Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peti78
őstag
Magyarországon sem az ügyfélszolgálatnak, sem a reklamálásnak nincs hagyománya. Hihetetlenül a béka segge alatt vagyunk ezekben is. Nekem a Polirtech-kel sosem volt bajom, sőt külföldi cégekkel sem. Továbbmegyek... a kínai rendeléseimel sem. De ezekkel a fos multikkal, meg cipőboltokkal és úgy általában a hétkönapi élethez szükséges termékek beszerzési forrásaival bizony van. Ami némi minőséget ad ebben a tekintetben az az Aldi/Lidl. Rühellem a tipikus magyar mentalitást ami itt van. A vendéglátást kifejezetten. A "Szia Uram!" miatt vérben forog a szemem. Hogy kihozzák a tatár beafsteak-et két szelet hagymával, (de tényleg kettővel) és képesek 150 forintot felszámolni az extra(?) hagymáért... Nem az a 150 forint... de tényleg! Hanem ez a nagymértékű fillérbaszás az amin elcsodálkozok. Tudom, hogy ez nem az a topik, de ha már belekezdtem...
Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
d4d
tag
A "reklamálás" úgy néz ki hogy küldesz egy emailt, hogy sérülten kaptad a terméket, mi a teendő ilyenkor? a válasz erre az hogy semmi gond, cserélik vagy simán kapsz egy másikat. Ha a bolt akadékoskodik még mindig küldhetsz nekik postán egy dobozt amibe beleszartál. Látod ebben semmi arcoskodás nincs XD
Komolyra fordítva a szót biztos sokaknak nem számít kidobni a semmire 2e ftot, de ha ilyenkor felajánlok egy számlaszámot hogy várom ezeket a semmi összegeket, valahogy sose jön egy fillér se. Na itt kezdődik az arcoskodás.
-
RP1980
tag
Az a baj, hogy a felhósödés okát (akár mennyit bújom a különböző fórumokat) nem sikerült megtalálni. Kevés felkenése esetén is hallottam már. A lényeg, h fussot világos lakkra simán lehet, ott nem felhósödött vagyis lehetetlen látni.
Sőt német youtuberek tesztjében az új formula is felhósödött. -
RP1980
tag
Változó. Amitől függ : kocsi méret, aplikátor fajta, hány rétegben tervezed, milyen kerámia, memnyire spórolósan/ügyesen viszed fel.... és biztosan akad még.
Példa: Carpro cquartzból egy kompaktra (focus) a hozzá kapott aplikátorral, egy rétegben (moci tetőt 2) kb. 10ml fogyott.[ Szerkesztve ]
-
RP1980
tag
Szerintem nagyon is jók a gépeid! A rupes mikroszálas szvsz nem nagy durr a meg's hez képest pláne. Azért a mikrosokat mindenkép prime-old, mert semmit nem fog vágni ha nem itatod át a szálakat. A H8 szerintem párját ritkítja, remélem te sem fogsz csalódni. Az szivaccsal már-már finisbe nyúló csillogást hagy maga után még sötét lakkon is. A klasszikus gyapjú valóban csak forgósra jó, de már vannak excenterre "kiokoskodott" gyapjú korongok is. Viszont tapasztalatom azokkal még nincs. Szerintem egy mikroszálassal is van akkora vágásod excenteren ami az esetek 95%ban elegendő, csak tovább tart a munka és szinte biztosan kell egy plussz finis kör egy puha/közepes szivaccsal és egy antiholo pasztával.
-
Formaster
addikt
Átnéztem a számítást, azért itt-ott belekötnék, ha nem gond. Szóval, honnan indultunk és hová jutottunk a polírnál. Mert nem mindegy, hogy egy szétoffolt autóból kihozunk 95%-ot, vagy egy átlagosan megkíméltből szedünk ki 80-85%-ot. A kettő között lehet akár egy heti munka is, főleg eltérő fényezéseket tekintve.
Illetve csiszolásról még nem esett szó, de az legyen egy másik élmény. A műhely rezsi költége szintén sarkas, az áramnak keveslem az 1€-t, télen van fűtés, nyáron jobb esetben klíma. Bérleti díj, már ha van, de világítás mindenképp. Ha csak a gép fogyasztását számolom, szerintem az sem jön ki 1€-ból, de megint ott a matek, hogy honnan-hová haladtunk, mennyit dolgoztunk.
Aztán rengeteg tényező van még ami a rezsidet növeli, próbálgatsz anyagokat, berendelsz mindig ezt azt, de ezt most direkt offba rakom, pedig ezt hívják "fejelsztési költségnek".
A legfontosabb ami hiányzik a táblázatból az a munkaórák száma. Persze korongra is keveslem a 15€-t, de ez megint nézőpont kérdése. Pasztából szintén keveslek durvából 30grammot, kis autónál is inkább a duplájára saccolnám, de a kérdés még mindig az, hogy mennyit dolgoztunk. Ha csak átsimogattuk akkor 30gr.
Ott van még amit kérdeztél, a gép kopása. Nagyon nem mindegy milyen gép, sajnos a Rupes szeret kopni, a Flex jobban bírja, nonamekkel meg nincs tapasztalatom. De mindegyikre érdemes vigyázni, takarítani, zsírozni ahol kell és figyelni a kopást. Ha valami kikopik cserélni az alkatrészt, mielőtt mást is kiver. Szénkefe stb bagatel.
-
RP1980
tag
Hajtogatás, újragyúrás amíg e módon tudsz tiszta felületet produkálni. Ha már nem, akkor se dobd el, mert felnire, ajtó falcokra jó lehet még. Én mindig egy negyedét, harmadát levágom (attól függ hány grammos) és azt használom el. Bilt hamber soft amit most vettem pl 200g, annak elég volt a negyede is. Igaz ez a soft annyira puha, hogy még a bogár maradékot is alig hozta le.
[ Szerkesztve ]
-
RP1980
tag
Igen, arra gondoltam. Az 5.5ös hub így nem tűnik soknak, de mivel ha akarod direkt forog, így jól vág de nem hagy hologramot. Magam is szívesen lecserélném a t3000esem egy ilyenre.
Az asszonyod a te dolgod 😉 nekem elég a sajátomnak lenyomni a torkán a sok autóápolós kiadásom 😀[ Szerkesztve ]
-
RP1980
tag
Elég egy is, de legalább két elemenként ki kéne mosni. Ahogy telik durván veszít a vágásából. Szerintem legalább vegyél kettőt. Aztán csere alatt párod vagy valaki az egyiket tudja mosni és még száradhat kicsit. Tisztításról van számtalan video, de ha érdekel le is írhatom.
-
szabi325
tag
10-15% általában lejön a termékek árából (és előtte nem emelik, szal nem magyar virtusban tolják ), sajnos a szállítás akármekkora értékben rendelünk se ingyenes Magyarországra. Viszont úgy tapasztaltam hogy nem nő olyan mértékben mint amekkora súlyt összerak több ember így ez megszokta érni jobban
@RP1980 oké, akkor már ketten vagyunk
-
gaborka8x8
aktív tag
Ingyen szokták megmérni a fékfolyadékot is, meg a hűtővizet is. Nem szoktak kérni olyasmikért sem pénzt, hogy izzó csere, meg hasonló apróságok.
(Persze tudom, hogy nincs ingyen ebéd, és ezeket egészen biztosan kifizetem az évi olaj, olajszűrő, pollenszűrő, stb cserénél, de azokat tavasszal szoktam elvégeztetni, a fékfolyadékot, hűtővizet, stb., meg tél előtt szoktam megméretni.)Mint írtam, minden évben megmérettem eddig tél előtt a fékfolyadékot, és még minden évben azt mondták a műszeres vizsgálat után, hogy nem kell cserélni. Miközben a gyári 18 éves van még mindig benne.
Szerencsére BigBlackDog fórumtárs linkje alapján most már tudok mire hivatkozni, hogy miért cseréljék ki.
(Szerintem egyébként csak lusták kicserélni. Rámérnek, és ha jó, akkor nem kell vele foglalkozniuk. Csinálhatnak olyan munkát, amiért több pénzt kérhetnek el.)"A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)
-
weres78
senior tag
Inkább 2200 mint 400,sajnos nagyon vékony az a króm ami rajta van. Van amelyiken csak fólia van, ez nem olyannak tűnik.
Csak nagyon lassan, óvatosan, akár géppel, akár kézzel csinálod, mert ha lekapod a krómot akkor cumi van.
Én géppel szoktam csinálni 1col párnával, puhával.
Érdemes bevonatozni ha egyszer rendbe lesz téve![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Cybertruck Taipeiben
- OLED TV topic
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- War Thunder - MMO Combat Game