnak hívtam eddig de ez is jó
Gyerekeket úgy lecsesztem mikor 3 évesen szemeteltek először...
Ráadásként eldobtak egy szemetet cserébe az összeset össze kellett szedniük a parkban.Mikor egy taknyos sáros PZS-t mondtam dobjanak csak az erdei esős árokba, pár nap és lebomlik, nem merték így majd 8 évesen se.
Kedvencem mikor neki mennek egy felnőttnek ha látják hogy szemetel. Egyből számon kérik, persze azok meg nem tudnak mit csinálni szégyenükbe hogy két gyerek b@ssza le őket. Nem mindennapos, de két havonta azért elő fordul.
Illetve csinálunk havi egy szemétszedést hárman a környező utcákban és erdőben.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
radi8tor #10505 üzenetére
Mérnök informatikusnak tanultam, érdekel is az informatika de mint kiderült nem bírok egy helyben ülni sokat. Az hogy utazok siteok között, emberekkel tárgyalok, találkozok, problémákat oldok meg jobban fekszik a lelki világomnak.
Illetve USA is olyan hogy nagyon nagyon NAGYON meg kell nézned hogy hova mész. Melyik város / állam mit nyújt illetve mit nem.
Sajnos / szerencsére nem tudnék gép előtt egyhuzamban egy dolgot csinálva annyit ülni vagy koncentrálni.
Szerintem kézhez kaptam annyit de nem keresem vissza az 6-7 éves pay slipeket
-
FeRRaR1
őstag
válasz
radi8tor #10497 üzenetére
Igen, láttam reggel gondoltam hogy írok valamit de belevágtam inkább a napi teendőkbe
Szóval az én tapasztalatom eddig:
Ha itt Angliában kérdezi valaki a fizetésedet ami eleve nagyon nagyon ritka*** akkor úgy kezdik hogy van valami oka, gazdaság, házhitel felmérés... Illetve úgy kezdik hogy ezért kérdezi, ne haragudjak miatta, ha nem bánom / zavar akkor közölhetném.
*** Kivéve ha magyarok kérdezik
Ezzel szemben Magyarországon, igaz '18-ban voltam utóljára de kétlem hogy jobb lett azóta.
Amint találkozol valakivel aki tudja hogy Angliában élsz, avagy szóba kerül és amint megtudja hogy itt élsz: MENNYIT KERESEL ODA KINT???
Első kérdés, szinte mindig. És ok nélküli ráadásul, illetve a rosz kérdés. Ilyenkor azt szoktam hogy kijavítom őket:
Nem az a fontos hogy mennyit keresel ha nem hogy boldog vagy és szabadnak érzed magad. Illetve anyagi oldalról hogy hány kg kenyeret, hány liter benzint tudsz ezért megvenni. Maga a fizetés összege semennyire nem írja le hogyan élek ezek ismerete nélkül.
Ekkor néznek rám mint egy UFO-ra hogy mi a f@szról beszélek... Akkoriban fejeztem be a busz sofőrködést és mondom hogy ott kb 1,3 millió ft körül kerestem átszámolva ha annyira érdekel.
Akkor meg hüledeztek hogy ÚR ISTEN, Abbú' én is tudnék élni meg hasonlók.
Ja imádtamSvájci Magyar ismerős kb ugyan erről számolt be.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
rbalint88 #10393 üzenetére
Kutya pártiak vagyunk de most egy macskánk van. Már mint úgy hogy jól elvolt a gyerekekkel, szomszéd istállóban lakott, idén 18! éves, süket, de annyira barátságos és egyszer csak itt maradt. Mármint a mosó konyhába mert beljebb nem jöhet, de kapja a féregtelenítést, cseppeket meg amit kell. Van ágya, alom, rendszeres kaja de ha fog egeret addig nem eszi meg amég nem mutathatja meg büszkén. Ha kell vár 2-3 órát a küszöbön mire haza érünk. Már nagyon lassú szegény szerintem az utolsó nyara lesz ez.
Addig nem szeretnénk semmiképp illetve a határokat is meg akarom húzni hova jöhet be hova nem, mennyire kinti / benti. A saját kanalamról etetem, ágyamban alszik és az udvaron van láncra kötve között valahol fél úton meg akarnám találni az egészséges módját... Mindegy egyenlőre a macskáé a mosó konyha addig úgy is tárgytalan de szeretnék a csajok, biztos nagyon élvezénk hogy együtt nőnek egy kutyával, és jóval több lenne nekünk mint kutya.
Ha egy akkor 16 éves macskát meg tudtunk tanítani hova jöhet be és hova nem, akkor egy kutyát gyerekjáték lesz
(ha az nem is de talán könnyebb) -
FeRRaR1
őstag
Mentem vele. 2x
Jól érted, addig nem lesz napi használatba amég nincs rajta PPF.
Addig "csak a V8-al" járunk minden hova úgy hogy annyira azért nem rossz...Egyébként meg volt nálam 2 Macan is rövidebb időre meg elég sok kocsi ment át a kezem alatt idén szóval volt miből válogatnom...
Másrészt meg 6 napoztam az elmúlt másfél hónapban úgy hogy nem is tudtam volna menni vele. Most hogy lecsengett a melók nagy része, vége az alkalmazott és manageri szabadságoknak lesz több időm, és lesz is használva, legalább egy nagy Skócia North Coast 500 és Nürburgring idén, de lehet hogy egy Riviéra is ezeken felül.
Illetve a PPF-re is ennyit kellett várni úgy hogy vagy sz@rabb helyre viszem vagy várok.
De tudod vannak akik letöltik a mozi kamerás felvételt csak hogy mielőbb lássák a filmet, valaki megvárja a 4K BluRay-t.
Reggie0
Ja, komoly volt. De aki vezette is érdekes. Magyar Vizsla tenyésztő és úgy hívják a szukáját mint a páromat
Lehet lesz egy Vizslánk de még nem kiabálom el. Nagyon normális és pozitív volt az ember, ha nem lennének időpontja estig beszéltünk volna. Sportkocsik és kutyák, csak ezek érdekliktboldi
Nekem is dobnak rá egy enyhe sötétítést körbe. -
FeRRaR1
őstag
válasz
F_Zolee #10363 üzenetére
Nincs 100%-os fényezés, sőt a Porsche az egyik legjobb. Szinte tökéletesre fújták ami már önmagába ritka. Majd szállítás, rakodás, tankolás, védő műanyag leszedés közben össze karcolták. Nagyrésze még napon se látszott csak detailer lámpa alatt.
Egy Rolls Royce is tele van karcokkal ha bevílágítod. Egy McLaren vagy Ferrari is sokszor kriminális fényezési hibákkal jön le a sorról. Az olcsóbb márkákról nem is beszélve...
Ezek nagyrésze nem látszik ha nem keresed. 1-2 éves kocsit bevilágítanék neked, el sem hinnéd amit látsz. De több szalonban is voltam már detailer lámpával...
Fevetésre válaszolva látni fogják, mivel a kapcsolat tartóm kérte hogy dokumentáljam a folyamatot.
Autó vásárlók 99%-a nem érdekelt ebben, nem ért hozzá, nem tudja mit hogyan, vagy hogy léteznek egyátalán ilyenek egy új autón. Így nem éri meg ebbe nagy energiát tenni a gyártóknak. Sajnos.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
2ozzmexy #10357 üzenetére
Konkrétan a Kranzle 1152 TST-t néztem most a K7 helyett. Akciósan kb abban az árban van mint a K7 Premium.
Havonta 1-2 kocsimosásra a Parkside is bőven elég.
Comet K250 11/160 az eddigi legjobbam ami valaha volt (amikor működik). Illetve van robbantott ábrám, az utolsó csavar, tömítés, dugattyú minden rendelhető hozzá. Olaja cserélhető, halk és nagyon erős gép, cserébe több mint 40 kiló.
Kranzle 1152 TST ugyan úgy réz motoros, kerámia dugattyús szerelhető, viszont valamennyivel könnyebb és veszek hozzá hosszabb tömlőt így 35 méteres lesz. Gépet egyszer leteszed és a legtöbb munkát megcsinálod vele. Úgy vagyok vele ha kevesebb mint 2 óra a meló akkor eddig K7 volt, ha hosszabb akkor Comet K250. Viszont nem ezzel foglalkozunk így ez csak mellékes ha kérik, havi 1-2 alkalom.
Jövő héten megyek egy nagyker / szervizbe és kipróbálok több Kranzle gépet a Cometem mellett és majd akkor döntök hogy jó lesz e a 1152 TST.
Illetve a kocsimosás se annyira sima nálam mert ha mosunk akkor 3-4-5 járművet álltalában, habfürdő, kerék ívek meg a szokásos, legalább 3x mész at egy kocsin ha nincs semmi extra mint rozsda vagy kátrány leszedés. 5 kocsinál az már van 3-4 óra menet a mosónak is. Azt már nem hiszem hogy díjaznák a Karcherek K5 alatt. Illetve a nyomásukkal álltalában nincs baj, de folyton besz@rnak és hangosak.
-
FeRRaR1
őstag
Napi verdaként is kapott egy kis törődést.
Na hogy jó kedvre derítsek mindenkit, leírom hogyan nem volt jet washom 2 hétig.
Saját Karcher K7 premium, 3x volt garban, fehér zsírt nyom ki az alján, most 2 hete mikor mosni akartam elköszönt a motor teljesen. 5 év garanciás (most már csak 3-at adnak rá ami bizalomgerjesztő...) Na mondom pont lejárt mert emlékeztem hogy márciusban vettem és NEM. Volt még rá másfél nap garom vissza az 5-évből.
Így negyedszerre is elvitték. Poén hogy majdhogynem harmad áron vettem mert elírták pár órára nekem meg pont figyelőben volt.
Saját Comet K250 11/160, imádom, csendes, beszélgetni lehet mellette vagy zenélni, mégis nagyon erős, hosszú tömlő, álom gép. Lenne ha nem darabokra törve érkezett volna meg, hektikus a működése, vagy igen vagy nem, akkor játszol vele, cseréltem benne én kondenzátort meg egy nyomás érzékelőt javítottam, de most bevittem egy rendes komoly szervizbe olajcserére és teljes átnézésre. Ott derült ki hogy a nyomás szenzor amit javítottam teljesen meghalt, és a kondenzátor ami meghalt majd garba küldtek újat gyárilag ALUL MÉRETEZETT, így megint meghalt, tesznek bele normálisat most.
Szóval 2 hete kocsimosás elején lehalt a Karcher, mentem egyik szomszédhoz, kéne jetwash, volt egy Nilfisk, törött mind a két lándzsája, és lelövi magáról néha. Na mondom ezzel pont nem akarok kocsit mosni, illetve nyomást se nagyon csinált.
Másik jetwash ami volt neki egy ilyen kis kompresszornak kinéző régi valami, az be se kapcsolt.
Nézzük a másik szomszédot: Karcher K5, tönkrement tavaly, azóta az ismerősnél hátha megcsinálja valahogy.
Ismerős aki jött kocsit mosni, van neki egy K3 és K4, röhög rajtam, majd ő elhozza és lemosunk mindent, ez volt tegnap.
K4, folyik belőle a víz amit rámegy a csapnyomás kb mindenhonnét, burkolat alól, felül, közepén, mint egy szökőkút.
K3, először nem kapcsol be, majd mikor igen akkor nem a pisztolyon tolja a magasnyomást, ha nem a burkolat résein ki .
Na mondom most hol a nagy röhögés?
Ekkor tartottam 7 rossz jetwashnál mikor felhívtam egy másik ismerőst hogy ha van neki akkor hozza már el mert pont jött volna erre. Volt neki egy közepes Kranzle (Ezt akarom én is venni a Comet mellé a Karcher helyett)
Úgy kezdte hogy a nyomás érzékelő nem működik, a nyomás állító nem működik, soha nem volt szervizelve de nyomást még csinál
Na ezzel sikerült, így a 8. darabbal le tudtam mosni a kocsikat és kocsi beállót.
Jövő héten vissza kapom a kikerázott Cometet, meg valószínűleg a hét 2. felében jön vissza a K7, amit remélem cserélnek mivel ugye a Karcher motorja javíthatatlan / szerelhetetlen. Csak a csere játszik ami annyi mint az új gép ára, ezért garon kívül esélytelen. Dobd el vegyél újat. Szóval ha a K7 vissza jön megy eladásra, remélem újként. Én is Kranzle-t néztem ki másodlagos kisebb gépnek a Comet mellé.
Utóirat: szopjon le a karcher. -
FeRRaR1
őstag
válasz
Stylewars_kp #10275 üzenetére
Igen, az is meg ki tudja mekkora segítség lenne. Nem csak úgy megy ez hogy felragasztom azt' jóidő. Látószög, mit lát, milyen magasról látja jól, kép minősége, késlekedése, mennyire gány munka bekábelezni, mennyire tudod beilleszteni az autó utasterébe, meg ezer másik apróság ami eldönti hogy jó vagy rossz a használata. Én biztos a radarra szavaznék, az lehet van gyári is, vagy cég aki beszereli garanciával. Egyszerűbb de lehet hogy többet segít. Ismerős Nissanjába (2018) olyan a kamera hogy 360-nak hívják de bár csak ne lenne benne. Egérmozi, ha látni akarod oda kell hogy hajolj, de akkor se segít sokat mert jóval nagyobb a kocsi kocka mint a valóságban, a minősége meg förtelmes. Kamerának és a kijelzőnek is. Ehhez képest az XC90 2007-es kamerája is jobb volt, nagyobb kijelzővel. Ott meg az volt a gond hogy motorosan jött fel a kijelző, mire feljött már kb beparkoltam a radarral
De tény hogy trükkös helyzetekben jól jött néha, és akkor kivártad azt a 4-5 másodpercet még beélesedett. -
FeRRaR1
őstag
válasz
Stylewars_kp #10269 üzenetére
Nem lenne jobb erre egy egyszerűbb tolató radar? Akkor legalább nem kijelzőből tolat, mert sokan nagyon rászoknak és abból is lehet baj.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
molnarpeter #10248 üzenetére
Én sem szoktam bele menni részletekbe. Jó pár éve volt egy kocsi kozmetika de főleg bőrökkel / ülésekkel foglalkoztak. Mint vásárló voltam ott, beszélgettünk, megcsináltak ezt-azt, pár apróságot a Volvón.
Mondta szeretné ha neki dolgoznék. Mondom köszönöm, érdekelnek a kocsik, de ez túl messze van nekem. 1:20 ha nincs nagy gebasz, oda is, vissza is. Fogok én majdnem 3 órát utazni 8 óra meló miatt...
De ad céges autót, tankolja is. Mondom ez kedves, akkor se fogok a dugóba szopni 3 órát / nap.
Kifizeti az oda utat és akkor csak a vissza van órabéren kívül. Hasonló pénzt ajánlott mint az akkori busz sofőr melóm de az 20 percre volt így nem váltottam, illetve jó környéken voltunk ahonnét a még jobb felé akartam menni nem pedig mordor irányába...
Még sorolhatnék pár példát, de a lényeg hogy soha nem fogok tudni megegyezni egy cég tulajjal úgy hogy neki elfogadható legyen hogy ennyit ad egy alkalmazottnak. Cserébe nem egy ostoros állatka szintjén leszek, kvázi jó munka erő és kiváló probléma megoldó készség, jó kommunikációval. Kb otthagyhatná a céget rám és nem kéne aggódnia. Ez volt akkor, most ezen felül meg kéne győzzön hogy hagyjam abba amit most csinálok és 7 éve építek. Nem valószínű...
Nekem ez elég hogy havonta hoznak 1-2 autót amin dolgozok + sajátok, így még hobbi kategória de pénzt is hoz.
-
FeRRaR1
őstag
Minden krómot leszedtem róla már a gyári konfigurátorban.
Ablak keret trim fekete, első és hátsó lámpa is gyárilag smoked, ablak sötétített, sport design mirror, gyári embléma matt fekete, modell jelölés leszedve meg pár apróság.
Annyira jól néz ki kívül és belül hogy semmit nem változtatnék a spec-en kinézeti oldalról ha újra csinálhatnám.
Nincs króm meg giccs így sportosabbnak hat és sokkal kevésbé fog öregedni a kinézete.
Jövő héten PPF úgy hogy bele kell húznom.
Kap egy enyhe ablak fóliát is, így elöl is lesz egy minimális, hátul meg a gyári + minimális sötétítés. Kinézet + biztonság + uv védelem.Tökéletes állapotban akarom konzerválni és most 6 hete hozott ki az Xpel egy még fényesebb optikailag javított fóliát 10 év garral. Úgy hogy az megy rá
-
FeRRaR1
őstag
Itt egy új autó, az egyik legjobb gyári fényező helyről. Szabad szemmel ebből alig látható, talán 2 "nagyobb" karc, az is csak egy bizonyos szögből. De ha bekapcsolod a detailer lámpát, akkor nincs hibátlan autó. Ez majd az lesz
(A legtöbb autó ennél sokkal de sokkal rosszabb állapotban van a szalonból kilépve) -
-
FeRRaR1
őstag
[link] Fast & Furious XC90-et valaki?
-
FeRRaR1
őstag
válasz
rbalint88 #10195 üzenetére
Ki akartam próbálni az új Quadrifoglio vonalat. El is mentem de miután a fejem erősen súrolta a napfénytető belső peremének a szélét, sokkal jobban mint az RX-ben, így már a beindításig se jutottam el ha nem dobbantottam.
Akikkel beszéltem, amit olvastam a Ferrari származék V6, tehát motorikusan jobb, váltó, kasztni merevség rosszabb.
A motor jobb, de teljes csomagban Macan a nyerő.
Illetve a Porsche sokkal de sokkal jobban tartja az árát. Ekkora kiadásnál már az is szempont. Most többért adhatnám el mint vettem. Ezt nagyon nagyon kevés márka tudja csak.
Illetve a TG teszt is leírta hogy nem is Alfa lenne ha a tesztautó nem robbant volna le -
FeRRaR1
őstag
válasz
rbalint88 #10193 üzenetére
Nekem bejött. De mondom, próbáljátok ki. Nem lehet leírni hogy mennyire jó vezetni a Macant. Hú de finom ez a pizza. Ez volt a legjobb pizza, ez a legjobb drivers suv... Sokan azt se tudnák megmondani hol hajt a kocsijuk. Mivel egy autós fórumon vagyunk itt nyílván egy erősen szűrt / érdekelt közösség van. Én is úgy ültem bele hogy ha a 6 henger RX450h sz@r volt akkor ez is kevés lessz. De nem. Szól, vissza durrog, PDK gondolat olvasó módjára dolgozik alád. Eszméletlen. A Cayenne Turbo amivel mentem a közelébe nincs ennek az érzésnek. Egy vagy a kocsival, gondolat simán csinál mindent. A karosszéria mint ha egy szolíd fém kocka lenne. 90% hátul kapar alapból. Annyi hogy nyílván jobb a 6 hengeres hangja, és ott nagyítóval sem találsz turbó lyukat. Még a 4 pot azért erősen rászorul a váltóra néha de hát a PDK az nem kérdez. Tovább megyek, ez az én tapasztalatom. Viszont teszt vezetés előtt úgy mentem be a szalonba hogy Macan vagy Cayenne érdekel. Beszélgettünk sokat, mit szeretek, mit nem, ringre járás, vezetési élmény... Melyik kocsikat szerettem és miért, meg ugyan ez vissza hogy mit nem és miért. Mondta hogy ha elég a mérete, ki sem kell próbálnom a Cayennet. Macan ami kell nekem.
Macan tesztvezetés 2x + Silverstone Porsche Experience day. Lassú araszolás vagy a rántópados gyanta végig driftelése... Mind akkora élmény hogy az a fizika meghazudtolása.
Jó a Cayenne turbo, 520 lóerő és a V8 adja, de messze nincs annyira egyben mint egy Macan. Elmész egy kanyargós országútra és nem is taposod annyira, fél gázzal se mész. Kanyarokba nagyon érzed a súlyát, érzed hogy csavarodik kicsit, nem tetszik neki az egész. Váltó ugyan ez, késlekedve kapcsol, késlekedve reagál. Kb mint a Volvo geartronicom, de egy hangyányit roszabb. Nincs meg az a kapcsolat, és pontosan tudod és érzed hogy miben ülsz. Egy jóval 2 tonna feletti hajóban. Most mind ezt súlyozzad be a benzingőzös versenypályás fejemmel. Nem vagyok profi, de meg tudom mondani ha túl nagy nyomás van a gumiba a ringen, mikor fűtöttem el a gumit és kell vissza venni / kicsit stílust váltani.
A Macan, Sport + módban a V6-al ha nem tudnám és valaki azt mondaná hogy egy komoly hátsó kerekes sport autó, az érzés alapján elhinném.
Mondom ezt úgy hogy abban a hónapban vezettem Ferrari F430 Scuderiát és 458 Italiát.
A Macan teljesen más kávéház mint az összes Merkedesz, bmw, Ódi, Tesla suv, akármi. Aki a vezetés élményét keresi az jobbat nem talál.
Van gyorsabb 0-100? Van. Van króm giccs parádé? Az is van. Van 10 év garos prémium Lexus? Van. De amit ekkora élmény vezetni. Olyan SUV ami ennyire sport autónak érződik, nincs mégegy. Amivel ennyire egyé válsz egy kanyargós országúton és kb úgy kéri / élvezi a kanyar vadászatot mint az ültetett, dupla vastagságú stabpcás éz kanyar stabilizátoros, keményebb rugós, könyebb felnis, tapadós gumis sokkal laposabb Volvo S80 V8.... XC60 R-Design jó volt de nem szagolt az S80 nyomába. Az RX-et förtelmes volt vezetni fájó fejjel szálltam ki, majd elvitte asszony is egy körre és ő is, valami felfoghatatlanul elment ott. Szomszédom X5-je hasonló érzetet váltott ki mint az RX beltér érzetre és minőségre (szolíd volt) de sokkal jobb volt vezetni. Pedig nem szeretem a márkát. Cayenne turbo múlt héten megint csak jó vezetni de nem kéri a kanyar vadászatot.
Regény vége, próbáld ki és megérted
Pistonheadsen látod a fórumozók autó történetetét. Sok így néz ki:
Mazda
Bmw
Audi
Mercedes
Bmw
Porsche
Porsche
Porsche
Porsche (jelenlegi)Én se értettem sokáig, biztos jó meg minden de ennyire? Igen. Ennyire.
Komolyan momdom ha teheted próbáld ki, szalon tesztvezetés, pálya nap, ismerős, ahogy tudod.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
molnarpeter #10191 üzenetére
Először az EA 888 Gen 3. motorral próbáltam a Macant. Mondom lent kezdünk és majd haladunk felfelé ameddig kell. Nem kellett. Odáig voltam érte, mondom úr isten, ez elég, ez nagyon nagyon jó. Meglepődtem, volt rajta sport chrono meg sport kipu, annyira álom szépen dolgozott a motor alá a PDK hogy nem tudtam zavarba hozni. Pedig próbáltam.
Mondom ki se próbálom a gyorsabbakat mert felesleges napi autónak. Aztán vissza mentem mégegyszer vezetni asszonyostul, hát persze hogy csak a V6-ok voltak érhetőek.
Ami nyílván még rátett egy lapáttal és nagyon nagyon nagyon álom jó volt. Így az lett. Ha újra csinálhatnám ugyan így nézne ki, ugyan ez a motor, csak kicsit kevesebb extra és GTS kb ugyan ennyiért. Na majd legközelebb
Nem vagyok fent csak fbookon, de azt is rühellem, minden le van tiltva csak pár régi ismerőssel ott beszélek kb ennyi. Kerülöm a social rákfertőt amennyire lehet.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
szabonagyur #10189 üzenetére
Azt várják hogy kiégjen
-
FeRRaR1
őstag
válasz
radi8tor #10187 üzenetére
Lassan majd úgy vesznek a parasztok kocsit hogy nézd anyjuk, ebbe' 14"-os a tv, ezt vesszük. Vagy ebben csak három volt a másikba meg 4, az a jobb.
Cayenne egy nagy tank, ha tolod neki rendesen nem szereti a kanyarokat, érzed hogy csavarodik a kasztni, nem kéri.
A Macan sport autónak érződik, teljesen más élmény vezetni. Szinte minden teszt videó, cikk, hír megénekelte. A legjobb drivers suv: Macan. Valami fenomenálisan jó vezetni. És én erre hajtok, simle / mile. Az meg sok összetevős, nincs rá mérő szám
Egyébként szinte megváltás beülni a Volvo V8-ba hogy nincs kijelző. Toyota agyhalott touch sz@rja után meg pláne...
-
FeRRaR1
őstag
válasz
radi8tor #10165 üzenetére
Nem nagy, erre kitalált cérna/madzaggal végig húzogatod mögötte, 1-2 perc és lent van. Utána jetwash-al oldalról levereted, lepengézed vízzel a ragasztót. Ha kell lefújod ragasztó oldóval és mégegyszer átmész rajta.
Nekem tetszik hogy nincs keret, csavar, szép letisztult. Illetve le tépni is nagyon nehéz ha megköt, előbb fog eltörni.
-
FeRRaR1
őstag
-
FeRRaR1
őstag
Van kétoldalas sötét szürke ragasztóm, kb 1mm széles szivacsos réteg a két ragasztó között. Ebből 2 csík pont kiadja a rendszám szélességét. Így a teljes hátuljára teszek mindig. Itt annyi trükk volt hogy 3 rétegben kellett. Majd mielőtt leszedtem az utolsó rétegről a védő fóliát felnyomtam a helyére. ott lenyomatot hagyott a 2 csavar hely, ott kivágtam a ragasztót, lehúztam a fóliát és ment szépen a helyére. Kocsit el lehetne vele húzni annyira stabil, de egy sima vékony madzaggal "lefűrészelhető".
Többieknek is: annyi a titka hogy elő kell készíteni rendesen. Alkohollal áttörlöm a kocsit is, rendszámot is ragasztás előtt, így azonnal és tökéletesen tapad. A biztonság kedvéért többször rányomom, másnap is egyszer de igazából szükségtelen. Nem a 40 fokban kell csinálni a napon, mert megfolyhat a ragasztó szalag mielőtt rendesen oda köt.
Illetve a kocsin a helyet rendesen le kell tisztítani. Ne legyen ragasztó maradvány, vízkő, retek. Itt konkrétan be is csiszoltam + 2 lépcsőben políroztam a kisebb rendszám miatt. Ha ugyan akkora lett volna akkor elfedte volna a ragasztási nyomokat, rendszám karcokat...
Normális ragasztóval és rendesen előkészítve szerintem a fémet is szépen oda fogná.
-
FeRRaR1
őstag
Most hétvégén is itt volt a Cayenne Turbo.
Most küldte a tulaj hogy nagyon nagyon boldog.
Kapott egyedi kisebb rendszámot, így alatta be is kellett csiszolnom, majd 2 lépcsős polír, egyedi rendszám precízen illetve el is kellett emelni 2mm-el a hátuljától a kiálló gyári csavarhelyek miatt, meg pár apróságot lejavítottam.Azt mondja most olyan a hátulja mint egy guruló tükör. (pedig csak 90%-ra políroztam) A többi elem meg fakóbb az alapos mosás és gyors kerámia detailer után is.
Mondom igen, ez az üzlet politikám, pár elemet tükörre nyalok hogy vissza jöjjenek teljes polírra tripla áron
-
FeRRaR1
őstag
[link]
Még 2 pálya nap és elnyalom a PS4S-t.
Bár idén nem sok időm lesz, a szokásos tavaszi ringezést is áttettem őszre. -
FeRRaR1
őstag
válasz
rbalint88 #10124 üzenetére
Jó de teljesen más a két autó.
Ez egy nagy tank, nevetségesen sok lóval és nyomatékkal.
Nagyobb a hely is nyilván, csomagtartó is.A Macan inkább érződik sport autónak.
Komolyabb sport autónak Sport + módban, Comfortban pedig S osztály.Érződik a súlya kanyarban, és hallod hogy nyekereg ha nyomod neki.
Rendesen észrevehető a body roll és ez miatt nem kéri annyira a kanyar vadászatot. Viszont gyönyörűen szól a V8, nagy a hely és kényelem, a kazánház pedig végtelen erővel rendelkezik. Inkább egy nagy túra GT SUV mint sportos, de nagyon nagyon erős az tény.A váltója a 8 sebességes ZF. Meglepődtem rajta. Mármint hogy mennyire nem tetszett mikor mindenhol megénekelték hogy ez az isten. Kb egy az egyben a Volvo 6 sebességes geartronic érzetem volt mint az S80-ba csak kicsit rosszabb és 8 fokozat van. Észre veszed elindulásnál hogy hol csúsztatja és hol zár össze első fokozatban, van késlekedés, és nem is vált gyorsan. Nem tudom hogy a programozás, vagy régebbi ZF 8-as esetleg ráférne egy szerviz de nem tetszett a váltó viselkedése és váltási érzete. Persze ezt most nem úgy értem hogy sz@r, csak jobbat vártam.
Szóval összességében nagyobb hely, nagyobb erő, rosszabb váltó és csavarodó karosszéria.
Macan kisebb, gyengébb kicsit súly / lóerőben, sokkal jobb váltó és atom stabil karosszéria.
Ha kell a hely, akkor nem nagyon van választásod. De ha elég a Macan akkor mindenképpen azt ajánlom neki is jobban tetszett, egy másik ismerősünk is próbálta és vezetési élményben tényleg sportautó kategória a Macan. Az 90% hátul hajt alapból a Cayenne 50-50%. Az XC90 V8-ra emlékeztet, nagy, dől, csavarodik, de megy mint állat. Élmény bele pakolni, élmény vele utazni. Ez igaz a Macanra is de az nem riad vissza a kanyarvadászat vagy pályanaptól sem.
Azt mondják hogy az új Cayenne Turbo GT már nem ilyen, az már szikla szilárd, és élmény vele a huligánkodás is. Az még nagyon új és limitált nem volt lehetőségem kipróbálni.
De a Cayenne Turbo is tudja azt amit az XC90 V8, a mindenen átmegyek tank érzés.
Jó autó csak másképp.
sutszi
Mit mondhatnék, kemény az élet, nehéz az arany lánc, szorít a gyémánt cipő
radi8tor
Waxoltam az ajtó éleket a maximalista fejemmel
-
FeRRaR1
őstag
válasz
rbalint88 #10107 üzenetére
Egyiket se még.
Csak alapos mosás, szálló rozsda és kátrány eltávolítót. Ipás áttörölgetést most.Ez a letisztított gyári állapot.
Porsche fényezés az egyik legjobb ahogy jön. Konkrétan jobb mint a Ferrari vagy McLaren...Ennek ellenére 4 karcot találtam, sőt inkább apró karc csoportot amit ki kell szednem a napokban.
Holnap még kap egy prep spray áttörlést, bevilágítást és maszkolóval bejelölöm amit találtam.
Mindegyik csak enyhe felületi, szóval 1 max 2 lépcső kiszedi. Gondolom...
-
FeRRaR1
őstag
válasz
OPiiPO #10089 üzenetére
Ők inkább Angol gyerekek mint Magyarok.
Mivel ikrek, ezért volt egy saját nyelvük amit később hagynak el, tanulnak meg beszélni mint ha csak egy lett volna.Akkor erre rájött hogy itthon Magyarul beszélünk általában, máshol Angolul. Velük is mindenki Angolul fog.
Így Angol az "anyanyelvük" és Magyarul csak szavakat tudnak. Erőltetni nem akartuk, ha érdekli őket szívesen tanítjuk, szokták is néha kérdezni hogy mi ez vagy az Magyarul.
Viszont ha ők inkább Olaszt, Spanyolt, Franciát akarnak tanulni, akkor azt fognak a választás az övüké mi max elmondjuk a véleményünket róla.
Láttam Román és Lengyel példát hogy a gyerek csak azt tudja és azt se tudja mi történik az iskolában. Ezt nem akartuk semmiképp.
-
FeRRaR1
őstag
Mindig van nálunk 4-5-6 autó így az megmaradt hétvéginek.
Tudod, jóból is megárt a sok37k-val vettem szóval 7,x év alatt 23k mérföld az ~ 37k km.
Not great, not terrible.
Ahhoz képest hogy hétvégi hobbi autó azért nem rossz na.Nagyon a seggébe mész mindenkinek mint ha bmw-d lenne szerintem az lehetett a gond
radi8tor
Én is ezt gondolom, hogy maradni akart. De oda ment ahova vinni akartam idén. Skócia, North Coast 500 útvonalon lakik konkrétan aki vette. Ha megyek idén majd megnézem még egyszer
Lányaim majdnem sírtak, könnyeztek hogy elmegy az XC, ők is szerették.
-
FeRRaR1
őstag
Story time.
Tegnap reggel vettük át a Porschét, majd délután jött valaki Skóciából, repült, hogy megvegye az XC-t.
Vettünk, eladtunk, dolgoztunk, hosszú nap volt, de valami eszméletlen.
Reptérről hozzánk mikor mutattam az autó funkcióit, dobott egy ABS hibát. Srác is néz, én is mondom ilyen nincs. Soha nem volt gondja... Lehiggadok.
Mondom tudod mit, tele tankolom, elmegyünk hozzám, rádugom a laptopot, nézzük meg mi a helyzet. Mondta hogy jó mert nagyon szépen megy egyébként.
Mondom ez "jó hír". Pontosan ez történt pár éve az S80-on. ABS szenzor, kerék le és egy csavar tartja a féktárcsa mögött. Utángyártott 10 font, gyári 31 font.
Írtunk egy papírt hogy tudunk a hibáról, 100 fontig én állom a javítást, afelett garanciára visszük.
Megköszönte hogy ilyen őszinte voltam, kinyomtattam a hibakódot meg ráírtuk azt a pár sort.
Azt mondta ilyennel még nem találkozott, pedig sok autót vesz hogy valaki ennyire felvállalja a hibát, és segíteni akar.
Mondtam neki hogy ha nem Skóciából jöttél volna, akkor azt mondanám hagyd itt, megcsinálom, vidd el jövő héten.
Így viszont a te döntésed. Azt mondta kifizeti a teljes árat, köszöni hogy őszinte voltam.
Én azt montam tudod mit, jó hogy így történt. Én vezettem, váratlanul jött neked is nekem is. Viszont ha megveszed, és hazafelé a 10 órás úton jön elő, akkor azt fogod hinni hogy tudtam és át b@sztalak.
Most viszont tudod hogy nem volt ilyen hibája korábban, megmutattam pontosan hol a szenzor, mennyibe kerül, kinyomtattam mindent beleértve a hiba kódot.
Ez a rövid változat, de a lényeg hogy elvitte TELJES áron.
Aznap mikor jött a Porsche.
Úgy hogy hazafelé ABS hibát dobott.Eszméletlen nap volt.
radi8tor
Valami garancia mindig lesz rajta. Akkor is ha a gyári lejárta után még nálunk a kocsi.
-
FeRRaR1
őstag
A fiúk gyorsulásra, a férfiak köridőre vesznek autót
Egyébként viccet félre téve nekem a smile / mile a minden.
Az hogy minden kormány mozdulat, a mágneses adaptív futómű programozása, ahogy reagál dolgokra az eszméletlen. Nyitott kipu, comfort futómű, közepesen agresszív váltó lesz a napi beállítás nekem. Úgy ment át egy fekvő rendőrön hogy nem hittem el és még egyszer átmentem. ALIG ÉREZTEM VALAMIT. Nem tudom ezt hogy érték el, S80 ott leverte volna a vesémet.
Konkrétan 0 alkalommal néztem utána hogy mennyi a gyorsulása.
Most se tudom, 4,x valami ha jól rémlik mert pár dokumentumon rajta volt.Jó most egy nap után hülyeség ilyet írni mert az S80 is tudja ezt 7+ év után.
De azzal az idegesítő vigyorral gurultam vele mindenhova.
Annyira jó hogy az számokkal nem leírható.Porsche buz! lettem
Poén: Bekérdeztem az eladót, szóval mennyit kell hogy költsék hogy limited edition kocsikra allocationt kapjak?
Mint GT3, GT4, GT3 RS, Cayenne Turbo GT....
Sunyiba elmondta, 5 kocsi vásárlás után, mikor a 6.-at rendeled kerülsz rá a VIP listára, onnantól kaphatsz ajánlatokat limited kocsikra.
De az hogy ajánlatot kapsz, nem biztos hogy slotot is jelent, mert van egy második elbírálás is.
Lényeg a lényeg, ha be tudsz kerülni ide, többé nem buksz pénzt autón, megveszed, használod 1-2-3 évig, és ugyan annyiért vagy többért adod el mint vetted, akkora igény van rájuk.
Nyílván így 24 órás tulajként ez egy távoli homályos cél, nem is a legfontosabb, nincs is rá pénzem, de egyszer majd remélem eljutok oda. Valahogy.
Qru
Nem célom
Szenzor + kavics dolog velem még soha nem fordult elő semmilyen formában.Gergőke88
Majd ha átlépi az 1000 mérföldet, addig nem tolom Sport+ módban és 4000 rpm felett.
Jut eszembe a mérföldekről, S80 V8 tegnap mikor leraktam:
Qru + focvis + aero.
Köszönöm, én is elégedetten nyugtáztam hogy nem kell kiszedetnem az OPF-et hogy jól szóljon
-
FeRRaR1
őstag
válasz
kelly416 #10022 üzenetére
Köszönöm, majd lövök még detailing közben / után.
radi8tor
Szombat reggelre volt bookolva a collection, csütürtükün érkezett meg a kereskedésbe.
cappa72
175 MPH ~ 280 Kmh, néztem egy tesztet, úgy rémlik hogy 286 a vége.
Nincs mese, kap egy szoftvert, "pour the sauce" és megvan a 300+
Tényleg csoda gépek. Ami mérnöki órát beletesznek a futóműbe, hajtásba, kormány és fék érzetbe. Eszméletlen jó érzés vezetni.focvis
De meg ám
KöszönömQru + rbalint88 + F_Zolee
Köszi köszi
Reggie0
Biztonsági öv és a varrás papaya szín azonos, brutál jól néz ki.
Majd lövök detailing után képcsokrot de megérte 10x összeraknunk.Még a Porsche szalonban is sokan körbenézték, kérdeztek róla.
Gergőke88
Porsche Macan S 2023-as.
Ugye most csúsztatták egyel a szintekeg és nincs Turbo csak GTS ami a korábbi Turbo-val azonos kb.A sima Macan és Macan T tulajdonképpen Golf GTI motoros sor 4, 2 liter és meglepően jó.
A Macan S és GTS a 2.9 V6 meg Audi RS 4/5 származék, és mocskosul álom jó.Korábbi egyel gyengébb Macan S volt 460 NM és azt tudta 1340 és 5000 RPM között végig, illetve ez Porsche teljesítmény, az mindig többet tud mint a többi
Valamennyivel erősebb az enyém, no meg ott a PDK dupla kuplungos Porsche váltó ami valami eszméletlen. Papíron 380 lóerő, 520NM, padon álltalában valamivel többet megy.radi8tor + kisza25
Le Mansi hagyomány. Illetve ha keyless akkor nem kell bedugni természetesen, de akkor is olyan mint ha ott lenne egy bedugott kulcs, de csak indítási "gombként" funkcionál.
Sok extrát kértem, de a kulcsnélkülit nem. A modern autók 90%-át jelfogással 30 másodperc alatt elviszik. Akkor kell a Faraday bag hogy blokkold a jelet, asszony folyton elfelejti betenni ha boltba megy, meg akkor tényleg kulcsnélküli kocsid van ha folyton zsákba vagy dobozba kell ki be dugdoznod a kulcsodat?
Jobb a békesség és biztonság, még szép egyedi a kulcs, nem fogok eret vágni magamon ha meg kell fognom néha...
Tsebacsi
Köszönöm, alig várom hogy foglalkozzak vele és elnyerje végső pompáját, majd jön képcsokor.
Reggie0
Utólag tudtam meg ha leteszed 40 másodperc után nem küld jelet a Porsche kulcs. Viszont ez még mindig para az asszony táskába dobálása miatt, illetve ki tudja hogyan és milyen jelet lopnak pontosan a beindításhoz, mert visznek mindent jel lopással ami kulcs nélküli...
Egyébként 3 vagy 400 fontos extra volt, de direkt nem akartam. Nagy hifi, panoráma tető, sport kipu, sport chrono pakk, feláras ülés, exclusive alu sport tanksapka, színre festett kulcs.... Így is csomó baromságot kértem
Qru
Erre a kérdésre nem tudom a választ, feltételezem hogy az eleje cserélhető ha szükséges. Sok radaros kocsim volt, de gondom soha velük.
kisza25
Tolvajoknak ez a "munkája" megvesznek / ellopnak egyet, szétszedik, és elemzik hogy a legkönyebb ellopni. Kulcsnélküli opció nálam nincs, így a lopások 90%-a máris elkerül. ODB-t leválasztó rejtett kapcsolón én is gondolkozok, de a Porsche beépített simes, évi 200 font és van élő adat, rendőrség le is állíthatja.
Viszont ma beszélgettem az eladóval, hogy ha egyszer ellopják a kocsidat, tényleg azt akarod vissza vagy inkább az újkori árát az első években?
Reggie0
Érdekes, sok Angol channelt nézek, eléggé benne vagyok az autó témában de még nem is hallottam erről a 27 literes csodáról.
Zárásképp:
Szigorúan 3500-as fordulatig, de Sport módban nyitott bemelegedett kipuval
https://youtube.com/shorts/1JB0hzkZRRg?feature=share
Új hozzászólás Aktív témák
- Óvodások homokozója
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Bukta a GeForce RTX 5090D-t Kína?
- Gran Turismo
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest