Új hozzászólás Aktív témák
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Emunem #25306 üzenetére
Magam csináltam az S80-on is a takarítást, illetve márka szervizbe mióta egymás után 2X egy literrel kevesebb olajat tettek a V8-ba nem járok. Van egy profi garázs akikkel nagyon jóban vagyok 6 éve csak oda viszek mindent. (Ha nincs időm / tudásom / kedvem valamit megcsinálni)
De van a neten hozzá sok jó videó. Azok alapján is megoldható. Soha nem volt meg RR verdám így nem tudom még a felépítését, szerelhetőséget de ahogy ismerős mondta, minden kocsinál csak csavarozni meg pattintani kell dolgokat
Itt jegyzem meg hogy egy márka szerviz volt akikben nem csalódtam soha, az a Lexus.
-
tboldi
nagyúr
-
-
Alusky
senior tag
válasz
Emunem #24673 üzenetére
Nem kapcsolod be ha zsaru van mögötted. Rögtön legális.
Mikor az egy faluval odébb hallod amikor a Coop boltnál elindul jellegű repedtfazék szemetek (fele C) járkálhatnak és átmennek a műszakin, k.vára nem tudom megérteni hogyan (talán visszateszi a gyárit), addig biztos nem gondolkodnék rajta, hogy egy kikapcsolható ledes cuccot beszereljek-e az autóba. Az egyik ilyen csinálta a driftnyomokat is a múltkor, kicsi település, nem sok autó jöhet szóba...Ma meg a postás bazdki, megáll az egyik forgalmasabb út keskenyített kanyarodó szakaszának közepén, forgalommal szembe, bedobni a leveleket a postaládába. Nem állna félre 5 méterrel lejjebb ahova a tulaj is szokott, hanem az út közepén a leglehetetlenebb helyen, pedig a visszeres lábainak is jót tenne egy kis mozgás az egész napos ücsörgés után...
Az előttem lévő autós is majdnem nekiment a szembejövőnek, mert nem látták egymást a postásautó miatt és pont ugyanúgy akarták kikerülni, meg nekem is majdnem nekem jöttek ugyanígy.Mert a Jóskapista úgy döntött ott áll meg. Hú g...ci, elég mára. És még el se kezdődött a szezon, ezek csak helyiek voltak.
-
-
kelly416
veterán
válasz
Emunem #24367 üzenetére
Nálam is terítve volt, de mindig mindent megtaláltam. Aztán vettem néhány rekeszt, szortíroztam, rendet raktam, azóta keresgélek. Pedig ennek már több mint egy éve. Igaz, havonta egyszer bütykölgetek a garázsban mostanában.
De jön a jó idő, majd mindent megtanulok újra. -
-
válasz
Emunem #23018 üzenetére
Én kézzel luggatok (Alis tüskekibökő 7-8e Ft volt), mert nincs pénzem gépre (videóban szereplő gép 600e-1,5M Ft), se évente 2 alkalommal nem akarok kiadni, teszem azt 60-80e Ft-ot erre, mert abból bőven megveszem inkább a trágyát (amit így is úgy is megkell), meg az egyéb szükséges dolgokat fűmag, betegségek elleni cuccok akármi ilyen. Így persze magamat szívatom, mert nekem egy luggatás kézi szerszámmal, bő 1 nap... 100 nm-re, homokszórásra is van gép, de az is drága ami értelmezhető és akkor a rendes fűnyíróról nem beszélek... ahol szintén időt és energiát dob ki az ember.
Kis és nagy kert között időben sok a különbség, de azért vannak olyan dolgok ami miatt jobban lehet haladni nagy méret esetén. Én pl szívok mert körbe vannak növények, meg van egy cseresznye meg egy almafa benne a gyepbe... aminek van azért elhulló dolgai, ezeket állandóan figyelni kell, felszedni pl a magot, a leveleket, mert pl egy alap eszköz ebben is gyenge. No meg ugye én hajolgatok a fák alatt, kerülgetem őket, szóval lehet egy sima szögletes 3-4x ekkora területet fák nélkül előbb rendbetennék akár ilyen "spártai" eszközökkel.
Nagy felület esetén meg sok olyan rész van, ahol lehet suhanni ezerrel.
Szóval a kertgondozás rengeteg időt elvisz, következő egyszerűsítettebb lesz abban biztos vagyok.Persze tény én elég elvetemült tudok lenni, szikével szétvágom az egészet ha kell... az eredmény érdekében
[kép] [kép]
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Emunem #22865 üzenetére
Én mindent elhiszem, attól még a legjobban azt hiszem el amit látok.
S8, S9, S10, 12m, 13m és ehhez igazából hozzávehetem a céges A55-öt valamint párom S20FE-jét is...De valóban nem mind ég be, attól még hajlama a technológiának marha erősen.
brumi1024 A Master Chief hangot ki ne feledd!
Tényleg poénosra sikerült nekik...
-
válasz
Emunem #22356 üzenetére
Sajnos egyre több az ilyen… 4 hónapja várok egy kapu szinterezésre, meg javításra, mert koncepció hibás a cucc, a héten voltak végre, 3-4 órával a javítás után megint rossz volt, hiába mondtam, hogy az nem lesz jó. Majd januárban jönnek legközelebb, a kapumotor 3 hónapja van fent bekötés nélkül mert nem tudom, hogy nem kell-e majd kikötni/átfúrni máshova pici túlzással a gari lejár mire kipróbálom... Vettem egy fa beltéri ajtót, 1m-en 6mm-es tekeredés van a lapban, de a gyártó szerint rosszul van beépítve.
Régen soha nem volt panaszom kb… most meg szinte mindennel.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Emunem #22323 üzenetére
Imádom ezeket a "gumis aszondta" dolgokat. Fele gumis teljesen hülye. Ismerek gumist, volt osztály társam, és még a saját helyen Ő maga is azt mondja hogy olyanokat lát, itt mindenki hülye. Meg biztos ott voltak, tudjak hogy vezetted, milyen nyomáson, milyen kanyar tempóval mekkorákat fékezve, mennyire megpakolva...
Mikor megvolt a fehér XC60 R-design, az kapott egy szett PS4 SUV gumit. Ha jól rémlik 7.8mm volt a gyári mélység, kevesebb mint egy év alatt 3,6-on voltak 5000 mérföld után. Azt hitték nem jó a futómű ahol feltették, de ugye minden gumi cserekor azt is állíttatok. Jó volt, csak kapta a tempót. Tudtam hogy jön a Porsche, nem akartam tul sok gumival eladni
Volt pár road trip, sziklás bánya mászás, meg úgy alapból Sport módban volt és nyomtam neki szinte mindig. Főleg mikor felkerült az új gumi, teljesen megváltozott a kocsi. Trabantból Ferrari lett
Mikor az Atlanti óceán partján jártuk a kihalt bánya városokat. Csúcs tengeri kajak, ide meg vissza térek az 100%
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Emunem #22305 üzenetére
Tudnék én is sok ilyet írni amit észrevettem...
Te vagy a beta teszter manapság + eladjak az adataidat. Akkor adjak ingyen vagy fél áron a kurv@ terméket ha utána meg kaszálni akarnak rajtad.
De a mai divat a legyen minél drágább, minél sz@rabb, és lehetőleg jogilag ne tulajdonold teljesen / ne módosíthasd.
Na de nem kezdem el mert nem lesz vége...
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Emunem #22294 üzenetére
Segítek, ha nem akarsz kísérletezni csak minden téren jó gumit vegyél Michelint.
P zero egy nagy zero. Volt egyik használt Volvómon is, az mindenhol sz@r volt. Porsche is azzal jött sajnos. Szárazon jó, de az nem nehéz. Vizesen se annyira rossz mint volt, egész használható. Átmeneti időben mikor nedvesedik full korcsolya pálya. Olyan helyeken megcsúszik ahol egy linglongot is egykézzél fognék. A Volvo 4 éves PS4S szettje körbe röhögi.
Illetve nincs gyenge pontja. Mindenhol / mindenben jó.
Fater és ismerős a contikat próbálta végig. Azok is hiába javulnak ha mindig marad valami hatalmas gyenge pont. Nagyon gyorsan kopik vagy könnyen felúszik... Bridgestone az kukába való, GY nem próbáltam csak telit az atom kula.
Egy biztos én befejeztem a szórakozást, ezt próbáld ki, azt próbáld ki, ez most már nem olyan, ez már jobb...
Michelinnel jött a 2 Toyota. Volvo is az, Porsche sajnos nem de előbb lesz eladva mint gumi cserélve és főként vizes úton csúszkálok, úgy meg nem kopik. Egy biztos, ha valamire gumit veszek amit használni is fogunk egy darabig akkor az Michelin lesz. Ahogy reagál vészhelyzetekben, hidegen, melegen, vízen, határon... Nincs gyenge pontja = hatalmas biztonság és tartalék. No meg lassan kopnak.
Megrakott Toyota furgonnal este vizes úton kellett vészfékeznem enyhe kanyarba. Nem gondoltam volna hogy meg fog állni, nagy súly, 80km/h, akkorát lassult hogy én is meglepődtem és tartalék is volt a fékútban. Akkor is egy dologra gondoltam: Csak Michelint fogok venni ezentúl.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Emunem #22162 üzenetére
Nemtom, elhatározás és ráérés kérdése az egész. Na, meg részemről az sem hátrány, ha addig sikerülne ismét használhatóvá tenni a MiTót, mert pillanatnyilag inkontinenciában szenved.
Szombaton nekiálltam apámmal olajat cserélni, de elnyalódott a leeresztőcsavar menete, nem lehet meghúzni, és addig nyilván nem tölthetem bele az új olajat. Egy másik teknőt
mategnap elvittem egy gépműhelybe, elvileg a héten kész lesz. -
FeRRaR1
őstag
válasz
Emunem #22153 üzenetére
Nem tudok semmit se csinálni. Sajnos vagy szerencsére azt még nem tudom.
Eddig 4 eladás, ~£400 font, mondtam asszonynak ez lesz a spórolás, költségvetésből nem költünk karácsonyi kaja vásárlásra, de amit eladok azt a keretet felhasználhatja
(Bicaj első teló, kerek szett, kávé főző, kávé daráló eddig)Mondtam neki hogy nem akarok kacsát meg libát, annyira nem szeretem őket. Ellenben bélszín + liba máj az mindenképpen. Most már kerete is lesz hozzá
Illetve mondtam neki hogy nem akarok 8 féle kaját se, max 3 fő étel 2 süti és ennyi. Neki se kell 3-4 napot a konyhába robotolnia...
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Emunem #22112 üzenetére
Tányér volt de egyébként aktuális az infó mert pont lecseréltünk mi is egy készletet, 6 teflon kuka, jött helyette 3 kerámia. (ne nézzetek bele a mikro plasztik szituációba teflon edény és műanyag lapát / keverő kanál témában ha jól akartok aludni. Ugyan ez a legtöbb műanyag palackozott italra, de főként ha hő éri őket. Pl napsütés a kocsiba...)
-
válasz
Emunem #22067 üzenetére
Amúgy nagyon durva, én 4 boltba veszem meg a heti dolgokat... és kb csak ugyanazt tudom venni, néhá jön valami olyan, ami új és ráeszmélek, hogy az ehető. A termékek szerintem 70-80%-a ha valaki elolvassa mi van benne, nem való étkezésre... sokszor szikrát nem kapok, mikor valamit leveszek és szokás szerint elolvasom... az árról még nem is beszélve... paradicsom 6e/kg... felőlem kb ott rohadhat el.
Zöldségekről nem is beszélek, meg a tojásról... mert egyszerűen ott annyi minden ellenőrizhetetlen... inkább nem is pörgök rajta.
Egy felvágottas pultnál, már csak röhögök... egy messziről mentes feliratokkal tarkított mangalica kolbász... aztán a a végén csak kiderül, hogy annyi szemét van benne.
Ott van pl a Pikok Pure vonal, annak is kb csak egy töredéke ami tényleg pure...
Régen nem volt ilyen, gyerekként, volt kettő szalámi, sima meg sajtos... kenyérből is 2 féle, aztán jónapot, vélhetően kevesebb is volt benne a szemét... most meg kb kenyeret nem lehet venni, már ha egyáltalán valaki a glutént nem próbálja amennyire lehet kerülni. -
kelly416
veterán
válasz
Emunem #22055 üzenetére
Ezt is kipróbálom, bár a ragacsra hasonló hatékonyságban számítok. Ráadásul aki abba bele ragad, majd visít és hátha elűzi a többit.
Az a baj, lakatlan a szomszéd telek. A házuk és melléképületük környékén ilyenkor mindig egérinvázió van. Egyszer felnyomom a tulajokat valami szerveknél, de még oróbálok barátságos megoldást találni.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Emunem #22003 üzenetére
...tőle azóta megkaptam, hogy "én mondtam". Már akkor jelezte a csizma lesz a következő amit kidobok úgy, hogy csak nyekken.
Mondjuk nekem még mindig mákom van, ha épp olyanja van akkor puccba vágja magát de alapvetően 2 sportcipővel, 2 farmerrel és 5-6 pólóval elmegyünk kb bárhová több napra. -
2ozzmexy
senior tag
válasz
Emunem #22003 üzenetére
Van már pár olyan üzlet ahova nem megyek be személyesen, vagy taktikusan BKV-val megyek (utálok 5ezer cekkerrel bénázni tömegközlekedésen), csak azért hogy ne vegyem meg a sokadik cuccot hobbiból... igazából az egyik csajom fogalmazta meg jól, nem az autókozmetika a hobbim, hanem az ehhez szükséges cuccok gyűjtése...
-
kelly416
veterán
válasz
Emunem #21979 üzenetére
A fiam december végén lesz 5. A Smokey, Hazard stb filmek még nem kötik le. Már több mint egy éve végig tud nézni egy-egy normál hosszú mozit ha az leköti. A Herbie is polcon maradt, de a Vissza a jövőbe lekötötte. Azt élte. Jó, a dumás részeknél autózik picit, de utána táltott szájjal lesi tovább.
-
kelly416
veterán
válasz
Emunem #21976 üzenetére
Oh, ezt ne kérdezd. Fogalmam sincs. KnightRider jutott a fejembe elsőnek, de azt K.I.T.T. tuti szkennelte volna előre.
Rengeteg autós üldözős film volt akkoriban, de törpe voltam. Szerintem Kojak is lehetett, vagy a régi tolvajtempó, Smokey és a bandita, Hazárd megye lordjai.... nem emlékszem. Volt bennem törekvés, hogy újranézzem ezeket, de nincs még rá időm, így csak emlékfoszlányok vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest